Citlivá kuchyně

Citlivá kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380550/bmid_citliva-kuchyne-aMY-380550.jpg 4 23 5

aneb štíhle, zdravě, bez alergie, bezlepkově, bez mléka, bez chemie, i pro začátečníky, a úžasně chutně! Taky máte pocit, že je doba na zbláznění? Míváte ze stresu žaludek na vodě nebo vás "pálí žáha"? Nebo máte potravinou alergii či dokonce bezlepkovou dietu? Řešení je snadnější, než se zdá. Citlivá kuchyně není žádná dieta! Je to návrat k potravinám a jejich úpravě z dob, kdy ještě potravinářský průmysl v honbě za zisky tolik nezvlčil. Je to vaření bez chemie, bez nejčastějších alergenů a bezlepkové. Citlivá kuchyně je záchranou pro lidi se zdravotními potížemi jako celiakie či Crohnova choroba. Je velmi vhodná aspoň přechodně pro lidi, kteří se "jen" necítí ve své kůži, protože žijí ve stresu a mají těžkosti se zažíváním. A je to kuchyně velmi užitečná aspoň příležitostně, o víkendech, pro lidi, kteří chtějí být štíhlí a zdraví. A nejúžasnější je, že je to vaření i pro začátečníky, ohromně snadné a úžasně dobré! Poslední studie ukazují, že nadpoloviční většina lidí má nějakou "přecitlivost"! Tato kniha vám ukáže, že vynechat potenciálně obtížně snášené potraviny je snadnější, než jste si mysleli. Smyslem knihy je, aby i zdraví byli ještě zdravější. A aby se mohli dobře najíst i ti, na kterých si doba vybrala civilizační daň. Citlivá kuchyně není žádná "obyčejná kuchařka", kterých jsou stovky. Autorka, známá publicistka, má s citlivou kuchyní bohaté zkušenosti. Provází vás knihou se svým tradičním suchým humorem a nadhledem a nešetří historkami ze života. Dozvíte se nejen jak citlivě vařit, ale i řadu cenných informací o potravinách. Tělo se vám odvděčí!... celý text

Přidat komentář

knih.sasa
12.03.2019 3 z 5

Přiliš velký formát, zaměřeno na velké fotografie, barevnost, lesklý papír. Zajímavé postřehy, základní recepty, několik momentů inspirace. Celkově na mě působí jako americká oblálka, která má přitáhnout čtenáře / nebo ty, co chtějí vařit zdravě. Obsah mi prostě nějak nekoresponduje s vizáží knihy. Půjčovala jsem si kvůli dietě dceři, abych získala nápady, jak vařit jinak. Využila jsem cca 20 stran.

Hobo
18.09.2018 5 z 5

Opravdu skvělá bezlepková kuchařka. Výborně vypravená, s komentáři členů rodiny, jak jim jídlo chutnalo, což je opravdu nezvyklé. Autorka je evidentně nejen dobrá ekonomka.


Chytuš
12.09.2017 3 z 5

Rozhodně velký pomocník pro ty, kteří mají některou z alergií nebo intolerancí na lepek nebo mléko. Jelikož u nás těmito problémy nikdo netrpí, brala jsem spíš jako inspiraci pro zdravé vaření. Otevřela jsem kuchařku a bum.. prvních pár receptů kachna, další recepty kuře (sice bio, ale upřímně když v obchodě vidím bio kuře, které vypadá úplně stejně, jako "nebio" a pak porovnám s kuřaty, co se běžně prohání dědovi po dvorku, tak si říkám, čímpak asi to bio kuřátko krmili, že tak hezky ztloustlo...). Následuje v rychlém sledu králík, krůta, krocan, hovězí a pak! Super, tak přece - hlavní jídla bez masa NEBO S MINIMEM MASA. Takže shrnuto podtrženo, pokud jste masožrouti, jako pan Pikora, a navíc milujete českou klasiku (svíčkovou, řízečky, kachnička, knedlíčky), ale chcete klasiku navařit zdravě, tak je kniha právě pro Vás. Se mnou se většina receptů minula, ale já opravdu nejsem ani masožrout, ani milovník klasické české kuchyně...

Aleen
07.09.2017 5 z 5

Tahle paní má velmi rozumný a citlivý pohled na vše kolem sebe a její kuchařka je veskrze pozitivní a doma by ji měli mít všichni, kteří mají jakoukoliv citlivost na potraviny, ale výborně se hodí i nám, veskrze zdravým a odolným jedincům. Protože, jak autorka uvádí, je to kniha pro zdravé, aby byli ještě zdravější - vidíte, ani na okamžik neuvádí jakoukoliv negativní informaci!!

sweettest
03.01.2014 5 z 5

Kniha nabízí možná řešení zdravotních potíží pomocí úpravy jídelníčku - tak proč to nezkusit? Kniha se skvěle četla a teď už zkoušíme jeden recept za druhým. Koupě rozhodně nelituji!