Cizinec

Cizinec https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459314/bmid_cizinec-P5c-459314.jpg 4 944 261

Nejskandálnější thriller světového bestselleristy Harlana Cobena o tom, jak se mohou dobře míněné lži v nepravých rukou změnit ve smrtící pasti. Cizinec se vynoří odnikud – možná v baru, možná na parkovišti, možná v supermarketu. Nikdo ho nezná. Nikomu není jasné, proč to dělá. Ale informace, které má, se nedají popřít. Zašeptá vám do ucha pár slov, rozmetá jimi váš svět na kousky a zmizí. Adam Price to právě zažil – ideální manželství, dva skvělí synové, velký dům, výborná práce… Pak mu jeden cizinec prozradí tajemství o minulosti jeho ženy Corinne a Adamova iluze dokonalého života se rozplyne, jako by snad ani nikdy neexistovala. Čím hlouběji se však Adam noří do odhalení Corinniny zrady, tím víc mu dochází, že za vším stojí někdo, kdo se rozhodl lidem životy nejen ničit, ale i brát…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Stranger , 2015


více info...

Přidat komentář

michaela.97
03.04.2024 4 z 5

*audioknížka* mě to bavilo. Chytlo mě to hned na začátku a do konce nepustilo. V audiu se mi líbilo i provedení, kterým je knížka zpracovaná. Například když někdo telefonuje, hlas v telefonu zní opravdu jak z telefonu. Když někdo střílí ze zbraně, slyšíte střelbu ze zbraně. Tuhle atmosféru a přidanou hodnotu některých audioknížek vážně oceňuju. Námět mi navíc přišel neokoukaný. Fakt super.

Šárka88
23.12.2023 4 z 5

Audiokniha
Moje první kniha od H.Cobena a k poslechu to nebylo špatné. Sem tam hodně omáčky v ději, ale nebylo nic na škodu . Závěr sice urychlený, ale pro mě zajímavý.
Určitě poslechnu další


Arwen777
14.12.2023 5 z 5

Další kniha mého oblíbeného spisovatele. Ještě jsem u něj nepadla na vyloženě slabou knihu, možná je to proto, že ze zásady nečtu knihy od jednoho autora po sobě. Stíhám si tak odpočinout od stylu a případných podobných konceptů.
To by ale rozhodně nebyl případ této knihy, kde je zápletka velmi originální. Na začátku zdánlivě nenuceně, ale záměrně prozrazené tajemství roztočí spirálu, která může zničit vztahy a celé rodiny. Nedůvěra je mocná zbraň a rozleptává pouta. Co vypadá jako hra na dobro a zlo pod záminkou pravdy (dobře, možná i trochu z finančních důvodů), může ale skončit i smrtí. A ne jednou.
Knihy H. Cobena vždy pracují s tajemnem, šťourají se v minulosti, rozpitvávají lidské pohnutky a důsledky dávných rozhodnutí. Není nouze ani o napínavé okamžiky. A vždy mě donutí přemýšlet. Tady o tajemstvích a dani za ně, a o tom, co jsou ženy schopné udělat, aby cítily, že se o ně někdo zajímá.
Kombinovala jsem audioknihu s papírovou. Super čtení i poslech, doporučuji.

Jara.v
02.12.2023 4 z 5

Tohle mě bavilo hned od začátku a bylo to zajímavé. Konec byl trošku uspěchaný, ale vyřešeno dle mého gusta. Čtivé, napínavé a mám ráda kratší kapitoly.

Martule44
12.11.2023 3 z 5

Vzpomněla jsem si,že mám uloženou audio knihu od tohoto autora. Myslím,že to od něj byla prvotina, co se mně týče a tak jsem si knihu užívala. Bylo to hlavně díky přednesu a hlasu Jiřího Ployhara!
No a konec? Nějak to být muselo :-)

dlabikk
10.11.2023 4 z 5

Výborně napsaný thriller. Líbily se mi seriály podle předlohy H. Cobena a tak jsem se pustila i do knihy. Určitě si přečtu další a doporučuji :o)

snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Výborná zápletka! Dokonale prokombinovaná, několikrát měnící směr. Ani chvíli nic není jak se zdá.
Jak vidno, když člověk umí psát, svede vyrobit kopu napětí aniž by vymýšlel nesmyslně sadistické vraždy.

m2056
13.09.2023 5 z 5

No čekal jsem horší že to bude ale je to dobrý po dlouhé době dobrá kniha od H.Cobena.

Andrea864
07.08.2023 4 z 5

Čtivá, napínavá kniha se zajímavou zápletkou. Konec byl sice překvapivý, ale zároveň byl tak nějak urychlený a asi nereálný. Přesto jsem se bavila a nemohla se odtrhnout.

bárbra13
02.07.2023 2 z 5

Detektivky nepatří k mé klasické četbě, ale sem tam si nějakou pro odlehčení přečtu. O to víc mě mrzí, když se mi nelíbí. Původní nápad s tajemstvími se mi dost líbil, ale nebylo to za mě dobře zpracované. V knize se načne několik linek, ale mám pocit že se skoro žádná neuzavřela. K postavám jsem nepřilnula a jejich osud mi byl v celku jedno. A rozuzlení jsem nevěřila už vůbec..

LadaLil
29.06.2023 3 z 5

Videla jsem jako serial a byla jim nadsena. Protoze jsem si nepamatovala zapletku, zbyly jen dojmy, precetla jsem knihu. Mozna za to mohla ocekavani, ale kniha me nevtahla. Jako kdyby ty male pribehy vedouci k rozuzleni nefungovaly. Konec mi, stejne jako mnoha dalsim ctenarum, prisel trochu pritazeny za vlasy. Nenazvala bych pocity pri cetbe napetim a prave ty, dle meho nazoru, mel tento thriller vyvolat. Z jineho soudku. Jako zanr je uveden "knihy pro zeny". Co presne to znamena? Jako prilis jemne, necekejte zadnou divocinu?

Sabča817
18.06.2023 5 z 5

Čtivá pecka od začátku do konce! Doporučuji a určitě zkusím další knihy tohoto autora.

dufkys
30.05.2023 3 z 5

Vyznat se v postavách byla místy opravdu fuška, zaver pritazeny za vlasy. Námět dobrý, ale šlo z toho vytěžit víc.

Michelle.Bee76
01.05.2023 3 z 5

Knížku jsem slyšela jako audioknihu. Musím říct, že výběr interpreta ( Jiří Ployhar) byl úplně tragický, ten člověk neumí vůbec interpretovat knihu a nechápu, že to někdo pustil ven. Možná i díky tomu mi knížka nesedla. Ale téma zajímavé, chvilkama napínavé, závěr byl klasicky přemrštěný. U mně dobrý, tedy za 3*.

Pet13
01.04.2023 4 z 5

Kniha je velmi čtivě napsaná. Trochu jsem se ztrácela v postavách. Námět super, jen konec mi přišel trochu přitažený za vlasy. Určitě si ale přečtu další díla tohoto autora.

ydnac
01.03.2023 5 z 5

NĚKDO ZNÁ VAŠE TAJEMSTVÍ

CIZINEC

Záhadný muž, který lidem říká pravdu.
Pravdu, která rozvrací rodiny...
Pravdu, která vás může něco stát.

Adam má manželku a dva syny. Dům, práci, spokojený život.
Je jedním z lidí, ke kterým cizinec zavítal se svým odhalením a co teď? Co má udělat?
Konfrontovat ženu? Je to vůbec pravda? Ovlivní to jejich vztah?
Do poslední chvíle jsem doufala, že všechno bude jinak…
Co se týče internetu - opět se potvrdilo, že není radno, myslet si, že jste nedohledatelní.
Všechno zanechává stopu.
A někdo by to mohl využít.
Napínavé čtení :-)
Doporučuji :-)

mirinda973
02.12.2022 3 z 5

Takový průměr...neurazí, nenadchne.
A konec? Ten to zabil úplně

Zlatinka.Emilly
13.11.2022 2 z 5

Zklamání.... pro mě hloupý děj a ještě hloupější konec.

Timkim
29.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Jako na advokáta dobrý. Dost dobrý. Opět jsme svědky toho, že stále za sebou necháváme digitální stopu. Aniž by jsme si toho byli vědomi. Super příběh, pěkné stupňování děje, napětí. Jen jsem doufal, že to skončí happy endem. Objektivní hodnocení 85%.

boruf
20.10.2022 4 z 5

Dobře napsané, čtivé, prostě se nedalo přestat číst.