Co nám říká kočka?

Co nám říká kočka? https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51488/bmid_co-nam-rika-kocka-HES-51488.jpg 4 15 4

Jak se snadno naučit "kočičí" řeči! Naše sametové tlapky mají k vyjadřování spoustu možností. Vedle předení, mňoukání a prskání využívají i svou rozmanitou tělesnou řeč, když nám chtějí něco sděit. Odhalte tajemství kočičí řeči a naučte se správně interpretovat každé jejich jednání. To do vašeho vzájemného vztahu vnese harmonii. Tento rádce objasňuje, jak kočky komunikují mezi sebou, jak "mluví" se svým člověkem a jak vy můžete přispět k tomu, aby vám kočky rozuměly. Řada cenných tipů a nápadů vám pomůže vyhnout se nedorozuměním ve vašem každodenním soužití.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Katzensprache


více info...

lucakuca
lucakuca
05.08.2022 3 z 5

Nějaké krátké, nějak málo.
Chci toho víc :-) a podrobněji.
Fotky super.

AngeliS
AngeliS
03.08.2022 5 z 5

Nemyslím, že je to knížka pjen pro začátečníky. Spíše je to pro zamyšlení, jak se máme chovat ke kočkám my a co znamená chování kočičáků. Mně se líbí celé zpracování, krásné fotky. Velmi milý popis. :)


Snoopi
Snoopi
12.01.2022 4 z 5

Cenná příručka nejen do rukou úplných začátečníků, ale určitě potěší i ostřílené chovatele koček. Přehledným způsobem vysvětluje důvody jejich chování našich mazlíčků a vše, co je pro ně typické: nejen způsoby komunikace mezi nimi samotnými, ale i s námi. Najdeme zde i přehled základních plemen a cenné rady, jak naše soužití ještě vylepšit, popř. čeho se vyvarovat. Knihu bych rozhodně doporučila převážně dětem a těm, kteří váhají, jakého mazlíčka si pořídit. Líbí se mi, že autorka pro kočky používá různá něžná oslovení /vaše milované sametové tlapky, sametoví tichošlápci, váš chráněnec, pokojový lvíček, domácí šelmička, kočičí přátelé/, a že nás nabádá i k tomu, abychom se nebáli se svými mazlíčky komunikovat a mluvit na ně.
Je znát, že vychází z vlastních zkušeností - a přeci jen mě pobavila, když v jedné z rad dodává: "Podobně dobře vám poslouží i vodní pistole vašeho syna". Co když však nevlastním ani jedno, ani druhé? :-)
Celou knihu pak skvěle doplňuje spousta fotografií.

BlaueEule
BlaueEule
02.09.2019 4 z 5

Pro začátečnické chovatele, pro něž knížečka taky je, bude dobrým rádcem. Ostřílenější kočkomilové, co už s těmito šelmičkami nějaký čas žijí, zde nic moc nového nenaleznou.