Chuť lásky

Chuť lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351259/bmid_chut-lasky-SLW-351259.jpg 4 199 57

Chuť lásky série

1. díl >

Andrew Knight patrí síce medzi najnovšie vychádzajúce hviezdy na bostonskom kuchárskom nebi, cíti sa však úplne vyhorený. Preto usúdi, že by mu prospela krátka dovolenka a vyberie sa do Nového Anglicka. A práve tu sa za pomerne zvláštnych okolností zoznámi s Brooke Dayovou, ktorá v Maine vedie rodinnú reštauráciu. Ona ani len vo sne netuší, koho to stretla a kto je nový návštevník v jej podniku. Nebolo celkom náhodou, že sa potom spoločne rozhodli pretvoriť hostinec U kraba na vychýrené a vyhľadávané miesto všetkých gurmánov. Andrew po rokoch opäť našiel stratenú chuť do varenia. Dokáže mu však Brooke odpustiť, že jej o sebe neprezradil celú pravdu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Taste of Love - Geheimzutat Liebe , 2017


více info...

Přidat komentář

WonderNika
21.08.2023 5 z 5

Nezvyknem čítať romantiku, no táto kniha na mňa kričala z knižnice už dlho. Zhltla som ju za jeden večer. Asi záleží aj od fázy, v ktorej sa, my ženy, mesačne nachádzame :D Príbeh sa čítal až nenormálne dobre. V knihe sa nenašlo nič, čo by mi prekážalo alebo ma zarazilo. Dokonca vyšla aj nejaká tá slzička. 10/10

Petra-Nela
14.08.2023 5 z 5

Knížka se mě líbila stejně jako ta první Polibek jako desert


karin4338
09.08.2023 5 z 5

Prijemne, roztomile poctenicko. Hlavna hrdinka sa sice niekedy spravala ako psychicky labilna osoba so svojimi vylevami a obvinovanim, ale aspon Andrew pribeh odhalcil.

_Lucie_97
09.06.2023 3 z 5

Příběh jsem si neskutečně užila! Ale dlouho nechci slyšet slovo restaurant. V polovině knížky jsem měla chuť to slovo začít počítat.

kolacky
21.05.2023 3 z 5

Celkem čtivá "ne-harlekýnka". Líbily se mi popisy mňamek v Crab Inn.

Littlemonday
08.12.2022 3 z 5

Tajná přísada láska - Poppy J. Anderson

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Andrew Knight je nová hvězda na bostonském gastronomickém nebi – ovšem mezitím naprosto vyhořelá. Při spontánní dovolené v Maine potká atraktivní, ale trochu ztřeštěnou Brooke Dayovou, která vlastní spolu s rodiči malou restauraci a vůbec netuší, kdo se to u ní ubytoval.
Oba dva společně se postarají o to, aby se z Crab Inn místo lokálu pro zasvěcené stal módní restaurant pro všechny. A Andrewa poprvé po letech nejen díky Brooke, do níž se bláznivě zamiloval, vaření zase baví. Dokáže mu však dívka odpustit, že jí neřekl pravdu?

Recenze:

Tentokrát jsem se dostala k oddechovce, kde jsem neočekávala nic překvapujícího, klasický román, kde se dvě postavy budou nesnášet a stane se z toho láska.

Často se k takovým knihám uchyluji, abych si odpočala od thrillerů a detektivek, chci se zasmát, klidně trochu pobrečet.

U tohoto příběhu jsem se ale bohužel spíš jen nudila. Hlavní hrdinka Brooke byla většinu knihy nesnesitelně protivná, hodně dlouho trvalo než se uráčila otevřít oči a vidět před sebou dokonalého Drewa a ne snoba z města. Konec pak byl tak zrychlený, že mi chvíli trvalo, než jsem si dala dohromady, co se vlastně za posledních pár stránek stihlo všechno stát.
Víc než průměr si bohužel tahle kniha nezaslouží.

Jsem zvědavá, jak dopadne pokračování...

3/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

Noisette73
26.10.2022

Za mě nuda, a tak jsem knížku odložila, nějak poslední dobou nemám štěstí.

Annyshga
02.09.2022 2 z 5

Mám ráda knihy od Julie Caplin a tak nějak jsem doufala, že tohle bude něco podobného. No bohužel ️. Příběh sám o sobě špatný nebyl, dolů ho táhly pouze občasné nudné a naprosto zbytečné pasáže. Děj byl od začátku dost předvídatelný což mi vůbec nevadilo, občas je potřeba vypnout a u čtení nepřemýšlet. Co mi ale vadilo bylo chování hlavní hrdinky. Taková trošku netykavka takže díky bohu za Andrewa a jeho smysl pro humor. Pasáže, kde se popichovali nebo spolu vařili jsem si moc užívala, škoda že v takovém duchu nebyla celá kniha.

Kudík
17.07.2022 4 z 5

Od šéfkuchaře očekávám mimo dobrého jídla i tři ostré věci, a to lokty, jazyk a hlavně nože. :) Andrew Knight nesplňoval vše, protože z počátku mi přišlo, že s ním okolí celkem mává. A u Brooke jsem si, mimo jejich seznámení a následně návštěvě Drewovi restaurace, říkala co je to za až cholerickou fúrii? Nějak mi to po čase nepřišlo jako škádlení.
Každopádně oceňuji parádní (originální) obálky celé série, kde se asi dalších tří dílů nedočkáme, ale tyto dva vydané jsou opravdu povedené a tematické. 3,5*, které zaokrouhluji díky receptům a grafice.

orangerose
20.06.2022 5 z 5

Knížka je zábavná, popis jídel které ani neznám, bavila mně :)

vera5841
18.06.2022 4 z 5

Začátek knihy mě příliš nebavil, ale jakmile začalo hašteření mezi hlavními hrdiny, začala jsem si i já příběh užívat. Příjemným bonusem bylo prostředí kuchyně a nahlédnutí pod pokličku přípravě jídel. Příjemný romantický oddech, už se těším na druhý díl.

KaMal
16.06.2022 3 z 5

Klasická romantická zápletka, protiklady, co se přitahují... Bohužel autorka je mistryně v tom, jak říct stejnou věc 3krát, jen jinými slovy, takže příběh se trochu vleče. Škoda toho.

LadyCotton
23.03.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka z kuchařského prostředí. I když je děj předvídatelný, stejně vás bude zajímat jak si autorka poradí se závěrečným "rozuzlením".
Styl autorky se mi líbil, určitě si ráda přečtu i další díl...

Veve11111
10.03.2022 5 z 5

Príjemná oddychovka. Po dlhom čase romantická kniha, ktorá ma NEnudila :)

RendyaDav
27.02.2022 5 z 5

Příjemné oddechové čtení,u kterého si člověk zasměje a prožije krásnou romantiku.

bupilla
10.02.2022 3 z 5

Príjemná oddychovka, ktorá je aj graficky a celkovo vyhotovením knihy proste nádherná, ja som si obálku veľmi užívala, aj drobné ilustrácie pri jednotlivých kapitolách :)
Po knihe som siahla po prečítaní viacerých náročnejších kníh po sebe, takže som vyslovene potrebovala jednoduchý milý príbeh, ktorý plynie pomaly a kľudne aj predvídateľne, kde sa proste nechám unášať písmenkami a príjemnou atmosférou... a presne toto som od knihy dostala. Ale miestami tá pohoda a predvídateľnosť bola pre mňa až na hranici nudy - preto hodnotím ako taký lepší priemer :)
Brooke mi celkom pila krv svojou výbušnosťou a sarkazmom, ale beriem to tak, že presne takúto ju autorka chcela mať a teda, podarilo sa jej to :D
Andrew až moc sladký a dokonalý, ale O.K. :D
Čučoriedkový koláč by padol naozaj dobre, asi nejaký upečiem :D
A ten recept na konci knihy vyzerá výborne, možno skúsim :)
Ako príjemnú oddychovku môžem len odporúčať a druhý diel už mám tiež doma, ale pustím sa doňho až za nejaký čas, teraz som poriadne presladená :D

Janissa
16.01.2022 4 z 5

Fajn oddychová četba, konec sice předvídatelný, ale mně osobně to nevadilo. Dialogy byly i vtipné, postavy sympatické. Jediné, co bych knize vytkla, jsou strašně dlouhé kapitoly (kolem 30 stran). Pokud jste člověk jako já, že chcete nejdřív dočíst kapitolu, čtení se může opravdu protáhnout ...

Medvědářka
28.12.2021 4 z 5

4 hvězdy dávám jen k vůli tomu, že se začátek trochu táhl a kapitoly jsou na můj vkus moc dlouhé. Jinak jsem si užívala ten náboj mezi hlavními hrdiny a dění v kuchyni.

Nika151
26.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Uznávaný bostonský šéfkuchař Andrew se jednoho krásného dne naštve a uteče pryč od všech starostí a “narazí” na kudrnatou kuchařku Brooke. Úplně ji neřekne vše, pomáhá ji, zamiluje se..trochu drama na konci..romantická oddechová knížka, kde se hodně vaří a jí. Nicméně mi místy vadila Brooke a její výbušnost. Proto hvězdička dolů.

Kaduri
12.09.2021 4 z 5

Tak v prvom rade, túto knižku nemôžete čítať hladní. Pretože tu sa varí, a keď sa nevarí, tak sa je, a keď sa sa neje, tak sa skúšajú nové recepty:).
Zo začiatku mi prišiel dej príliš popisný, málo dialógov na môj vkus, ale postupne sa z toho vykľul moc pekný príbeh. Veď si prečítajte sami:).
A už sa teším na druhý diel, tentokrát o Nickovi.