Rytíř

Rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498897/bmid_rytir-yLK-498897.jpeg 4 301 63

Clifton Forge série

< 2. díl >

Genevieve Daylee nečekala, že bude v den svých sedmadvacátých narozenin stát před soudcem. Ale v poslední době se toho stalo tolik neočekávaného, že to čekat mohla. Její matka, žena, kterou vždy obdivovala a zbožňovala, je pryč a zůstaly po ní tajemství a lži. Nevlastní bratr ji nenávidí a otec, s nímž se poprvé setkala až u matčina hrobu, je stejně cizí jako Isaiah Reynolds, který teď stojí před soudcem vedle ní. Isaiah je její zachránce. Ačkoli spíš, než princ na bílém koni je to rozervaný rytíř v pomačkané zbroji. Ví o něm jen to, že pracuje jako automechanik, ale ode dneška s ním bude sdílet život. Právě se totiž stal jejím manželem.... celý text

Přidat komentář

0197
15.03.2024 5 z 5

No tak tato série se tedy parádně rozjíždí. Už první byl skvělý a tento ještě lepší.

Nemohla jsem se odtrhnout. Byly tady 3 hlavní věci, kterým jsem chtěla sakra přijít na kloub. Kdo zabíjel, co se stalo v té chatrči a co přesně prožil Isaiah (to se odhadnout dalo, ale i tak mě určité věci překvapily).

Genevieve prožívala nesmírně smutné období po ztrátě matky. Nechala svůj bývalý život za sebou a vzala si za manžela úplně cizího muže. Snažila se být silná, ale bylo to pro ní těžké, zvláště, když její únosce běhal po svobodě.

Isaiaha už několik let užíral pocit viny a studu. Měl neustále ztrápený výraz a oči bez jiskry a života. Nedivím se, že poté co Genevieve pustil do svého srdce (a že to trvalo) se ji z něho ještě víc tajil dech. Byl hodný s dobrým srdcem. Jen po těch událostech měl pocit, že si nic dobrého nezaslouží a nemá ženě co nabídnout.

Jejich sbližování bylo uvěřitelně a krásně popsano, ale hlavně se to mezi nimi vyvíjelo pomalinku, což musím vychválit. Na společné bydlení si museli dlouho zvykat. Líbilo se mi, jak si to v bytě zútulňovali. Měli mezi sebou už od začátku pěkné pouto, kdy se mohli o toho druhého opřít a dodat si síly, i když to bývávalo dosti rozpačité. Žhavějších chvil je tu tedy ještě méně než v Kingovi, ale tak nevadí, no :-).

Vyšetřování šlo v první půlce možná malinko do pozadí, ale to není výtka. Objevovali se tu jak předchozí tak budoucí hlavní postavy. Detektivní zápletka se tu už konečně uzavře. Epilog pak naláká na třetí díl.

- dohodnuté manželství
- nucená blízkost
- slow burn
- bývalý vězeň
- vyšetřování
- malé městečko
- oba pohledy

Ctenar1202
24.01.2024 5 z 5

Tentokrát se příběh točí kolem Genevieve, dcery zavražděné z prvního dílu a Isaiaha. Mužem, kterého Genevieve téměř nezná, ale protože okolnosti nedovolily jinak, vzali se a teď před okolím hrají spokojený pár. Genevieve si stále moc přeje zjistit, kdo a proč zabil její matku. Ani ona nevěří, že to byl Draven, její otec, kterého poznala před pár týdny. Bohužel neexistují žádné důkazy, které by soud přesvědčil o jeho nevině a nad Dravenem se tak stahují mračna a čeká ho soud. 

Na pozadí vztahové linky, kdy se Genevieve a Isaiah lépe poznávají, se odehrává pátrání po vrahovi a v tomto díle se konečně vše uzavře. Příběh byl svižný, a naprosto vyvážený jak romantikou, tak dramatem a líbil se mi ještě o kousek víc než první díl. Svou linku, respektive pokračování vztahu zde mají i Bryce a Dash z prvního dílu, takže i s nimi zůstaneme nadále v kontaktu, i když je pozornost přenesena na jiné dvě postavy. Maličko mě rozhodil začátek, kdy se v příběhu vracíme víc do minulosti než kde končil první díl, takže jsem byla lehce zmatená, ale během pár stránek se vše srovnalo a nedocházelo k žádnému zmatení.


Majka1979
05.01.2024 5 z 5

Druhá časť série je za mnou a musím povedať, že som knihu nevedela pustiť z ruky. Jednoducho som ju musela dočítať.

V tejto časti sú hlavnými postavami Genevieve a Isaiah. Ale samozrejme sa tu stretávame aj s ostatnými členmi gangu, rodiny a teda aj ich okolia. Ako by sme inak prišli na to, kto bol vrah? Kto sa pokúšal zbaviť Genevieve? A čo to všetko malo spoločné s vraždou jej matky?

Ak som si myslela, že viem, kto to urobil, tak pri zistení toho mena, som zostala v nemom úžase. Toto by som nepovedala, naozaj nie. Mala som rôzne teórie, tak ako to mali aj naši priatelia a teda aj oni, keď prišli na to, kto to bol, tak neverili tomu, až kým sa dotyčný nepriznal. A ani to priznanie nebolo tak jednoduché získať.

Samozrejme epilóg bol zas začiatkom niečoho iného a tak som rada, že mám tretiu časť

miloslava3256
15.11.2023 5 z 5

Až tady pochopíte co se stalo matce Genevieve a proč to vrah udělal. Dokončena detektivní část z prvního dílu. Postupně nám autor odhaluje co se stalo v lesní chatě. A postupné sblížení hlavních postav. Jediné co, tak mne mrzelo jak to dopadlo s Dravenem, škoda ... Stále jsem čekala že to byla kamufláš.

Evaho73
09.09.2023 4 z 5

Po prečtení prvého dielu som čakala neskutočne divokú jazdu... Ukázalo sa však, že v tejto časti išlo skôr o jazdu vyhliadkovú. Král zanechal veľa otázok, ktoré Rytíř zodpovedal. Nevadilo mi pomalé tempo, naopak to bolo príjemné, a vzhľadom ku vzťahu Gen a Isiaha vhodné. Čo trochu u mňa narušilo celkový dojem bola až prílišná snaha o drámu a tajomno. Inak celkom dobra oddýchovka to bola.

pavlikova9332
18.08.2023 5 z 5

Tak to byla jízda. Skvělý díl

Kudík
05.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Bohužel má dedukce z předchozího dílu se změnila v realitu... v epilogu mi přišlo zarážející, proč by jistá postava měla jako jediná z rodičů chybět u takové události a nyní již vím. Takový konec si Draven nezasloužil, mohl jej mít víc akční. Alespoň vrah Aminy byl pro mě překvapením, motiv nikoliv a já osobně měla podezření na postavy okolo novin Tribune, protože jsem si říkala, že je vrah četl dříve, než proběhla jejich distribuce, protože jak by se jinak dozvěděl o Genevieve? Ono to tak sice bylo, ale ještě i trochu víc.
Znovu však velmi čtivé s postavami, které si i přes jejich skutky snadno oblíbíte. Např. Isaiah Reynolds s jeho vyhaslou jikrou v oku do téhle "motorodiny" rychle zapadl. A Genevieve měla překvapivě velké množství kuráže, když si jen představím, co vše jí potkalo v tak krátké době... matka, únos, chata, manželství, stěhování, pátrání po vrahovi, otec..... A obálky jsou jedna hezčí než druhá.

knihomolkaJani
08.07.2023 5 z 5

Ke knize mám jen malou výtku.. a to je ta, že anotace, z mého pohledu, je napsaná trochu nešťastně. (Problém jsem měla asi jen se slovem soudce.. )
.
Celá romantická linka je velmi hezky, ale přitom nenásilně zpracovaná. Hledají si k sobě cestu dva naprosto odlišné charaktery.
I v tomto díle pokračuje vyšetřování vraždy a jiných událostí (o nich se dočtete v prvním díle) a konečně se vše dořeší. Já se ve zločincích naprosto spletla, celá zápletka je dokonale vymyšlená!
U knihy jsem tedy uronila nejednu slzu, autorka dokázala do knihy vpravit tolik různých emocí, a na konci příběhu jsem úplně měla husí kůži a nevěřila vlastním očím.

Jenny46
07.07.2023 5 z 5

Těšila jsem se na další tajemství Clifton Forge super čtení jako 1 díl ...
Opět sympatická dvojice pomalu se rozplétá co se stalo mezi hlavními hrdiny. Obálka opět povedená a příběh romantika s krimi zápletkou povedená.

packlik
09.06.2023 3 z 5

Trošku slabší pokračování série. Zpočátku mi pomalejší tempo a oťukávání ústřední dvojice nevadilo, ale postupně to bylo trochu nudné. Jinak pěkné, těším se na ostatní díly.

Lofda
14.05.2023 5 z 5

Ještě o kousek lepší než první díl. Opravdu povedené čtení, vymyká se většině klasických romancí, ta detektivní zápletka celý příběh posouvá ještě o trochu výš. A do toho dva lidé, jejichž vztah se rozvíjí pomalu, opatrně, krásně.. Líbí se mi i propojení příběhů postav z ostatních autorčiných knih (Nick i Kaine.. ), moc bych si přála, aby jich u nás vyšlo co nejvíc. Našla jsem novou oblíbenou autorku ;-)

Moniska2410
08.05.2023 5 z 5

Máme tu druhý díl temné romantické série Clifton Forge.

Upřímně mě se tento díl líbil o chlup víc než první.

Máme tu známé tváře, se kterými jsme se už trochu potkali v prvním díle, Isaiaha a Genevievu.

Genevieve je skvělá, chytrá a nenechá si nic líbit. Chudák přišla o matku a dozvěděla se kdo je její pravý otec.

Isaiah se mi hrozně líbil, byl úžasný a my se dozvídáme jeho tajemství.

Kvůli okolnostem se rozhodli pro sňatek z rozumu a je krásně vyloučeno jejich postupné sbližování.

To jak se jejich vztah postupně prohluboval a dodával příběhu reálnější nádech.

Dočkali jsme se i rozuzlení zápletky z předchozího dílu. Je mi líto jak to dopadlo s Dravenem.

,,Den za dnem jsem se víc a víc zamilovávala do naší lži."

Jita160
02.04.2023 4 z 5

Genevieve a Isaiah... Jejich vztah byl od samého začátku velmi tajemný.
Svatba a pak až láska že, by sňatek z rozumu a to proč??? Vše je zahaleno tajemstvím a strachem.
Příběh byl smutný, Isaiah měl velmi ztrápenou duši protože ho tížila traumata z minulosti, ale přesto se choval ke své ženě velmi laskavě a ochranitelsky.
Genevieve se hodně snažila aby v jejich smutné a napjaté manželství přišla na řadu i láska. Oba byly velmi zlomení a nešťastní...
Identita vraha byla určitě nečekaná a úžasně vykreslená. Za mě akční a napínavé spíš převahovala detektivní zápletka před eroromancí.

alzbeta4340
18.03.2023 5 z 5

Povedené, ještě lepší než předcházející "Král". Většina románu je žánrem klasická romance, kdy se dva lidé, kteří uzavřeli formální sňatek z nouze, sbližují. Závěr je pak poněkud víc dramatický - a nabízí moment, který mě překvapil (a to už jsem četla ledacos).

Blanka29
09.03.2023 4 z 5

Tak druhy dil uspesne zvladnuty a konecne jsme se dockali rozzuzleni. Oproti prvnimu dilu mi prisel tento dil vic dynamicky....hura na dil treti :)

MAU256
09.03.2023 5 z 5

I tento díl byl moc hezký, možná bych řekla, že se mi líbil víc než "Král". Isaiahovi a Ví jsem přála, aby konečně v sobě našli dost odvahy na to, aby si přiznali pravdu o vztahu mezi sebou. A aby konečně překonaly své démony. Konec byl překvapivý, takové rozuzlení vraždy jsem vážně nečekala. Bohužel byl zbytečně zmařen další život. Už se těším na příběh Presley, doufám, že bude ve stejné laťce, jako tyto dva. Určitě doporučuji přečtení.

JaAnička
08.03.2023 5 z 5

Bože, já tak hrozně miluji slowburn romantiku se spoustou slepých uliček, zaškobrtnutí a chyb. Nejlépe tak ještě v kombinaci s nějakou detektivní, dobrodružnou nebo fantasy zápletkou. A tady to všechno je. I když tu převažuje ta romantika a krimi část se tak říkajíc "točí v kruhu".
Všechno to pěkně navazuje na první díl (jenom bych teda vynechala - ač velmi krásné - epilogy z prvního dílu, které jsou možná až moc spoilerové?!) a rozvíjí, co bylo řečeno, naznačeno nebo nedovysvětleno. A konečně se také toho vysvětlení dočkáme. A co si budeme ....wau - konec překvapil.
Postavy si čtenář prostě musí zamilovat. Isaiah je skvěle napsaný, jeho chování je vždy opodstatněné a vysvětlené (i když si kolikrát trháte vlasy z hlavy a řvete do knihy, proč se chová jako pitomec). Ví je silná, není tak uměle silno-drze-nepříjemná jako Bryce ale má jiskru, díky které obdivujete, co všechno dokázala přežít a prostě ji milujete.
Zkrátka... je to psychologický román plný chyb, strachu, lásky, odpuštění, ale hlavně cesty zpátky k sobě samému.

Ralemo
28.02.2023 5 z 5

Velice povedená stejně jako první díl, trvalo mi dlouho než jsem se k této knize dostala, každopádně stojí za to. Moc hezký, zajímavě napsaný příběh s velice napínavým dějem. Oba hlavní hrdinové mi přirostli k srdci a jejich vzájemné a postupně sbližování vážně stojí za přečtení. Moc hezký konec a jdu na další díl. :)

Jahoda
28.02.2023 4 z 5

Musím se přidat k názorům, kdy se mi druhý díl série četl a líbil mnohem více, než první.
Kniha se čte s lehkostí i přes nelehké téma, děj svižně ubíhá a dva hlavní hrdinové jsou prostě skvělí. Úplně jsem si je zamilovala a jen doufala, že jejich vztah dopadne, jak bych si přála. Postava Isaiaha je za mě výborně vymyšlená a postupně, ale ne zdlouhavě, se odkrývá jeho charakter a životní příběh. Dořešený konec byl příjemnou změnou po prvním díle.

Zomy
25.02.2023 4 z 5

Pro mě byl Rytíř mnohem čtivější než předchozí Král. Jazyk už nebyl tak krkolomný, děj jednodušší a zaměřený na hlavní dvojici.
Mělo to být asi ve stylu slow burn romance, ale to úplně neklaplo, protože první polovinu knihy se spolu ti dva skoro nebavili, takže vykreslení vývoje vztahu bylo pořád takové nijaké.
To, jak Draven "vyřešil" svůj problém, mi přijde jako jeden velký úlet, to jsem nepochopila...
Ale možná protože mám ráda příběhy, kdy je na začátku svatba a pak až láska, tak mě knížka docela bavila. Jen si nejsem jistá, jestli to bylo dost na to, abych se pustila i do dalších dílů.

Autorovy další knížky

Devney Perry
americká
2022  85%Král
2022  86%Rytíř
2023  88%Princezna
2023  89%Princ
2024  91%Šašek

Kniha Rytíř je v

Právě čtených3x
Přečtených378x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených12x
Knihotéce242x
Chystám se číst113x
Chci si koupit33x
dalších seznamech6x