Co dělat s pocitem osamělosti

Co dělat s pocitem osamělosti https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209659/bmid_co-delat-s-pocitem-osamelosti-7Jr-209659.jpg 2 1 1

Deprese, stres, vztek, pocity osamění - naděje a pomoc při zvládání podobných životních situací může přijít z různých zdrojů. Jedním z nich však může být i nová řada rádců s moudrými texty a výstižnými ilustracemi.

Žánr:
Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Doron
Originální název:

Loneliness Therapy , 2004


více info...

Přidat komentář

DádazPrahy
30.05.2020 2 z 5

Tahle knížečka zaujme díky (dnes už možná slavným) ilustracím:
R. W. Alley vytvořil roztomilé postavičky skřítka se svíčkou na čepičce a paní s květinovým věncem v r. 1987 - obě postavičky nás knížkou provázejí.
Co se týká textu, čtenář se nedozví nic nového, většinou jde o pouhá konstatování, jako např: "Sváteční dny mají být časem hřejivé oslavy, někdy však v tobě mohou zanechat ledový pocit osamělosti, zvláště když jsi před nedávnem ztratil člověka, kterého jsi miloval."
Některé rady ukazují, že co snad může fungovat v Americe (kde byla tato knížečka původně vydána), asi nemusí být platné i pro českého čtenáře, např: "uspořádat na vlastním dvorku dražbu" nebo "přestěhuj se do místa, kde žije více lidí."
Knížku jsem si koupila kvůli ilustracím a Kč 10,-, které jsem za ní v antikvariátu zaplatila, nelituji, ale doporučit ji nemohu.

Štítky knihy

psychologie osamělost

Autorovy další knížky

2006  0%Důvěřuj sám sobě
2006  100%Léčivé myšlenky pro ustaraná srdce
2008  0%Nedělej si přehnané starosti
2004  40%Co dělat s pocitem osamělosti

Kniha Co dělat s pocitem osamělosti je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x