Čile po Chile

Čile po Chile https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87028/cile-po-chile-87028.jpg 4 6 2

Návod na poznávání daleké země nemůže zahrnovat všechno. přesto se ve volném proudu vyprávění bývalého českého valvyslance v Chile setkáváme s nejrozličnějšími aspekty tamní reality, se zkušeností dočasného obyvatele, který si tento jihoamerický stát evidentně zamiloval, i s populárně-vědeckým výkladem vzdělaného přírodovědce. Na příkladu geologických dějin Chile a Jižní Ameriky autor objasňuje zajímavé přírodní jevy, včetně aktuálních přírodních nebezpečí, jako jsou tzv. ozonová díra, známé El Nino nebo častá zemětřesení a mořetřesení čili tsunami. Není to plytký soupis dojmů ani suchý spis. Kromě toho si ten, komu se návod Jiřího Jiránka nelíbí, anebo mu nedostačuje, může vyhledat v seznamu použité literatury (sestavené autorem) publikaci vhodnější k vlastnímu důkladnějšímu poznávání.... celý text

Přidat komentář

jiri77
13.02.2022 3 z 5

Cestopis který čtenáři přináší nepřeberné množství informací, co je podle mě v některých případech, až na škodu. Při čtení mi chvilkami připadalo ,že nečtu cestopis ale učebnici. Na druhou stranu musím uznat, že si autor s knihou musel dát velkou práci ,plus mnoho krásných fotografií. Kniha si svého čtenáře určitě najde ,ale forma jakou byla kniha napsaná, mě moc nesedla.

čef
20.01.2016 5 z 5

Cestopisy to mají v době internetu dost těžké, dnes už se můžu podívat do světa kdy chci a třeba také čile do Chile. V této knížce je však více než obrázky a povšechné informace. Po jejím přečtením můžeme možná pochopit co, jak a proč se zde děje jak v přírodě, tak ve společnosti. Určitě nelituji času nad touto knihou stráveného.