Chytrozemě

Chytrozemě https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500975/bmid_chytrozeme-x49-500975.jpg 5 19 5

Nepostradatelná kniha pro učitele, rodiče i studenty, kterým záleží na vzdělávání. A také pro ty, kterým se nelíbil náš školský systém, když sami seděli ve školních lavicích. Lucy Crehan byla jako učitelka v městské škole rozčílená neustále se měnící vládní politikou, která se prý zakládá na zkušenostech z nejlepších vzdělávacích systémů. Ve Finsku, Kanadě, Japonsku, Číně a Singapuru strávila měsíce s učiteli ve školách. Rozhodla se zjistit, co se skutečně děje ve třídách v zemích, jejichž teenageři se umísťují na předních místech ve čtení, matematice a přírodních vědách. Poté, co v každé zemi strávila nějaký čas výpomocí ve školách a často zůstala s učiteli, nás bere na exkurzi po těchto vzdělávacích systémech, vykresluje obraz školního života, dává smysl teoriím, faktům a číslům prostřednictvím příběhů skutečných učitelů a dětí a vybízí nás k zamyšlení nad cíli vzdělávání ve světle těchto rozdílných možností.... celý text

Psychologie a pedagogika Sociologie, společnost Vzdělávání
Vydáno: , Audiolibrix
Originální název:

Cleverlands , 2016


více info...

Přidat komentář

Streva
03.02.2024 5 z 5

Kvalitní čtivá kniha jak pro pedagogy, tak pro rodiče uvažující nad vzděláváním svých dětí (zvláště na základním stupni).

ziriant
02.12.2023 4 z 5

Zajímavé a přínosné poznatky (pro mě, jakožto pedagoga, ale věřím, že to dokáže otevřít obzory lidem z jakýchkoli "pozic"). Za sebe bych řekla, že na můj vkus možná až příliš populárně naučné a naopak bych uvítala více strukturovanosti, odbornosti, faktů. Ale to není výtka knize jako takové, spíše jde o způsob její "aplikace". Každopádně jsem ráda, že se ke mně publikace dostala. Zatím jsem víceméně žila i v myšlenkách jen v tom našem českém rybníčku a je pro mě určitě přínosné myslet na systémy a struktury, které (ne)fungují v jiných částech světa, a něco si z toho odnést do vlastní praxe.


jaroiva
03.06.2023 3 z 5

Jsem zhýčkaná populárně naučnou literaturou. Tahle kniha je jen naučná. Není moc zábavná (aspoň pro mě ne), ale obsahuje zajímavé informace.
I když se autorka ke konci snažila to zvrátit, stejně jsem ráda, že nežiju v Asii.

Vituss
03.04.2023 5 z 5

Kniha velmi zajímavým a poutavým způsobem vysvětluje složitou edukační realitu zemí, v nichž žáci dosahují výborných výsledků v mezinárodních výzkumech výsledků vzdělávání. Byť se tématy odborně dlouhodobě zabývám, některé poznatky pro mne byly nové. Autorka má dar psát poutavě o složité problematice a i když některé věci zjednodušuje, v zásadě se dá se závěry jejích analýz souhlasit.

DreamerX9
22.01.2023 4 z 5

Skvěle zpracovaná kniha která je především z praxe. Porovnávání školských systému a celkově přístupu ke studentům a učitelům. Velmi zajímavé a přínosné nejen pro pedagogy ale i zamyšlením proc se některé země posunuly tak dopředu oproti jiným.

Autorovy knížky

Lucy Crehan
britská
2022  91%Chytrozemě

Kniha Chytrozemě je v

Právě čtených4x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce10x
Chystám se číst41x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x