Co jsem tajil desítky let

Co jsem tajil desítky let https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301509/bmid_co-jsem-tajil-desitky-let-Jba-301509.jpg 3 13 4

Pozdravy z doby kamenné série

< 5. díl

Jak je možné, že Erich von Däniken během desítek let svého působení nikdy nezapochyboval o svých teoriích a nalezených důkazech? Ani o tom, že obyvatelé z jiných planet byli už od pravěku ve styku s pozemšťany, pozorovali je a i dnes nás pozorují. Jak mohl Däniken desítky let neochvějně tvrdit, že UFO-fenomény jsou reálné a že mnoho z nás bylo mimozemšťany uneseno? Jak to, že Däniken tak tvrdě kritizuje oficiální archeologii i církve a neohroženě vzdoruje posměškům i nenávisti? Autorova odpověď na tyto otázky je zcela jednoznačná: Protože jsem mluvil s lidmi, kteří moje teorie potvrdili, protože UFO viděli anebo byli mimozemšťany sami uneseni… A i proto, že mu zasvěcení lidé svěřili přísně střežená tajemství, například kosmonaut E. D. Mitchell, jenž přistál s kosmickou lodí Apollo 14 na Měsíci. Touto knihou uzavírá autor pětidílnou epopej, jejíž předchozí díly tvoří Pozdravy z doby kamenné (1), Omyly v zemi Mayů (2), Tajemný dávnověk Středomoří (3) a Nemožné skutečnosti (4).... celý text

Žánr:
Literatura světová , Záhady

Vydáno: , Dialog
Originální název:

Was ich jahrzehntelang verschwiegen habe , 2015


více info...

Přidat komentář

Nibiru
01.06.2021 5 z 5

Jako obvykle, další výborná kniha od světoznámého spisovatele. Má co nabídnout, obsahuje nové skutečnosti a fakta, která autor dříve nemohl publikovat.
Velmi mě zaujala pasáž pojednávající o údajném Ježíšově hrobě v Indii.

Dandulka
20.04.2018 4 z 5

Vzpomínková knížečka. Že by už autor bilancoval? No, věk na to má, tak proč ne?


Terva
23.10.2016 4 z 5

Poučení: UFO neexistují, jedná se o pouhý humbuk. Jen pro lehkověrné pitomce. Na jaké univerzitě musíte studovat, aby se z vás mohl stát badatel zkoumající UFO? Na žádné.....
Erich von Dänikem „tvoří“ v poslední době spousty knih, ale dá se ještě říci, že to jsou knihy? Nejsou to spíše jen malé brožurky za velké peníze? Skoro ano. Jenže, já tohoto člověka (mimozemšťana?) žeru. Jeho celoživotní odvahu hnát se za pravdou, jeho boj proti nevěřícím a hlavně obdivuju, jaký je to vzdělaný člověk, který vlastně procestoval celou naší Planetu.
V této knížečce nám opět poodhaluje spousty tajemství. Věnuje se převážně věcem, které musel tajit. Ano, tajit. Lidé, kteří si nepřáli být spojováni s tímto vlastně samozvaným astroarcheologem, ale chtěli mu pomoci poodhalit pravdu a měli jednu podmínku – nemluvte o nás.
V této knize je jedna mrazivá věc – je až s podivem, kolik lidí kolem Ericha von Dänikena umíralo a umírá. To mě skoro až nepřipadá přirozené.
Kniha sice obsahuje fotografie, ale tentokrát nejsou moc kvalitní a svým počtem 146 stran se určitě nezařadí mezi nejoblíbenější. Vše jsem přečetl za jeden den.
Ano, je toho málo, pane Däniken, rád bych ještě od vás četl něco většího, musím si však vystačit i s tímto málem.

Malá ochutnávka:
Kdyby někde ve Vesmíru existovali inteligentní bytosti, které nás pozorují, už by s námi dávno navázaly diplomatické styky.
Profesor Hynek. Ani my přece neudržujeme diplomatické styky se slepicemi......

Pro fandy pana cestovatele a spisovatele je tato kniha jen malou, ale důležitou kostičkou do celé skládanky. Pro čtenáře neznalé chronologie knih bych ji však nedoporučoval. Mohli by jste si mylně Dänikena zařadit a už si od něj nic nepřečíst.
Dávám čtyři hvězdy a to proto, že je to malý, ale hodnotný doplněk k celé sérii již napsaných a přečtených knih od tohoto spisovatele.
CITÁT – Domněle vševědoucí internet snadno manipuluje mysl těch, kdo se v dobré víře spoléhají na jeho solidnost.......

Pirkus
21.08.2016 1 z 5

Po přečtení první kapitoly jsem si říkal: "Co to, sakra, je? Tohle přeci není Däniken".

Druhá kapitola sice ukázala, že je autor na obálce knihy uveden správně, ale zvláštní pocit při čtení knihy se nevytratil. Přišlo mi, že se jedná o knihu, která musela být napsána, aby došlo k dodržení nějaké smlouvy, která říká, že pan EvD musí napsat jednu knihu ročně a pak to tak podle toho vypadá (a nejen u této knihy).

Pokud jste o EvD pouze slyšeli a chcete si od něj něco přečíst, vyberte si jinou knihu (raději). Tato by vás od ostatních mohla odradit, což by byla škoda.

Dávám jen jednu * a to jen proto, že je to EvD.