Citová závislost

Citová závislost https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191646/citova-zavislost-191646.jpg 4 15 2

Jak se z ní vymanit. Citová závislost je velkým handicapem. Znamená, že člověk se přestane respektovat, věřit si, mít důvěru ve vztahy a žije jen pohledem toho druhého. A navíc s neodpovídající odezvou ze strany toho druhého, případně se ztrátou vztahu dotyčný citově závislý prožívá duševní utrpení. Tato závislost se projevuje nezdravě v citovém životě nejen v milostných vztazích (s důsledky násilí a nezdravé žárlivosti), ale její projevy lze nalézt někdy v přátelských, rodinných vztazích a u některých jedinců i v rámci pracovních vztahů a terapie. Kdo je citově závislý, jak to zjišťovat, co je zdrojem trápení a hlavně, jak se takový člověk může z citové závislosti vymanit, o tom pojednává tato kniha. Autorka nabízí řadu prostředků, které pomohou dotyčným osobám zbavit se utrpení.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Portál
Originální název:

De la dépendance affective à la recouvrance , 2009


více info...

Přidat komentář

horkosladka
14.02.2019

Citová závislost má obvykle jednu příčinu - citovou frustraci. Řešení je tedy citově se nasytit. Pokud se nám tohoto nedostává od rodiny ani od partnera, pak hledat u přátel nebo v činnosti, kterou můžeme dělat s láskou.

petaSk
13.12.2014 4 z 5

Pěkně a srozumitelně napsaná kniha nejen o citové závislosti, ale hlavně o hledání sebeúcty. Z toho důvodu bych titul doporučila snad všem, protože je jen málo lidí, kteří se sebevědomím nemají problémy (i když to na první pohled vypadá jinak) nebo neznají někoho kdo je má.


Štítky knihy

závislosti

Autorovy knížky

2014  89%Citová závislost

Kniha Citová závislost je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x