Čo ak sme to my

Čo ak sme to my https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418876/bmid_co-ak-sme-to-my-fE0-418876.jpg 4 427 105

Arthur trávi prázdniny v New Yorku a práve Broadway ho naučil, že vesmír vás môže prekvapiť nezabudnuteľnou romancou vtedy, keď to najmenej čakáte. Ben je presvedčený o tom, že vesmír sa nemá čo starať do jeho života. Ak by mu totiž kryl chrbát, určite by teraz nesmeroval na poštu, aby odoslal balík s vecami po bývalom priateľovi. Môžeme len hádať, čo si nevyspytateľný vesmír na nich oboch prichystal, keď sa rozhodol skrížiť im cesty práve na pošte. Čo ak nič? A ich životy sa uberú rôznymi smermi. Čo ak všetko? A ich príbeh čaká šťastný koniec. Čo ak?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

What If It's Us , 2018


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
21.04.2024 3 z 5

Přesněji 3,5* protože to určitě není špatná kniha. Ale, něco tomu chybělo. Ze začátku byli dialogy zbytečně dlouhé, takže než se člověk pořádně dostal k jádru věci, chvíli to trvalo. A možná taky chemie mezi klukama mohla být lepší. Přenese vás to určitě do děje, popisy New Yorku jsou krásně napsány. A určitě budete mít pocit, že po New Yorku pobíháte spolu s hrdiny, ale to NĚCO tomu ještě chybělo. S koncem knihy jsem spokojená, ale nevím, jestli mě to tak úplně nalákalo na druhý díl.

barurose
03.01.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila, byla to taková oddechovka. Styl psaní byl ze začátku trochu komplikovaný, ale rychle jsem si na něj zvykla.


Comp.Bear
29.11.2023 4 z 5

Mám knihy s touto tématikou celkem ráda, ani tady se nedá říct, že by mě zklamala, ale asi jsem od ní čekala trochu víc.

BlueberryMuffin
28.08.2023 2 z 5

Že má kniha jen kolem 70 procent se nedivím, protože kdybych ji měla shrnout jedním slovem, tak použiju slovo Zklamání. Dost možná to je i tím, že jsem dle popisu a všeho čekala něco jiného, nevím (ale i to se mi někdy stává a už se mi stalo i to, že knížka i tak byla super). Nesedlo mi prakticky nic, od stylu (a to mi takový uvolněnější s pubertálnějším vyjadřováním třeba u Šťastně až navěky? vůbec nevadil), přes začátek, prostředek i konec. Nejdřív jsem se nemohla začíst, pak jsem pokračovala, jen abych věděla, jak to skončí (ale ne v dobrém napjatém smyslu, spíš jestli se to nějak ještě někam vyšplhá). Ne, že by tam nebyla pro mě milá, romantická, vtipná místa. Ne, že bych svým způsobem neoceňovala, že je to své, že to není tradiční jasná sladká romanťárna, že je to realističtější (o vztah se člověk musí snažit, puberťáci každou chvíli jednají pitomě a dělají z komára velblouda atd.), ne, že bych i nechápala, proč autoři příběh zakončili takhle. Ale příběh měl pro mě zásadní vadu, že jsem jim to mezi nimi prostě většinu času nevěřila, a tyhle prvky co se vším viklají tím pádem nepomáhaly. Ani nevím, proč to tak bylo. Přirovnala bych to ke sledování hrané Krásky a zvířete od Disneyho - jsou tam prvky co tam mají být, co bych i původně čekala, ale nějak to prostě nefunguje. Náhodou jsem zjistila, že je druhý díl, co má lepší hodnocení a kluci jsou v něm i starší. Tak mu asi někdy dám šanci, třeba by to mohlo pomoct. :)

bafometamendes
16.07.2023 3 z 5

Z jedné strany originální a z druhé tak klišoidní.

Bored-Author
26.06.2023 2 z 5

Tak abych to shrnula: Kniha mě bavila asi jen hned poté, co jsem si ji zakoupila. Přečetla jsem ji skoro jedním dechem a, i když už jsem četla i lepší, tak se řadila mezi ty oblíbenější v mé knihovně.
Můj druhý pokus o přečtení skončil tak rychle, jak začal. Přečetla jsem asi jednu stránku a knihu zklamaně zabouchla.
Je to skvělá kniha na úplné (a tím myslím úplné) vypnutí mozku. Člověk nad ní nemusí nijak moc přemýšlet. Možná proto mi ta kniha už na podruhé moc nesedla
Dávám solidní dvě hvězdy a doufám, že se k ní ještě někdy vrátím.

TynaBehuncikova
04.06.2023 4 z 5

Taková feel-good romantika. Upřímně mi asi moc nesedl styl psaní, ale zvykla jsem si poměrně rychle. Bylo to příjemné čtení, moc pěkný příběh, Arthur byl prostě totální sympaťák. Klidně bych si to někdy dala znovu :)

knizni.taurus
22.05.2023 4 z 5

Tak jo! Tohle je moje první přečtená kniha s LGBT tematikou a nemohla jsem si vybrat líp (aspoň myslím :)). Čekala jsem nějakou pěknou, vtipnou a milou romantickou linku se (snad) sympatickými postavami. A to se splnilo.

Ta knížka je strašně MILÁ, lehce otravná (no jo, sama vím jaké dramata jsem prožívala v 16 :D) a neskutečně vtipná (z tohohle hlediska byl taky fakt super Benův nejlepší kamarád Dylan). Celkově jsem se s touhle knihou přenesla zpátky do svých 16 let.

Jinak kniha byla neskutečně čtivá (fakt mi sedl styl psaní obou autorů, takže se určitě pustím do jejich dalších knih), je psána s lehkostí, takže děj ubíhá rychle a hlavně jsem se u spousty pasáži fakt nasmála (což jsou obrovské + body). Jo a taky za konec! Ten byl podle mě skvělý

Tahle knížka sedne určitě všem, kteří hledají nějakou milou knížku, která dokáže vykouzlit úsměv na tváři a nečekají žádné velké zvraty.

jahex
03.05.2023 5 z 5

Chtěl jsem love story. Dostal jsem love story. Nic hlubokomyslného, ale to jsem očekával. Takže za mě spokojenost.

SimonaA.
12.04.2023 3 z 5

(SPOILER) První polovina bezvadná, druhá polovina upadající. Nápad skvělý, trochu moc americké na mě, ale to mi až tak nevadilo. Děj měl klesající tendence, velká očekávání a nic moc z toho. To hledání bylo na tom asi nejlepší, přišlo mi, že jak se našli, tak už nevěděli kam dál. Prý má vyjít druhý díl, možná už i vyšel. Obecně nemám moc ráda druhé díly, ale určitě ho vyzkouším, jako pokus o nápravu. Ale spíše si ho půjčím v knihovně, než že bych ho musela mít ve své knihovničce.

TPWK
15.03.2023 4 z 5

Je asi na každém, komu kniha sedne. Mně upřímně sedla a libila se mi. Jedna vec mi nesedi a to je konec. Samozřejmě je tu druhý díl, který si hodlám přečíst, ale myslím, že to mohli zakončit i jinak. Knížka je oddechová avšak dějouse v ní zázraky.

Knedlik12
07.03.2023 5 z 5

Kniha byla tak smutná, že jsem uprostřed a na konci brečela. Četla jsem ji dlouho, protože jsem se skoro u všeho zastavovala. Líbí se mi systém jakým jsou kapitoly napsané a jak autorka popisuje prohlubující se vztah Bena a Arthura. Nemůžu se dočkat až vyjde druhý díl.

Rose2000
14.01.2023 1 z 5

Popravdě se kniha nedala číst. Bylo to nudné, nic moc se tam nedělo. Nudila jsem se u ní, takže jsem jí nedočetla a vracet se k ní nebudu.

Klára92
09.01.2023 1 z 5

Co říct.. bylo to tak přeslazené, pubertální čtení, které mě vůbec nebavilo.. v půlce knížky jsem to vzdala a knihu odkládám nedočtenou..

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Moje první knížka v angličtině a ták dobrá! Roztomilá, romantická a umím si představit, že ji přečtu někdy ještě jednou...

Verunka926
22.11.2022 3 z 5

Jako jo, bylo to roztomilé čtení, ale já už nyní dávám přednost romantickým knihám s vážnějšími tématy.

Lenka2533
22.11.2022 4 z 5

Od obou autorů už jsem něco četla a jejich knihy se mi moc líbily, takže jsem si chtěla přečíst i toto. V knihovně to mám skoro rok, tak jsem si řekla, že už je na to čas. A bylo to moc fajn! Kluci mi byli sympatičtí a jejich kamarádi byli taky moc fajnoví. Příběh mě bavil, byl čtivý a ubíhal rychle. Jen konec byl takový zvláštní. Čekala jsem ho úplně jiný a překvapil mě. Ale jinak se mi to líbilo.

whiolet
20.10.2022 3 z 5

Lehké zklamání. Bylo to jako dostat barevnou cukrovou vatu, která nemá žádnou chuť.

Adele.
08.08.2022 2 z 5

Když jsem tuhle knížku začala číst, bylo to asi čistě proto, že jsem dočetla Oba na konci zemřou od stejného autora a chtěla jsem si něčím pofoukat ten hrozně ne-happyend... Ale asi jsem od ní očekávala něco jiného, než co jsem dostala... Z části.

Oba hlavní hrdinové mi připadali, že se chovají poměrně hodně pod svůj věk, mimo své povahy a situace a vlastně dělají jedno přehnaně blbé romantické gesto za druhým... Dobře, možná to tak někdo má, ale připadalo mi, že se chovají hrozně hloupě.

Knihu jsem si docela užila, ale občas jsem si až říkala, že to ani takhle trapné být nemůže! (V čemž možná ostatní vidí tu roztomilou letní romanťárnu, omlouvám se.)
Bylo to na mě zkrátka přeslazené a konec mi připadalo, že tomu zasadil dost krutou ránu. Z cukrlinkového příběhu, kde se hrdinové hrozně litují, ale všechny problémy jsou vlastně jen u nich v hlavě a jsou plní nadějí, se najednou stalo téměř beznadějně melancholické pokračování jejich životů.

Prostě jsem s touto knihou šáhla vedle, ale, ale! Místo původně zamýšlených tří ⭐ (hvězda dolů za textové chaty, doplňující příběh, které nebyly formátově odděleny a dost mě to štvalo... Nicméně to možná bylo mým PDFkem) jsem dala dvě, jenom za tu místy vážně milou atmosféru a ve finále i ten konec, který jsem nečekala ◕‿◕

Remus Hroozley
07.07.2022 4 z 5

Ten Hamilton mě dost potěšil:D Trochu mi nesedl Artur, ale jinak moc pěkně napsané!