Čistič - Pozor, píská Milan Minář

Čistič - Pozor, píská Milan Minář https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377953/bmid_cistic-pozor-piska-milan-minar-dK9-377953.jpg 5 38 10

Každý hokejový fanoušek zná jeho přísný výraz. Milan Minář patřil téměř 20 let k nejlepším českým rozhodčím. Pískal na 5 mistrovstvích světa, v hokejové extralize odřídil, převážně jako profesionál, 755 utkání. Mezi hráči a trenéry si vydobyl mimořádný respekt: citem pro hru, komunikačními schopnostmi i nesmlouvavostí, s jakou na ledě řešil složité situace. Za to, jak si uměl poradit s problémovými hráči, si vysloužil přezdívku „Čistič“. Málokdo tušil, s jakými karamboly se Minář musel vyrovnávat v osobním životě: s vazbou na Mírově, milionovými dluhy nebo rozvodem. Se vším se popral. Příběh Milana Mináře v prvé řadě zpracovává osobní a profesní historii pozoruhodného člověka. V druhém plánu odkrývá zákulisí profesionálního hokeje a vztahy mezi jeho aktéry. Odhaluje i kontroverzní události a okolnosti, které s hokejem na nejvyšší úrovni souvisejí. Především však je hluboce otevřenou zpovědí muže, který se z provinčního města vypracoval v jednu z nejuznávanějších kapacit ve svém oboru. Do textu přispěli svými vzpomínkami: nejmladší bratr Leoš Minář, bývalí kolegové-rozhodčí Luboš Chytil, Martin Fraňo, Vladimír Šindler, Marek Hlavatý a Rudolf Tošenovjan, někdejší i současní hokejoví hráči David Pospíšil, Jaroslav Bednář, Radek Duda, Martin Straka a trenér Vladimír Růžička. Autor knihy Ondřej Zamazal pracuje jako reportér a komentátor redakce sportu České televize. Vzpomínky Milana Mináře opatřil poznámkami a vysvětlivkami a knihu doplnil statistikami utkání, která Milan Minář odpískal v extralize a na mistrovství světa.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
21.07.2022 4 z 5

Zajímavý životopis o ještě zajímavějším rozhodčím jako člověku.

Hopicek495
30.05.2022 5 z 5

Naprosto skvěle napsaná kniha. Čtivá a přejel jsem ji jedním dechem. Spousta zajímavých statistik, na které je Ondra Zamazal mistr.


jan7760
15.03.2022 5 z 5

Výborná kniha, zaujala ma, dozvedel som sa veľa nových, zaujímavých vecí zo zákulisia rozhodcov a ich spolužitia s hráčmi na ľade i mimo neho, odporúčam.

Venda32
10.01.2021 5 z 5

Výborná kniha, která nenudí a čte se opravdu sama. Perfektní vhled do rozhodcovské profese. Zajímavé historky nejen s hráči.

MartyManCZ
16.10.2020 5 z 5

Super kniha o nejlepším českém rozhodčím, nás nechává nahlédnout do světa, kam normální fanoušek nepronikne. Mimo Minářovu kariéru a ne vždy lehkou cestu životem, nám nabídne pohled "do kuchyně" povolání sudího. Zákulisní informace, úspěchy, nepovedené věci, reference, zkušenosti a příhody s hráči, zápasy, manažery a týmy...to čtenář dostane na zlatém podnose od respektované legendy svého umění. Co víc si přát :)

Janinkniznisvet
04.05.2020 5 z 5

Nejlepší rozhodčí, rozhodně legenda.

MildeZ
24.01.2020 5 z 5

Čtivé a zajímavé. Člověk postupně vstřebával stránku za stránkou, než zjistil, že už se brzy přiblížil konci :-) Jestli v případě hráčů mluvíme o legendách, tak na rozhodcovském poli je legendou právě Milan Minář!

Mufka
18.04.2019 5 z 5

Výborná kniha, je čtivá, osobně mám ráda statistiky, takže mě bavila od začátku do konce. Škoda, že už nepíská, teď bych se mrkla trochu lépe, abych měla srovnání, jestli to opravdu je tak, jak v knize popisuje. Za mě určitě doporučuji :-)

Langosh
22.10.2018 5 z 5

Perfektni kniha. Pribeh jednoho naseho nej hokejoveho rozhodciho. Plno fotek, statistiky nechybi. Plno zajimavosti, spoustu veci ani clovek poradne nevi.

Patrikcz
19.09.2018 4 z 5

Dobrá knížka o životě rozhodčího s nezapomenutelným pohledem (sám jsem ho často viděl pískat na stadionu ve staré 3necké Werk aréně). Nevěděl jsem o panu Minářovi skoro nic a spousta věcí mě mě v této knize překvapila. Klobouk dolu před tím, jak to vše MM ustál a i za to, jakým způsobem se dokázal zapsat do historie svým profesionálním a novátorským přístupem k práci hokejového rozhodčího...8/10.

Štítky knihy

sport rozhovory lední hokej Československá, Česká televize

Autorovy knížky

Ondřej Zamazal
česká, 1981
2018  92%Čistič - Pozor, píská Milan Minář

Kniha Čistič - Pozor, píská Milan Minář je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce22x
Chystám se číst7x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x