Co to svítí na obloze?

Co to svítí na obloze? https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270675/bmid_co-to-sviti-na-obloze-4hd-270675.jpg 4 6 3

Autor knihy vytváří výukové programy na brněnské hvězdárně. Ve své knize se zábavnou formou snaží dětem (ale možná i jejich rodičům) objasnit ty nejobyčejnější otázky: Proč Měsíc mění svůj tvar? Proč jsou hvězdy různě jasné? Jaká máme souvhězdí? Co je to meteor? Jak vypadá Saturn v dalekohledu? Proč ve dne nevidíme hvězdy? Celá kniha je namluvena na přiložené CD, které uvítají děti, které nemohou usnout.... celý text

Přidat komentář

clouds
22.04.2021 5 z 5

Knihu jsme četli dceři, když chodila na 1. stupeň ZŚ, načerpala z ní mnoho užitečných a zajímavých informací, po přečtení knihy, si ještě několikrát pustila CD a hodně si díky tomu zapamatovala. Když jsme pak navštívili planetárium, všechny ohromovala znalostmi a různými podrobnostmi, které si knihy pamatovala. Je to skvělé seznámení s vesmírem pro menší děti a je úžasné, že je napsané formou příběhu. Moc doporučuji.

mirabl
24.07.2019 4 z 5

Sympatický "slabikář" pro začínající průzkumníky hvězdné oblohy. Není nad to, když i dospělému čtenáři někdo občas připomene, z jakých že to planet se aktuálně naše domovská Sluneční soustava vlastně skládá. Jojo, všemi školáky milované záhadné Pluto už není planetou. Novodobí hvězdoznalci jej z planetární extraligy doživotně vyloučili a nic netušící Pluto se takřka přes noc stalo jen bezvýznamným planetkoidním trpajzlíkem.
A musím taky popřemejšlet o těch nových mezihvězdných tunelech, co se budou probírat na příštím galaktickém srazu :-).


LordMikes
04.11.2015 4 z 5

Tato kniha byla dobrá, rád jsem si ji přečetl, naučila mě něco, co jsem nevěděl.Hezké obrázky.
Moc krátké.

Štítky knihy

vesmír encyklopedie pro děti

Autorovy další knížky

David Koval
česká, 1975
2013  83%Co to svítí na obloze?
2016  80%O čem si šeptají souhvězdí?

Kniha Co to svítí na obloze? je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x