Záhada mořského dna

Záhada mořského dna https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376219/bmid_zahada-morskeho-dna-4j5-376219.jpg 3 9 4

CLUE série

< 3. díl >

Ve Škunerové zátoce se natáčí thriller. V penzionu Perla se ubytoval filmový štáb a pláž se hemží herci. Natáčení akčních scén se jako komparz účastní také Cecílie, Leo, Une a dokonce i pes Egon. Nad zátokou se vznáší helikoptéra, mezi ostrůvky probíhá divoká honička na člunech a pyrotechnici připravují velkolepou explozi. Ta zvíří vody zálivu tak důkladně, že mořské dno vydá děsivé tajemství – na hladinu vyplave bota. Bota se zbytkem lidské nohy… Ve třetí části série CLUE není nouze o napětí. Nechybí dramatické potápění, spousta peněz a vyřizovaní starých účtů. A aby toho nebylo málo, o další krůček se přiblížíme i k vyřešení záhady, co se stalo loni v létě s Cecíliinou maminkou.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Undervannsgåten , 2013


více info...

Přidat komentář

Aninka36
27.11.2020 4 z 5

Moc se mi líbila. Doporučuji.

MiroslavKutík
25.05.2020 2 z 5

Tak kniha je opravdu trošku slabší ale pro mládež ve věku 10-12let bych to považoval jako dobré čtivo. ( věková hranice info alza cz ).


haki34
26.07.2019 3 z 5

!!! SPOILERY !!!
no...série nám nějak zmrzá...čte se dobře a rychle (dospělák a "rychločtenář" jako já za asi 2hoďky domácího běžného provozu...) ale...v podstatě se opakuje děj z prvních 2, tak nějak zmatlaný dohromady...o kousek se posuneme v rozuzlování záhady ohledně Ceciliiny maminky... a opět děti vyřeší záhadu (kde v pozadí jsou motorkáři,gangy, zločinci, peníze...)...což je zajímavé - v průběhu roka (!!!) už třetí zločin ve Škunerové zátoce - nevím, co dělali děti z CLUE předtím, ale zjevně teď kam se hnou, zakopnou o záhadu a rozřeší případ, který nedokážou vyřešit zkušení policisti... (navíc se Škunerová zátoka jeví jako místo s nejvyšší kriminalitou v Norsku...)
děti jsou pořád o krok před policií, odhalí policajta v přestrojení a ten si pak rád s nimi popovídá, o co vlastně v tomto případu jde (zajímalo by mě, jestli tohle má Jorn L: Horst z vlastní praxe - zda taky rozebíral svá pátrání s malými dětmi kolem něho ??)... opět spousta zobrazovací techniky, která dětem domáhá k řešení případů - videokamera, mobily, točíme a fotíme o život a šikula Leo pak upravuje v počítači...
p.s. fakt by policajty nenapadlo pochtívat záznamy z kamer na místě činu ?? (útesy a Ceciliina mamka) a když už je mají, fakt by se nepodívali na víc materálu než jen inkriminovaná minuta ???
a pozitiva : plusové body za ornitologa Ptáčníka (taky jsem tak trochu ptáčkař :D) a miluju papoucha Arthura !!!

závěr : možná jsem jen dospělácký hnidopich, a dítě si nevšimne toho, co mi rvalo oči, uši a nějak nedávalo smysl, a pojme to fakt jako hyperdobrodružný příběh :)
uvidíme co řekne cílová skupina - 9letá dcera... už se pídila po dalším díle a dostane dnes tedy k svátku :) a já jdu na Záhadu otevřeného hrobu, kterou už mám pro příště nachystanou ve skrýši :D

jarabr
20.10.2018 2 z 5

Třetí dál záhad. Nejslabší. Skoro polovinu knihy se v podstatě nic nedělo, v druhé půlce se něco málo rozběhlo, ale na knížku , která nemá ani 130 stránek to bylo slabé.

Štítky knihy

norská literatura detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Jørn Lier Horst
norská, 1970
2018  84%Poustevník
2016  78%Honicí psi
2018  82%Zaslepení
2014  72%Na zimu zavřeno
2019  80%Na dně

Kniha Záhada mořského dna je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce33x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x