Člověk 25 - Čtvrtstoletí Člověka v tísni

Člověk 25 - Čtvrtstoletí Člověka v tísni https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348054/clovek-25-ctvrtstoleti-cloveka-v-ti-Ae2-348054.jpg 4 11 4

Kniha k 25.výročí založení organizace Člověk v tísni, rozhovory s 25 osobnostmi, které významně ovlivnili směřování organizace nebo na ni nabízejí zajímavý pohled. Dvojice novinářů a publicistů Jan Pergler a Jan Dražan vedli rozhovory s Jaromírem Štětinou, Tomášem Pojarem, Petrou Procházkovou, Janem Urbanem, Igorem Blaževičem, Sanjivem Surim, Šimonem Pánkem a dalšími.... celý text

Přidat komentář

xulij01
31.05.2023 5 z 5

Knížka vydaná k 25. výročí existence Člověka v tísni. Primárně se jedná o rozhovory s lidmi, kteří v nadaci pracovali (či pracují). Je tam snaha zachytit všechny druhy pozic, takže se dozvíme něco o nadaci z pohledu například člověka shánějícího finanční prostředky, účetní, která se snaží podchytit veškeré toky v rámci organizace, otců zakladatelů, kteří stáli u jejího zrodu a samozřejmě i pracovníků, kteří zodpovídají za jednotlivé sekce (či programy). Knížka obsahuje i řadu fotografií (nejen zpovídaných osob), mezi jednotlivými rozhovory jsou vypíchnuté nejdůležitější akce, které byly realizovány.

Co mě hodně překvapilo je rozsah činností, od festivalu Jeden svět, přes třeba řešení problémů předlužení části populace, příběhů mapující zločiny komunismu, likvidování následků povodní a různých jiných katastrof u nás i v zahraničí až třeba po začlenění lidí do společnosti ve vyloučených lokalitách (doučování dětí atp.).

BarboraSalome
26.03.2018 5 z 5

V dnešní době, kdy čpí nenávist vůči jakýmkoliv neziskovkám je tato kniha oázou na duši. Přispívám už 10 let a jsem za to ráda. Díky ČvT.


efka.michalkova
13.08.2017 5 z 5

Kniha rozhovorů (lidí, kteří pro Člověka pracují, pracovali, či stáli v jeho začátcích), vydána k 25.narozeninám Člověka v Tísni. Je to přesně to, co jsem právě potřebovala. V době, kdy se zvyšuje nevraživost české společnosti vůči neziskovkám, kdy jsou naprosto špatně vykládány hodnoty a postoje, které neziskovky, a mezi nimi i ČvT zastávají. ČvT je opravdu ikonou v oboru a já jsem za to (ale vlastně za celý neziskový sektor) velmi ráda a velmi pyšná. Pomáhat je normální!

Bablu
04.07.2017 5 z 5

Výborná kniha, velmi zajímavou formou se člověk dočte nejen o organizaci, ale i o tom, co se dělo a děje ve světě a kde všude se dá pomáhat.