Co by se stalo, kdyby...

Co by se stalo, kdyby... https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147357/co-by-se-stalo-kdyby.jpg 4 75 12

Nové vydání předposlední knihy ze série autorských bilderbuchů malířky a spisovatelky Daisy Mrázkové vychází v nové grafické úpravě a díky současným technickým možnostem i s lepšími reprodukcemi. Daisy Mrázková se umí skutečně podívat na svět dětskýma očima: tuto velkoformátovou knížku, jak sama říká, věnovala dětem, které ještě neumějí číst, a jejich rodičům ke společnému prohlížení obrázků a povídání nad knížkou. Má to být vlastně nenásilná výchova ke čtenářství skrze jednoduché zvědavé dětské otázky: Co by se stalo, kdybych šel do města bez kabátu? Co by se stalo, kdybych měl své letadlo? Co by se stalo, kdybych byl malý jako mravenec? Co by se stalo, kdybych vlezl do jeskyně... a autorka odpovídá civilními fantaziemi i kresbami a barevným sněním: Prochladl bych a dostal rýmu, musel bych ležet v posteli a přečetl bych mnoho knih. Letěl bych, kam bych chtěl, nad mraky a všude ... Všecko bych si krásně zblízka prohlédl ... Knížka Diasy Mrázkové je právě taková: můžete si ji krásně zblízka prohlédnout a uvidět spoustu krásných věcí. Řada jedenácti autorských knih malířky Daisy Mrázkové, které vycházely na konci sedmdesátých a v osmdesátých letech ve státním nakladatelství Albatros, patří k tomu nejlepšímu, co na poli dětské knihy v druhé půlce dvacátého století vyšlo. Daisy Mrázková v nich geniálně skloubila abstraktní křehký svět svých maleb a kvašů s drobnou perkovou, jakoby klasickou anglickou kresbou a textem na pomezí poezie a prózy. Její knihy jsou dětmi milovány, protože dokázala jednoduše vyprávět velká témata: přátelství, smutek, opuštěnost, dobrotu, radost, touhu starat se o malé věci, kterých si dospělí většinou nevšímají. A to vše ukazuje skrze blízké malé příběhy a motivy: nalezeného medvídka, o kterého je potřeba se postarat, procházky, zvířata, otázky i rodinné historky.... celý text

Přidat komentář

Hoblinka
21.02.2024 5 z 5

Moc hezká kniha rozvíjející dětskou fantazii.

Macope
24.01.2024 5 z 5

Krásná kniha. Moje děti zatím vypráví víceméně podle návodných ilustrací, ale s věkem určitě víc zapojí fantazii.


slezmon
15.01.2024 5 z 5

Knihu jsem dostal v roce jejího vydání jako dárek od paní ředitelky k ukončení mateřské školy. Vždy když ji vidím, vracím se do dětství. Díky čtenářské výzvě jsem se vrátil i letos ;-) Co by se stalo kdyby... se vrátilo dětství :-)

Venda32
03.01.2024 5 z 5

Neotřelá kniha s originálním nápadem i provedením. Primárně směřováno na děti. Ale, dospěláci, kteří jste četli... přiznejte se, kdo si alespoň v duchu nezkoušel na otázky odpovědět? :-)
Opravdu krásné ilustrace.
Pro společné chvilky dětí a rodičů ideální. A pro nejmenší čtenáře, kteří už si rádi čtou sami, perfektní.

Karcoolka2210
02.01.2024 4 z 5

Pekná kniha, ktorá obsahuje rôzne otázky čo keby ... a ponúka aj zaujímavé odpovede. Kniha je plná pekných ilustrácii, ktoré dopĺňajú otázky a odpovede.

kitty1113
20.05.2023 5 z 5

Moc krásná knížka pro děti. Je to moje srdcová záležitost a vzpomínky na dětství.

kykiryki28
03.01.2023 4 z 5

Nádherná obrázková knížka, u které se dítě rádo rozpovídá. Doporučuji do mateřinek...

witiko
07.09.2017 5 z 5

Výtvarně i koncepčně je to jeden ze skvostů české literatury pro děti. Kupodivu u nás ale nikdy nefungovala úplně tak, jak je zamýšlena, protože krása a fantazie obrázků poněkud utlumují vlastní představivost. Takže to vždycky byla spíš knížka na dívání než na povídání.

bibi.r
29.11.2015 4 z 5

Co by se stalo, kdybych na ulici potkala Daisy Mrázkovou? :))) Páni to by bylo krásné

Nielada
23.04.2015 5 z 5

Na tuhle knížku jsem narazila náhodou v antikvaritátu a okamžitě se mi zalíbila. Je to skvělá kniha na povídání si, představování si, vymýšlení si, a to mě prostě baví. Mám ji stále po ruce, kdyby si některé z mých děti chtělo náhodou povídat, co by se stalo, kdyby...Já si to sama pro sebe také často říkám, akorát u toho nemám tak hezké nápady jako Daisy M. :-)

Matematicka
15.04.2013 5 z 5

Hravá fantazie přístupná i pro ty nejmenší. Co by se stalo, kdyby... Autorka vymýšlí ty nejbizarnější situace, které mají burcovat fantazii (předpokládám, že dětí i rodičů :-))
Co by se stalo, kdybychom měli svého slona?
Co by se stalo, kdybych našel v trávě hodinky?
Co by se stalo, kdybych byl malý jako mravenec?...
Pro každou situaci uvádí autorka několik nápadů - slovně i obrazem.

bambina
17.11.2011 5 z 5

Co by se stalo, kdyby opička spadla do řeky?
Ne! To ne! To se nesmí stát, držte pevně opičku!

Štítky knihy

pro děti od 4 let fantazie

Autorovy další knížky

Daisy Mrázková
česká, 1923 - 2016
1972  90%Haló, Jácíčku
2007  91%Slon a mravenec
2004  88%Neplač, muchomůrko
2011  90%Můj medvěd Flóra
1971  94%Byla jedna moucha

Kniha Co by se stalo, kdyby... je v

Přečtených100x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených6x
Knihotéce23x
Chystám se číst14x
Chci si koupit8x
dalších seznamech5x