Člověk nemůže mít všechno

Člověk nemůže mít všechno https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480127/bmid_clovek-nemuze-mit-vsechno-rW4-480127.jpg 3 11 4

Kniha povídek, které se vzájemně prolínají, ukazuje s humornou i vážnou tváří vnitřní pohled ženy na okolní svět. Sára, velká milovnice umění. Monika, atraktivní žena, co musí být vždy středem pozornosti, a Irma, která se snaží být máma s velkým M. Tři úspěšné, pětatřicetileté ženy, které spojuje jedno velké přátelství. Sledujte v průběhu pěti let, jak společně prožívají svá malá i velká dobrodružství na cestách, v lásce nebo sexu. Vydejte se s nimi na zajímavá místa v Čechách i ve světě. Jenže život není jen o užívání, což záhy zjistí, když se budou muset vyrovnat s nástrahami, které jim osud přichystal. Zvládne Irma život bez svého manžela a dokáže se sama postarat o děti? Jak se postaví Sára k dluhům své drahé polovičky? Co udělá Monika, když přistihne nevěrného manžela in flagranti? Tato kniha nehledá odpovědi, ale zaznamenává ženské pocity, myšlenky, emoce, nenaplněné sny a touhy tak, jak je prožívá každá z nás.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: ekniha , Čas
více info...

Přidat komentář

annettka1098
20.03.2024 3 z 5

Chvíli mi trvalo se naladit na autorky jednodušší styl vyprávění, ale jakmile jsem se začetla, přečetla jsem knihu na jeden zátah. Autorčina schopnost zachytit vnitřní pocity ženy je humorná i vážná zároveň a neměla jsem tak problém se s hlavními protagonistkami ztotožnit. Některé situace působily poněkud klišovitě a občas jsem vývoj dopředu odhadla, ovšem našlo si i několik nečekaných zvratů.
Kniha lehkou, někdy až pohádkovou formou zaznamenává životní souboje, kterým čelíme v každodenním životě. Pokud máte chuť na oddechovou jednohubku, která se hravě vejde téměř do kapsy, myslím, že se u knihy pobavíte a možná vás i překvapí.

RoseDadas
26.12.2021 4 z 5

Kniha Člověk nemůže mít všechno je rozdělena do deseti kapitol, přičemž v rámci kapitol jsou vždy tři podkapitoly věnované vždy jedné z žen, každá má specifický pohled na život a díky ich-formě se jim čtenář mnohem lépe dostane pod kůži... Myšlenkové pochody hlavních protagonistek působí upřímně, bezprostředně a lidsky. Jejich problémy jsou věci, které za život potkají skoro každého z nás, a tak je snadné se do jejich situace vcítit.


Romča11
08.12.2021 2 z 5

Tahle kniha má skvělý námět. Z anotace zní kniha celkově velmi slibně a zajímavě. A díky námětu i zajímavá je. Člověk opravdu nemůže mít v životě všechno a musí se s mnoha nepříjemnostmi a tragédiemi v životě poprat a vyjít z nich silnější.

lucia1072
22.10.2021 5 z 5

Hrdinky příběhu jsou již od samého počátku velmi sympatické. Kniha vás vtáhne hned v první kapitole a působi jako droga, kterou potřebujete dokud se nedočkáte konce. Neskutečně oceňuji psaní autorky s lehkostí a humorem, který v těžkých chvílích příběhu přinese velmi príjmenú symetrii celého děje. Je příjemně, že autorka myslela na své ženské publikum a vytvořila knížku, která je vhodna pro cestování nebo jen tak do kabelky, kde můžeme same odejít na kávu a číst tak příjemný příběh.
Doufám, že bude brzy pokračování…

Kniha Člověk nemůže mít všechno je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x