Co je to spánek?

Co je to spánek? https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390392/mid_co-je-to-spanek-MUY-390392.png 4 7 3

Spánek je to, co se s tebou děje každou noc, když zavřeš oči. Někdy může být těžké usnout, ale spánek je moc důležitý! Proč? To se dozvíš v této knížce s odklápěcími okénky. Poznáš v ní fáze spánku i profese lidí, kteří musejí spát přes den a v noci být vzhůru. Spí také zvířátka? Samozřejmě – nahlédni do jejich pelíšků. Zdají se ti někdy hezké sny? Nebo strašidelné noční můry? Nemusíš se jich bát, pod okénky se dozvíš, co sny jsou a proč je lidský mozek vytváří. Takže vyčistit zuby, hupsnout do peřin a dobrou noc!... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Encyklopedie , Pro nejmenší

Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Lift-The-Flap -First Questions and Answers - What is sleep?


více info...

Přidat komentář

Briv
05.10.2022 5 z 5

* Náš tříletý syn velmi miluje encyklopedie všeho druhu, takže tuhle jsme si s ním také chtěli přečíst. Velmi se zajímal o každý obrázek, co je tam napsáno a sám si ji "četl" před spaním. Hodně se zajímal, jak to mají se spánkem různá zvířata a i to jak mozek třídí zážitky a vznikají sny.
Knížka má dětem určitě co dát, je to takové obecné shrnutí, jak je to se spánkem. My ji měli půjčenou z knihovny, domů bych asi pořídila něco pro trochu starší děti. Oběma se nám ale líbila - 5*.

muchomurka
23.08.2020 4 z 5

Spousta zajímavých informací o spánku, ale tak nějak jsem se z toho nedozvěděla, co přesně spánek je. Nevadí, ilustrace krásné, informace akorát dlouhé a srozumitelné pro malé čtenáře.


Litocha
09.06.2019 4 z 5

Spousta informací zpracovaných formou srozumitelnou i malým dětem, navíc s oblíbenými odkrývacími okénky. Pobavil mě genderový aspekt - máme tady holčičku hrající fotbal i kosmonautku.