Citlivé místo

Citlivé místo https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28316/citlive-misto-28316.jpg 5 21 5

Fanatický obránce floridské přírody Twilly Spree se rozhodne udělit lekci politikovi Palmeru Stoatovi a zasáhnout ho na nejcitlivějším místě.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Humor

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Sick Puppy , 1999


více info...

Přidat komentář

rodak
09.04.2024 5 z 5

Uprostřed se to trošku politicky táhlo, jinak to teda byla zas komedie. Na některé příhody budu fakt vzpomínat dlouho a v duchu se usmívat. Pan Gash by zasloužil medaile za toho záporáka.

Eva2424
15.03.2022 3 z 5

Při hodnocení beru v potaz skutečnost, že jsem od této literatury neočekávala žádnou uměleckou hodnotu. Dostala jsem ji od své dcerušky po předchozím úspěchu s Chramstem a přečetla ji coby zábavní kousek. Některé scénky byly docela vtipné, ale upřímně řečeno, moc jsem se tentokrát nenasmála. Nebavily mě zbytečně rozvláčné, trapné sexuální a násilnické scény, které měly vyznít komicky. A taky politikaření, toho tam bylo zbytečně moc. Celkově by se příběh mnohem lépe vyjímal na polovině stran. Milé bylo autorovo zaujetí ochranou přírody.


Hvezdalim
06.07.2018 4 z 5

Super kniha, ale narozdíl od ostatních, co jsem od něj četla, je tahle fakt tragicky přeložená. Ale pořád stojí za přečtení.

trudoš
15.11.2017 5 z 5

Jedním slovem geniální. I když je fakt, že v tomto románě už Carl Hiaasen trochu moc straní ekoteroristům, ovšem když člověk sleduje chování zbohatlické smetánky vůči životnímu prostřední, ani se hrdinům vlastně nediví, že jednají, jak jednají. Humor je přitom sympaticky agresivní, neberoucí si servítky vůči moderní společnosti, která víc bere, než dává. Ostatně ani postavy na obou stranách barikády nejsou žádným výkvětem lidství, často mají problémy s vlastním sebeovládáním, což vede k řadě zábavných momentů. Ono je to často totiž to jediné, co jedince rozhoupe k tomu se ozvat a jednat, ne jen tupě sedět a čekat, až se civilizační žeň přežene. V tomhle ohledu se autor nebojí šťourat na citlivých místech, a když chce někoho urazit, tak jej taky urazí. Pořád je to však v mezích komedie a ne politické agitky. Je vtipný a zároveň chytrý, což je vždy skvělá kombinace. Proto pro mě Hiaasen nadále zůstává tím nejlepším čtením z ranku humoristického thrilleru, na které se u nás dá narazit.

Oksalakka
03.08.2014 5 z 5

Ani mizerný překlad ("Ty zvrhlé psycho!") nedokázal zabít úchvatnou černou komedii. Jeden z nejlepších Hiaasenů.