Co se stalo Veronice

Co se stalo Veronice https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512984/bmid_co-se-stalo-veronice-6412099998546.jpg 3 37 6

Labilní, hysterická, sebestředná, vztahovačná, netrpělivá, úzkostlivá, trochu rozmazlená a náladová, to všechno by se dalo o Veronice říct. Jenže co se stalo, že je právě tady a teď, v posteli s cizím klukem, a jen doufá, že tenhle sex brzy skončí? Veronice se vinou hlavou myšlenky, splétají se do obrovského klubka a Veronika se je snaží rozmotat, aby nemusela vnímat přítomnost. Ze zdánlivě zábavné hry a neškodného vzpomínání sestavujeme Veroničin osud, dozvídáme se o jejích láskách, vztazích i bolestech a zjišťujeme, co se jí vlastně stalo. Scenáristka Tereza Nováková debutuje minimalistickou prózou. Nepotřebuje barvité popisy a složité charakteristiky, aby ze střípků a historek nápaditě poskládala příběh třicátnice Veroniky, který není tak lehkonohý, jak by se na první pohled zdálo.... celý text

Přidat komentář

Souteska
19.04.2024 3 z 5

Hezky napsáno, jazykově skvěle, ubíhá to, hezky se čte, ale vcelku se tam vlastně nic moc nestalo, příběh tam vlastně není, jen probíraná událost ze života Veroniky a kolem ní nabalené vzpomínky na jiné události a lidi. Styl psaní se mi velmi líbil. Dějově klišé o naivní mladé holce.

vendylein
21.08.2023 3 z 5

Veronice, respektive Tereze Novákové, bych nejraději dala 3 a půl hvězdičky. Není to na 4, nejsou to ale ani 3. Text je velmi čtivý, moderní, svižný, je na něm znát autorčina zkušenost se scénáři - prostě to před sebou vidíte v živých barvách. Tereza Nováková nepotřebuje rozvláčné popisy, aby skvěle vystihla situaci.
Na druhou stranu mi Veronika bohužel nijak zvlášť nepřirostla k srdci, byť je text velmi krátký, často jsme se přistihla, že se ztrácím v postavách, ději i posloupnostech.


medlovice
13.08.2023 4 z 5

S touto Veronikou nemám nic společného jen jméno.Ale její příběhy jsou napsány tak nějak současně , svižně a rychle jako dnešní doba. Není to rozvláčné a nijak také nenudí.

Crimble
02.07.2023 3 z 5

Vyprávění sice svižné, ale poněkud roztěkané. Některé postavy se objeví jednou a pak se na ně zapomene. Vlastně nevím, o čem to bylo, avšak Veronika působí věrohodně, sympaticky i autenticky.

markej
23.05.2023 3 z 5

Co že se té Veronice vlastně stalo? Spousta nepěkných věcí, s nimiž by se nejeden člověk těžko vyrovnával. Bohužel, Veroničin příběh byl zpracován tak, že mě nijak zvlášť nezasáhl, text po mně tak nějak sklouznul a myslím, že za pár dní ani moc nebudu vědět, o čem vlastně byl. Občas jsem si říkala, že tohle místo je docela zajímavé, ale pak se za sebou řetězily spousty odstavců, jež mi připadaly naprosto hluché.

Mrzí mě to, ale podle mého názoru tuhle knížečku (je krátká, má 140 stran) můžete s klidným srdcem minout, protože když si ji nepřečtete, nic moc se nestane.

Hodnocení: 2,5* z 5*

CervenaVeronika
18.05.2023 4 z 5

Nejraději bych popravdě dala 3,5 hvězdičky. Začátek dobrý, bavilo mě to. Po chvíli jsem ale měla pocit, že jsme trochu zaseknutí na mrtvé bodě. Posledních pár stránek to zase rozhýbalo.
Špatný to ale rozhodně nebylo, jen to není kniha, ke které bych se někdy vrátila.

Autorovy knížky

Tereza Nováková
česká, 1992
2023  66%Co se stalo Veronice

Kniha Co se stalo Veronice je v

Právě čtených1x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce24x
Chystám se číst36x
Chci si koupit10x