Coco

Coco https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367359/bmid_coco-ZSn-367359.jpg 5 18 3

Román podle filmového příběhu společnosti Pixar. Seznamte se s Miguelem, nadaným dvanáctiletým klukem z malého městečka. Navzdory záhadnému rodinnému zákazu Miguel touží stát se slavným hudebníkem, jakým byl jeho idol Ernesto de la Cruz. V předvečer Dne zesnulých se mu naskytne příležitost odhalit staré tajemství a přispět k tomu, aby se rodina zase sešla. Spolu s věrným pouličním psem Dantem a tulákem Hectorem se vypraví na neobyčejnou cestu do Říše zesnulých a pozná pravdu o pohnuté minulosti vlastní rodiny.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Coco: The Junior Novelization , 2017


více info...

Přidat komentář
Hospodyňka
Hospodyňka
29.10.2019 5 z 5

Knihu zvládne i začínající čtenář a děti ji mají opravdu rády.

milamarus
milamarus
20.07.2018 5 z 5

Návštěva dětského oddělení nebyla plánovaná. Původně měl sedmnáctou příčku letošní čtenářské výzvy obsadit nějaký červený román s polonahým mužem na obálce. (...) Vstoupila jsem tam tiše a obezřetně, přesto jsem podezřívavému pohledu paní knihovnice neunikla. Všude tam totiž zářily barvy – červená, žlutá, modrá a jiné - a já skoro celá v černém. Blbec.
Zapadla jsem k regálu, který byl nejblíž, tupě koukala před sebe a cítila se nepatřičně….Až do chvíle, kdy se pode mnou objevily dvě růžové sponky a s nimi dvě drobné ruce - vlastně jen o málo menší než ty moje. Ruce, které začaly metodicky procházet knížky na spodní polici. Co hřbet knihy, to kraťoulinký dotek ukazováčku. Bylo jich asi deset, a pak najednou stop. Její oči si vybraly. A tak jsme obě spatřily kluka v džínách a kytarou na zádech. Ona ho znala, usmívala se. Já ne, ale usmívala jsem se taky. Díky ní. Držela tu knížku v rukách jen moment, během kterého se chvatně prolistovala k obrázkové příloze uprostřed. Jakoby chtěla pozdravit své staré známé. A než knihu zavřela, přitiskla si jí k hrudníku a trochu se s ní zavrtěla. Pak si mě všimla. Usmála jsem se ještě víc….

Nevím, zda vnímala mou bezradnost, a proto mi jí podala. Co ale vím, je, že přesně tohle byla ta chvíle, ten správný moment, který nesmíš nechat jít. Přečteno!


betty2235
betty2235
23.05.2018 5 z 5

Krásná knížka. Děti jsou nadšení.