Chyba jejího manžela

Chyba jejího manžela https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470385/bmid_chyba-jejiho-manzela-1tv-470385.jpg 3 56 25

Roxiino manželství s Davem bylo harmonické i po dvaceti letech. Jednoho dne však přijde Roxy dříve domů a najde Dava v posteli s atraktivní mladou sousedkou. Náhle si není ničím jistá – minulostí, společným podnikáním a především budoucností jejich rodiny. Vše se změnilo a Roxy stojí před obtížným rozhodnutím, jak dál.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Her Husband's Mistake , 2019


více info...

Přidat komentář

hroneczek
23.01.2024 5 z 5

Skvělá oddechová kniha, která může být i s trochou nadhledu inspirací a průvodcem při krizi v manželství nebo při/po rozvodu.
Opět je to dobře napsaná kniha, která postupem času přidává další a další nevyřešené otazníky, postupně jim přicházíte na kloub a baví vás to.
PS: Také vás manžel hlavní hrdinky celou dobu tak štval? :-D

Fzuzik
04.08.2023 2 z 5

Hlavní hrdinka byla milá a příjemná, ale občas mě strašně rozčilovala, jak se podřizovala.
Pohled na ženy a jejich roli ve společnosti a domácnosti bohužel stále přetrvává v podobném duchu, jak popisuje autorka.
Manžel byl korunovaný vůl. :)


yonda
26.02.2023 4 z 5

Za mě příjemné čtení. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, její manžel vůbec! Konec mě překvapil a to příjemně.

SynD
27.01.2023 2 z 5

chtít po růžové knihovně, aby byla realističtější, je asi zbytečné. ale stejně si to nemůžu odpustit - tahle kniha by byla o řád lepší, kdyby manžel nevěrník nebyl takový komixový primitiv a hrdinka nedosahovala instantních úspěchů na instagramu skrze fota svačinek a hradu (to je s prominutím jak z Emily in Paris). stejně tak by příběhu prospělo i vykostění zbytečných popisů obyčejností a stále se opakujících dialogů. sama hrdinka a příběh její emancipace byl docela fajn.

Szilvia1
20.07.2022 4 z 5

Příběh je o zklamání,nevěře,ale i o tom,že rodina si musí navzájem pomáhat.Roxy začala podnikat,ale její manžel jí to chce zakázat,ale ona se podnikání nechce vzdát,a nakonec se jí to podaří.Od autorky jsem už četla jiné knížky,ale v madařčině,ale tahle knížka je trošku slabší,než ty ostatní.Ale přesto si určitě přečtu od ní i další knížky.

Knihomolka506
22.05.2022 4 z 5

"Víkendovka"
Roxy jednou přijde domů. Brzy, ale to neměla dělat. Viděla dost dobře na to, aby potřeboval vyšetření u očního. Její manžel (ok, teď už bývalý) si to v posteli rozdával se sousedkou. Šokovaný pohled Davea, zbabělý útěk Julie to byly poslední vteřiny dlouhotrvajícího vztahu. Roxy se odstěhuje k máme spolu se dvěma dětmi. Vůbec není jednoduché odpustit nevěru, i když se o to Roxy snaží.
Co ale musím knize vytknout je, že nějaká "šťáva" je jen, když je na začátku postel v akci. Pak už nějak chybí...

Make20
19.04.2022 2 z 5

Kniha na mě působila jako nenáročná oddechovka pro ženy. Děj by poměrně zdlouhavý, čekala jsem nějaké drama či zvraty. Ale nic takového se bohužel nekonalo. Přišlo mi, že autorka měla až moc často feministické narážky o síle žen. U knihy mě zaujala obálka a čekala jsem od ní víc. Za mě zklamání, nevrátila bych se k ní.

ErčaV.
31.01.2022 3 z 5

Jak může nevěra manžela otevřít ženě oči a dodat ji sílu. Roxy je opravdu silná žena a dokázala si jít za svým cílem co je pro ni důležitý.
Kniha je dobře čtivá, děj se mi líbil, ale mohl být buď trošku kratší nebo obsahovat více zvratů a ne pořád "opakovat" to stejné dokola. Znovu bych po knize nesáhla.

Januli
08.12.2021 3 z 5

Mě kniha nic nedala. Ne, že bych ji chtěla shodit a říct , že byla napsána špatně, ale asi ne zrovna můj vkus. Ale věřím, že své fanoušky si najde.

cleopatra11
08.11.2021 5 z 5

Roxy mě moc bavila, správná ženská v pěkném příběhu. V knize není žádná mrtvola, žádná střílečka, jedná se o klidný, city a myšlenkami propletený příběh.

Toňula
27.10.2021 4 z 5

Určitě nejde jen o tzv. oddechovku na dovolenou - za mě čtivý příběh o odvaze změnit svůj život, najít sama sebe a své sebevědomí, zkrátka věci, které trápí spoustu žen, jen ne každá dokáže udělat to, co hrdinka Roxy, mimochodem hodně sympatická..

MiskaMa
20.10.2021 3 z 5

Knížka o nevěře, ztracené důvěře a hledání sebe sama. Přestože mi hlavní hrdinka byla sympatická i příběh byl vcelku čtivý, nebyl to zrovna můj šálek kávy.

L.Helena
03.10.2021 4 z 5

Manželka přistihne svého muže při nevěře… Může se to jevit jako docela slabý a obehraný námět pro knihu. Ovšem tady jde spíš o to, že hlavní hrdinka začne víc přemýšlet o svém životě, uvědomovat si svou roli matky, manželky, ženy… Kniha se moc dobře čte, a přestože jsem čekala trochu dramatičtější děj, tak jsem nakonec byla spokojená.

alnahu
06.09.2021 3 z 5

Manželův úlet se sousedkou rozpoutá tento příběh-Roxy jeho manželka se snaží odpustit manželův úlet,ale její zklamání je příliš velké a ona stojí před velkým rozhodnutím-jak dál.Další nenáročný příběh ze života.

markej
31.07.2021 4 z 5

Typicky ženské, nenáročné letní čtivo, ovšem ne úplně plytké. Začátek a konec možná až moc rychlé, prostředek možná někdy až moc natahovaný. Líbilo se mi hlavně to, jak hrdinka postupně dospívala ke svému přesvědčení, že chce žít zrovna takhle a ne jinak. To mi bylo hodně sympatické a ta cesta byla podle mého názoru moc hezky popsaná. A celkové vyznění je samozřejmě taky povzbudivé a povzbuzující: jděte si za svými sny a buďte nezávislá a silná žena...

vklaskova
20.07.2021 2 z 5

Typické oddechové ženské čtivo. Mně se kniha zdála až moc pomalá a zdlouhavá, žádné akce ani zvraty. Na můj vkus až příliš časté feministické narážky o síle a schopnosti žen. Trochu mi přišlo, jak kdyby děj byl z doby před několika desítkami let, ne ze současnosti. Pro mě celkově trochu mimo, čekala jsem víc.

zuzana2599
19.06.2021 4 z 5

Tato kniha si mě získala vydařenou barevnou obálkou a i svou anotací. Od autorky jsem již četla dva romány, není mi neznámá. Trošku jsem se při výběru knihy zmýlila, i podle názvu jsem spíše očekávala thriller a příběh je čtivý, kvalitní, román pro ženy.
Tento román si mě postupně získával. Nejprve jsem mu musela přijít na chuť, prvních padesát stran jsem tápala, ale pomaličku se mi líbil čím dál tím víc a víc... Je to příběh o zklamané důvěře a o hledání vlastní cesty v životě. Příběh Roxi a jejího dvacetiletého manželství, kterak jediný úlet manžela dokáže změnit jejich život a vlastně i samotnou Roxi. Nakonec jsem si opravdu hezky početla !

Potvurka735
05.06.2021 5 z 5

Kniha super. Pekny pribeh. U romanu nevekam zvrat ani nic zasadniho.Oddechova cetba.

mariva
02.06.2021 4 z 5

Pomalu se odvíjející příběh sice neměl takový spád, jak by mohl mít, ale kniha se dobře četla a byla ze života, takže proč ne.

romika
31.05.2021 3 z 5

Zbytečně dlouhé, žádné velké překvapení ani zvrat se nekonal....ale to tady ani nebylo úmyslem, pohled do života ženy, která je matkou, ale chce mít i svůj vlastní pracovní život a něco dokázat. Mít to o 100 stránek méně, byla by větší spádovost a lépe téma vyniklo. Otázka kolem fotografie a otce....mi přišla jako zbytečné nastavování.

Štítky knihy

irská literatura manželství

Autorovy další knížky

Sheila O'Flanagan
irská, 1958
2021  69%Chyba jejího manžela
2019  55%Tajemství mé matky
2017  77%Pohřešovaná manželka
2002  72%Ztráty a nálezy
2001  73%Náhle sama

Kniha Chyba jejího manžela je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce113x
Chystám se číst83x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x