Chyť ma

Chyť ma https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163667/chyt-me-163667.jpg 4 479 159

D. D. Warrenová série

< 6. díl >

O štyri dni ma niekto príde zabiť. Najprv ma však musí chytiť.“ Detektívku D. D. Warrenovú neprekvapí len tak hocičo. Osamelá žena, ktorá sa potuluje neďaleko miesta činu, ju však ohromí nezvyčajnou prosbou. Charlene Rosalind Carter Grantová sa nazdáva, že o štyri dni ju niekto zabije, a špičkovú bostonskú detektívku žiada o vyšetrenie svojej budúcej vraždy. Charlene jej vyrozpráva neuveriteľný príbeh. Každý rok dvadsiateho prvého januára zomrie ďalšia Charlenina priateľka z malého mesta v New Hampshire. Vraždy sa doteraz nepodarilo objasniť. Z trojice kamarátok zostala nažive už len Charlene a počíta hodiny do svojej smrti. Detektívka Warrenová však rýchlo zistí, že Charlene Grantová sa nevzdá bez boja – výborne strieľa, nebojí sa bitiek a je rýchla ako málokto. V detektívke to zároveň vzbudzuje podozrenie, či je Charlene naozaj obeťou, alebo páchateľka dokonalých zločinov. Vyšetruje tak dva prípady naraz: hľadá vraha, ktorý chladnokrvne likviduje bostonských pedofilov, a pritom objasňuje vraždy Charleniných kamarátok. Musí to stihnúť pred desivým výročím dvadsiateho prvého januára. Je mladá žena, ktorú prenasledujú temné tiene minulosti, skutočne v nebezpečenstve, alebo skrýva desivé tajomstvo a najväčším nebezpečenstvom je ona sama?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Catch Me , 2012


více info...

Přidat komentář

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Charlene Grantová a jej súrodenci ,boli v detstve týraní vlastnou mamou. Odvtedy čo sa jej ujala v jej ôsmich rokoch teta, zlé spomienky sa časom úplne rozplynú.
Nájde si dve najlepšie kamarátky, z ktorými prežije dospievanie. Prvú zavraždil 21 januára. Keď sa tento dátum opakuje aj pri vražde druhej priateľky, Charlene vie že treťou obeťou bude práve ona. A 21 január je za pár dní......

marara
25.07.2023 4 z 5

Pěkná oddechová detektivka. I když jsem už od začátku věděla, kdo zabil obě kamarádky, byl mi jasný motiv, stejně na konci překvapení přišlo.


Radimka
24.06.2023 5 z 5

Za mne zajímavá psychologická detektivka. Hlavní hrdinka poznamenaná šílenou matkou čeká a připravuje se na den své vraždy. Byla mi sympatická asi hlavně tím, že se starala o toulavou fenku :-)

Jiho226
18.03.2023 4 z 5

Kniha mě bavila,zajímavý námět s tajemstvím z minulosti a hrozbou blížícího se posledního dne..Hvězdička dolů za ne zcela uvěřitelný děj a sladký závěr jako z románu úplně jiného žánru.

monte
12.07.2022 5 z 5

Kniha čtivá, zápletka zajímavá, Užila jsem si to

13werka
25.03.2022 5 z 5

Napínavá detektivka s překvapivým rozuzlením. Četla se dobře.

Pája699
03.12.2021 3 z 5

Čtivá tato kniha určitě je, ale za mě tam bylo té omáčky kolem až moc. Místy jsem se nudila a nutila do čtení. Námět také skvělý, rozuzlení perfektní, ale tak nějak jsem si to nedokázala užít, jako předešlé díly. D. D. Warrenovou jsem si oblíbila. V tomto díle bylo vidět, jak jí mateřství krásně svědčí. Za mě průměr a pro mě zatím nejslabší kniha autorky.

DvěTéčka
04.07.2021 5 z 5

Z prvu sem byla skeptická zda ji číst ,ale stála za to!

laura
04.03.2021 5 z 5

Příběh Charlene Rosalind Carter Grantové mě chytil za srdce už když jsem knihu otevřela poprvé. Teď to nebylo jinak. Šokující, bolestné, kruté. Plné otázek, na něž nemáte odpovědi. Alespoň tedy ne hned.

D. D. Warrenová je tu tak nějak lidštější. Přístupnější. Možná proto, že její pevnou skořápku narušilo mateřství.

Příběh několika žen a mnoha dětí. Příběh těch, kterým nikdo nepomohl. Které nikdo neslyšel.

Dítě pláče. Dole v hale.

Těžko se to čte. Těžko se nad tím přemýšlí. Něco jiného je příběh a něco jiného vědomí, že se tohle opravdu děje. Někde. Někomu.

...každý jednou musí umřít.

Příběh, který ve mě ještě dlouho bude doznívat. Příběh, na který se nezapomíná. Napínavý, čtivý, bravurně vystavěný. Čtete a ani nedýcháte. Zapomenete jíst, zapomenete pít. Nejdete spát. Protože to už chcete vědět.

Ahoj, jsem Abigail.
Neboj se.

...bojím se :(

Didi15
04.03.2021 5 z 5

Přečetla jsem to na jeden zátah , bylo to velice zajímavé , jsem zvědavá na další díly, akorát tedy doufám, že to pořád nebude, že D.D. a nějaká holka, která přežila utrpení . Ale jinak se to krásně čte.

pch1976
27.01.2021 2 z 5

Asi nejslabší co jsem zatím od této autorky četla , ale námět zajímavý, začátek byl dobrý, postupem začala být kniha méně zajímavá. Stála za přečtení, ale znovu už bych nečetla.

kofola33
19.01.2021 5 z 5

Knizku jsem cetla pred sedmi lety, a protoze mam novy 4. dil o D.D. Warren, rozhodla jsem se precist si serii znova. A dobre jsem udelala. Serzantka detektiv D.D. Warren je sympaticka sefka bostonskeho oddeleni vrazd, ktera ma navic male roztomile miminko, spolehliveho partnera a zvlastni vztah se svymi rodici. Vyhleda ji mlada zena Charlene, ktera se domniva, ze je dalsi na rade, protoze jeji jedine dve pritelkyne nekdo zavrazdil presne rok po sobe 21.ledna. A cas se krati... Ve meste zaroven nekdo zacal vrazit pedofily. D.D. Warren je v jednom kole, objevuji se vzkazy u mrtvych "Kazdy jednou musi zemrit. Bud statecny." Pribeh se zamotava...Charlene se pripravuje na bitku sveho zivota nebo smrti, maly Jesse se setka na internetu s pedofilem ( o toho jsem se hodne bala) , policejni oddeleni si zacina spojovat nejake souvislosti a Charlene si zacina vzpominat na sve detstvi. Knizka byla celkove napinava, dej ubihal a me se nejvice libila Tulip a maly Jack.

Ennie
11.11.2020 5 z 5

Po dlouhé době krimi, která mě nezklamala a ještě víc se divím, že je to kriminálka, která má nálepku bestseller (většinou podle mě krimi-bestsellery stojí za prd). Tohle je teprve moje druhá kniha od Lis, ale rozhodně né poslední. Pokud máte rádi krimi, tak vřele doporučuji :).

konicekbily
26.09.2020 4 z 5

Zajímavý námět, poměrně nová zápletka, ze začátku rychle ubíhající děj a potom se to nějak zpomalilo a rozeběhlo do šířky a spělo to ke šťastnému konci. Možná lepší odpočinkové čtení - ale světový bestseller - jak tvrdí obálka, ten to určitě není.

tittanie
19.07.2020

Moje první knížka od této autorky. Příběh byl podaný pěkně. Možná byl trochu překombinovaný, ale i tak jsem byla ráda, že jsem se k této knize dostala.

felia
28.05.2020

Dnes už se pozná detektivka podle toho, že v ní vystupují detektivové. Čtenář je upoután především počtem mrtvol. Už ho příliš nezajímá hloupost detektivů i nedostatky v jejich práci. Tato kniha je napsána pro ženy, proto je v ní hodně citů a lidské neschopnosti. Hloupá kniha, ale rád si přečtu jiná autorčina díla

pavla.ba
10.05.2020 5 z 5

Ryzí detektivka s překvapivým koncem. Autorku mám moc ráda a ráda si přečtu i knihy další.

ennlady
04.03.2020 4 z 5

Mně se knížka líbila. Příběh mladé ženy Charlene, která téměř vytěsnila ze svého vědomí traumatizující zážitky z dětství a která v krátké době přišla o dvě jediné milované přítelkyně. Domnívá se, že je další na řadě, třebaže neví proč. Požádá o pomoc a možná o vyšetření své vraždy seržantku D. D. Warrenovou. Všechno je ale daleko zamotanější než se zdálo. Seržantka řeší případ zastřeleného pedofila a záhy se ukáže, že vražd pedofilů přibývá. Navíc spousta stop směřuje právě k Charlene. Celé je to hodně napínavé a konec dost překvapí (tedy alespoň mě ano).

items
07.02.2020 3 z 5

Čím viac magorov, tým lepší príbeh (?). Za mňa pomerne lacné.

Ivanka83
04.02.2020 4 z 5

Chyť mě! Ale koho? Tolikrát jsem si položila tuto otázku. Až nakonec poslední díl skládačky vše objasnil. Charlie a D. D. mi byly postupně víc a víc sympatické. A Tulip je úžasná.
Za mě 4,5* A určitě si od Lisy ještě něco přečtu.

Štítky knihy

Boston krimi

Autorovy další knížky

Lisa Gardner
americká, 1956
2013  87%Chyť mě
2015  88%Neboj se
2018  85%Najdi ji
2008  92%Úkryt
2002  87%Náhradní dcera

Kniha Chyť ma je v

Právě čtených3x
Přečtených640x
Čtenářské výzvě62x
Doporučených52x
Knihotéce294x
Chystám se číst242x
Chci si koupit40x
dalších seznamech4x