Co si myslíme o jezuitech?

Co si myslíme o jezuitech? https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142415/co-si-myslime-o-jezuitech-142415.jpg 5 1 1

Odpovědi na anketu k 450letému výročí příchodu jezuitů do českých zemí. Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova si letos připomíná 450 let od příchodu prvních jezuitů do Čech (21. dubna 1556). Zároveň je toto jubileum součástí celosvětového Ignaciánského roku, kdy si připomínáme pětisté výročí Františka Xaverského, misionáře Dálného Východu. Je to důvod k plnějšímu pozastavení se rovněž nad postojem jezuitů k české společnosti a společnosti vůči jezuitům. Odpovědi ankety obsahují výpovědi více než sedmdesáti oslovených osobností: různých vyznání, rozmanitých životních zkušeností a myšlenkových orientací. Právě jako celek nabízejí hodnotné svědectví.... celý text

Achillesaželva
Achillesaželva
17.01.2024 5 z 5

Oslovené osobnosti z nejrůznějších oborů odpovídají na anketu o jezuitech. Velmi zajímavé čtení!! Vzpomínky, ke kterým by člověk jinak nepřišel, krásná svědectví o víře, často drobné detaily "ze života", které ale o mnohém svědčí, ale také kritika a snaha o objektivní pohled.
Byla jsem velmi spokojená a s odstupem času si knihu znovu přečtu, protože jak se sám člověk v životě posouvá, dokáže mnohé nově a jinak docenit..
Podobný sborník vyšel také o někdejším Dómském olomouckém faráři Dr.Dýmalovi. taktéž krásné!