Neuvěříte, co se stalo potom

Neuvěříte, co se stalo potom https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358455/mid_neuverite-co-se-stalo-potom-8qg-358455.jpg 4 27 9

Class série

< 2. díl >

Druhá kniha z volně navazující série inspirované seriálem Class se světa kultovní ságy Doctor Who zavede čtenáře do školy Coal Hill. Všichni studenti tu najednou poslušně plní výzvy webové stránky, kterou spravuje miláček vlogerského světa Seraphin. A výzvy jsou čím dál brutálnější a nebezpečnější. Nejdřív vedou ke rvačkám, potom začnou ohrožovat život. Až nakonec několik lidí zmizí. Když webová stránka začne rozdělovat i Aprilinu partu, rozhodně se dívka, že na vlastní pěst vypátrá, kdo za tím vším stojí. Ke své hrůze zjistí, že svět už není takový, jako byl dříve. A neuvěříte, co se stane potom.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , #booklab
Originální název:

What She Does Next Will Astound You , 2016


více info...

Přidat komentář

Teraesa
04.05.2023 4 z 5

Tak toto bolo lepšie ako jednotka, a ten plot twist ma celkom dostal.

trudoš
28.08.2020 3 z 5

„Venku mezitím vylezl chlapec až na vršek kandelábru. Divoce zvedl palce, aby ho mohli přihlížející vyfotit, ztratil rovnováhu a spadl na zem. Dav dál natáčel jeho nehybné tělo a čekal, že sanitku zavolá někdo jiný.“
Sci-fi horor pro mládež, který spíš vyděsí jejich rodiče. Pro teenagery jsou totiž sociální sítě běžnou součástí života, takže výzvy, sdílení a videa jim nepřijdou jako něco nepřirozeného. Zato pro nás, starý vykopávky, je to Pandořina skříňka, která ještě zdaleka neukázala všechny svoje trumfy. Což je struna, na kterou James Goss úspěšně hraje první polovinu románu, kde se věnuje úskalím odporu vůči virálním trendům. Je to zábavné, cynické a pravdivé. Neuvěříte však, co se stane potom…
Jakmile se zápletka překlene do druhé fáze, slova se ujímá nepříliš uvěřitelná (a hlavně smysluplná) fantasmagorie. Jako nic proti seriálu Class natož Doctor Who, ale tady ta blízká setkání třetího druhu stojí na hodně nejistých nohách. Škoda. No, alespoň že slečna Quillová si udržela glanc.


Aivinka
18.11.2018 5 z 5

Jsem velkým fanouškem serialu Doctor Who, takže tato kniha byla pro mne něco jako povinná četba. Úžasný příběh, hezké zpracování, úchvatné postavy. Hlavně slečna Quillová mi se svým chladným humorem (mnohdy připomínala aroganci Severuse Snapea) přirostla k srdce. Nevím jesrli je chyba, že jsem serii začala číst až od druhého dílu, jelikož jsem první nesehnala, ale díky serialu jsem se dostala do obrazu celkem rychle. Vřele doporučuji pro fanušky úžasného světa Doctor Who.

MichalHoráček
27.09.2018 4 z 5

Pro mne trošku utahanější začátek, než se začalo něco dít. Ale jinak pěkná oddechovka.

Terča-New13
21.09.2018 4 z 5

Kniha se mi zezačátku moc nezdála, dokavaď se nezačalo něco dít. Překvapilo mě, kolik věcí se dovím o tom člověku, o kterého se v kapitoly jedná, a v jaké době se kniha odehrává. Podle mě je to dobrá knihy pro ty, kteří se nudí. A podle jména "Neuvěříte, co se stalo potom" zní jako něco plného tajemných věcí, které stojí za to číst. Doporučuji!!

Lenka.Vílka
02.09.2018 5 z 5

("The earth invasion has just begun, join us in the army that's arising." ... Earth Invasion - Skillet)

Než se pustím do děje, zmíním jednu hodně děsivou věc. Druhý díl, přestože psaný někým jiným, působí úplně stejně jako první. Ani od jednoho z autorů sérii jsem jinou knihu nečetla, tak nemám co porovnávat. Ale te styl, způsob vyprávění, jak jdou za sebou kapitoly, je úplně stejný. Já bych změnu autora nepoznala. Takže jak? Sedli si moudré hlavy ke stolu a řekli autorům: "Tak teď napíšete příběh. Bude tam tohle a onohle a hlavně nezapomeňte, ať je to podobné a čtivé. Ať vyděláme i na něčem dalším, když už začíná seriál." A oni to napsali? Já proti tomu nic nemám, to zase prr. Ať se dělá propagace. Ale proč to musí být stylově tak podobné jedničce?! Měl to napsat jeden člověk, nebo měl každý z autorů přijít se svým stylem.

Námět mě bavil víc než u prvního dílu. A doufala jsem, že to autor nepokazí. Stránka, výzvy a nakonec začnou mizet i lidé. No, prostě pecka. Sice trochu méně vtipné, než první díl, ale čert to vem. Já se bavila. Miloučká knížečka na pršivé odpoledne jako první díl.

Attia
05.06.2018 4 z 5

Opět nadupaná a pořádně akční jednohubka. Jednoduchý, ale zajímavý a docela drsný příběh a zápletka, překvapivé rozuzlení. Prostě fajn dílko.

Hanulka25
28.05.2018 3 z 5

Naprosto jiný žánr než který jsem čekala. Přesto jsem knížku dočetla a nebylo to zas tak špatné.

seabook04
08.05.2018 5 z 5

U této série jsem opět za černou ovci, jelikož jsem z ní nadšená.

Z druhého dílu jsem překvapená snad ještě více než z jedničky. Krom toho, že ukrývá alegorický, psychologický a filozofický příběh (který v dnešní YA fantasy literatuře moc nenajdete), je k tomu neuvěřitelně čtivý.
Já jsem nadšená a těším se na druhý díl a na to, co předvede další autor. James Goss má mou poklonu stejně, jako jeho "předchůdce" Guy Adams.

Štítky knihy

paranormální jevy pro dospívající mládež (young adult) sci-fi Doctor Who

Autorovy další knížky

James Goss
anglická, 1974
2016  90%Doctor Who: Město smrti
2018  87%Doctor Who: Pirátská planeta
2018  72%Neuvěříte, co se stalo potom

Kniha Neuvěříte, co se stalo potom je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x