Co je to? Knížka hádanek

Co je to? Knížka hádanek https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400277/bmid_co-je-to-knizka-hadanek-AmF-400277.png 5 2 1

Antologie - knížka hádanek a říkadel v devíti kapitolách (Hádejte, děti; Mezi nebem a zemí; V lese a u vody; Na dvoře, v zahradě, na poli; Člověk - lidské tělo - oděv; Lidská činnost a nástroje; Věci kolem nás; Vtip a žert; Přemýšlej a počítej).

Přidat komentář

Osice
19.11.2020 5 z 5

Vlastníme vyřazenou z knihovny. Knížka je plná hádanek a jako bonus je zde i pár logických úloh, u kterých si rozhodně potrápíte hlavičky. Hádanky jsou hodně známé, ale nevadí, je jich tam opravdu plno, tak hádat můžete o sto šest. Akorát mi vadí, že je odpověď vždy uvedena za hádankou v závorce, tak pokud si je čtu sama, oči mi, ještě než dočtu, ulétnou k vyluštění a je po hádance:-)

Po grafické stránce je to ovšem naprostá pecka. Náš Arnoštík (2 roky) ji pořád prohlíží a i když ještě moc nemluví, tak si o obrázcích z jeho iniciativy hodně povídáme. A Barunka (4 roky) se zase vyžívá, když může spočítat třeba ptáky, kočky, jablka a teď koukám, že ještě nepočítala třeba hlávky zelí:-)

Za mě nejpovedenější kniha hádanek pro děti, co jsem držela v ruce. A to mi jich v knihovně prošlo rukama celkem dost. Velkou zásluhu na tom má ilustrátorka Olga Ptáčková! O to víc mě zaráží, že jsem první, která knihu hodnotí.

Pro zamyšlení:
Tři chlapci šli do lesa. Našli ptačí hnízdo, ve kterém bylo 9 vajíček. Každý si vzal 3 vajíčka, a přesto v hnízdu 3 vajíčka zůstala. Jak se rozdělili?