Cizí tvář

Cizí tvář https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174456/cizi-tvar-174456.jpg 4 136 33

Lizette se jednoho rána probudí a u zrcadla s hrůzou zjistí, že hledí do cizí tváře. Vůbec na nic si nevzpomíná. Brzy zjistí, že je sledována. Tajemný a obávaný Xavier, který dohlíží na Lizettiny sledovatele, nedovolí, aby se jí něco stalo. Ale možnost, že si Lizette vzpomene, co se před lety stalo, je hrozbou i pro něho samotného.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Shadow woman , 2013


více info...

Přidat komentář

petraj30
20.03.2024 5 z 5

Byla jsem překvapená poměrně nízkým hodnocením, proto jsem knihu do neurčita odkládala, ale byla skvělá.
Lizi se jednou probudí a zjistí, že kouká do cizí tváře. Začne pátrat na vlastní pěst a zjistí velmi zajímavé věci. Oba hrdinové se mi moc líbili, někdy jsem se i zasmála.
Nechybělo napětí od začátku do konce, ale nebála bych se konec ještě malinko přikořenit.
Líbilo se mi to a určitě se ke knize vrátím

pip11
12.02.2024 5 z 5

Skvělý, věrohodně působící příběh o pomalém navrácení paměti. Lizzy si ve svém jednotvárném, možná až nudném životě nepřipouští, že je něco špatně. Jednou ale nevědomý spouštěč začne zasévat do její mysli pochybnosti a najednou nepoznává ani vlastní tvář. Tímto si začne postupně uvědomovat, že jí chybí v paměti pár let, které nedokáže vysvětlit a cítí jen paniku a strach. Začnou se jí drát na povrch podivné vzpomínky a tak musí začít rychle jednat, neboť nebezpečí je všude kolem ní.


malina097
12.04.2023 3 z 5

Knizka na odpolední posezení u kaficka,nic prevratneho,ale číst se dala.Nevim proč,ale mám rada a líbí se mi jak autorka vše hezky popisuje proste si to hezky představím.Trochu lasky tam byt musí,aby to mělo spad a napětí.Docela dobra oddechovka a obě postavy sympataci tak joooo šlo to a dej svižně pokračujeklidně si knihu přečtěte.

Shanib
15.02.2022 3 z 5

Neurazí ale ani příliš nenadchne. Postavy byly sympatické a děj v první polovině skvěle šlapal, jenže pak jsem měla pocit, že čtu vlastně pořád o tom samým, tak jsem zkusila občas nějaký ten řádek přeskočit a zjistila jsem, že jsem vlastně o nic nepřišla a stav zůstává stejný.

Hatshepsut
18.11.2021 4 z 5

Byla to taková hodně akční kniha. Po přečtení prologu, jsem celou dobu přemýšlela, jak to autorka propojí s příběhem a výsledek hodně nepředvídatelný. Asi bych hodnotila 3.5 hvězdami, ale musím LH přiznat, že stále umí překvapit.

mariva
03.10.2021 4 z 5

Napínavé, dobrodružné čtení. Závěr mě trochu překvapil, odhadovala jsem trochu jinou souvislost s úvodní scénou.

Kudík
15.02.2021 3 z 5

Neříkám, že to bylo špatné čtení, ale od oblíbené autorky jsem zvyklá na lepší díla. Tohle byl na můj vkus mix různých žánrů (vč. sci-fi). Ale co oceňuji, že mě v závěru autorka dostala, protože jsem celou dobu přemýšlela, která z těch dvou z prologu....

moudivlacek
28.01.2021 4 z 5

Příběh ženy s nebezpečným povoláním, které mělo nebezpečné následky s nebezpečným osudem. Ale není to strohé, není to suché, není to jen faktické, je to příběh ženy, která se umí poprat s osudem.

bekule
20.01.2021 5 z 5

5,5
Podle celkového hodnocení jedna z nejslabších od LH, moc se mě proto do ní nechtělo a nakonec jsem byla nadmíru mile překvapená.Romantika se téměř vytratila(asi proto je nízké hodnocení od čtenářek vyhledávající spíše romantické knihy), zato je příběh po celou dobu plný akce, napětí, dobrodružství. Hlavní hrdinka je po celou dobu na útěku před vrahy i záhadným panem X, postupně se jí pomaloučku začíná vybavovat její vlastní minulost na kterou pro ni nepochopitelně zapomněla. Nezůstává jí nikdo komu by mohla věřit. Spíš než román pro ženy je to velmi povedené akční dobrodružství.

Khira
16.12.2020 2 z 5

Nebola to moja salka kavy ale mohla byt. Napad dobry, Xavier mal obrovsky potencial, ocakavanie bolo velke. A nakoniec kde nic tu nič. Dokopy zabil len troch chlapov. Na mna malo, na Xaviera takisto. Pacilo sa mi ako sa hlavna hrdinka popasovala s nastalou situáciou, avsak uvitala by som menej stran pred koncom a viac na koniec. Bolo to take vselijake rychlo ukoncene. Napriek tomu to nie je brak, myslím, ze aj napriek nie uplne dobremu hodnoteniu ma kniha co ponúknuť.

Laf
09.11.2020 5 z 5

Kniha přečtená jedním dechem. Během krátké doby došlo k mnoha zápletkám a rozuzlení, že jsem netrpělivě očekávala, co bude na další stránce. Dobře napsaná a čtivá kniha. Můžu doporučit :)

lendinka.k
23.06.2020 5 z 5

Hodně dobrodružný příběh, který se četl jedním dechem. Líbilo se mi, jak se hrdinka o sebe uměla postarat, navzdory ztrátě paměti se řídila instinkty, bylo skvělé ji sledovat. Celá zápletka je slabá, ale nevadí. Moc se mi líbila postava Ala, u kterého se do poslední chvíle neví, na čí straně vlastně je.

Luciska13
12.08.2019 3 z 5

Určitě bych knihu neodsoudila, jako jsem četla v ostatních komentářích, ale pravda je, že místy to bylo přitažené za vlasy a v závěrečném rozuzlení tomu něco chybělo. Úplně jsem nedocenila proč se v závěru stalo, co se stalo.

Knihomolka97
11.04.2019 3 z 5

Skoro půlka knihy mě moc nebavila, v jednu chvíli jsem už chtěla knihu zavřít a úplně přestat číst. Ale já jsem hrozně zvědavá holka :-D a prostě jsem musela vědět co je Lizette zač, co udělala.
Druhá půlka už bylo jiné kafe, konečně začlo správné napětí a akce. Bohužel mi ale některé věci úplně nedávaly smysl a přidávám se k názorům, že konec byl rychle ukončený.

Bobina74
02.12.2018 2 z 5

Nechtěla jsem se odradit komentáři u mé oblíbené autorky, ale......asi měly pravdu. Slabé, místy chaotické, prostě nic moc. Ale já to s ní nevzdávám a jdu do další. Tohle bylo jistě jen nepatrné uklouznutí ;-) .

Ewiczka_areebah
21.05.2018 3 z 5

nápad byl dobrý,ale to zpracování pokulhává..bohužel.

renefer
30.04.2018 4 z 5

Jedna z lepších knih této spisovatelky, více napětí a méně romantiky.

akdar72
10.08.2017 5 z 5

Příjemné oddychové čtení.

georginaa
24.07.2017 3 z 5

Trochu sáhodlouhé vysvětlování, než se příběh dostal k jádru věci. Trochu se mi pletli jména, kdo je kdo, no později to již šlo. Není to zrovna nejlepší kniha od L.H. , k této se asi již nevrátím.

Litocha
18.07.2017 3 z 5

Tyhle pohádky se špióny supermany mám docela ráda, ale tady bylo až příliš za vlasy přitažených věcí, navíc mi chyběla nějaká pořádná gradace - po zajímavém začátku a střední části, kdy jsem Lizzy prostě fandila a bavila se, přišel konec nějak náhle a byl useknutý, bez nějakého velkého finále.