Churchillova sekretářka

Churchillova sekretářka https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174139/churchillova-sekreta.jpg 3 43 10

Záhady Maggie Hope série

1. díl >

Talentovaná matematička Maggie Hopeová, rozená Britka, ale výchovou Američanka, chce být během svého pobytu ve válečné Anglii užitečná, a tak se rozhodne ucházet se o místo Churchillova tajemníka, které je obsazováno výhradně muži. Díky jednomu ze svých přátel nakonec získá práci jako Churchillova sekretářka. Když se jí do ruky dostane časopis s ukrytou kódovanou zprávou, okamžitě si jí všimne. Jenže rozluštit, čeho se ona zpráva týká, nebude nijak jednoduché…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Mr. Churchill’s Secretary , 2012


více info...

Přidat komentář

eiramka
03.11.2019 4 z 5

Zajímavý příběh, autorka se inspirovala deníky a vzpomínkami skutečných osob. Maggie předbíhá svou dobu, je vzdělaná a touží se prosadit a v jistém smyslu jí válka nahrává - dostává se tedy do blízkosti Winstona Churchilla. Během čtení této knihy se mi vybavilo několik scén ze skvělého filmu Churchill - je vidět, že autoři čerpali ze stejných zdrojů. Kniha se čte velmi dobře, mohu doporučit.

broskev28
20.08.2018 3 z 5

Moc se mi líbí grafické řešení všech knih v sérii, tak jsem se rozhodla nějakou také přečíst. Naštěstí jsem trefila správně tu první - nechápu, proč díly nejsou očíslované, abychom se my čtenáři lépe orientovali - a absolvovala jsem jakýsi úvod do válečné situace: Londýn, rok 1940. Zpočátku jsem se v těch mnoha dívčích postavách neorientovala (zvláště když např. Zlatíčko byla přezdívka), ale postupně se postavy začaly výrazněji odlišovat a hlavně se začalo něco dít, a to jak v politické, tak v rodinné linii příběhu.
Takže "entrée" máme za sebou a já jen doufám - podle hodnocení zde v databázi - že další díly budou svižnější.


marimari
15.03.2018 3 z 5

Další pohled na práci zpravodajců, špionáž během 2. světové války v Evropě. Čtivá a napínavá až od druhé poloviny.

trudoš
14.07.2016 3 z 5

Kdybych měl možnost naskočit do příběhu v polovině jeho vyprávění, výsledný dojem bych měl z knihy určitě lepší. Susan Elia MacNealová totiž tak dlouho buduje scénu pro ústřední zápletku, že ta, když se konečně rozjede, nemá už moc prostoru pro plnohodnotnou gradaci. Jako by autorka pro všechny ty debaty o válce zapomněla na původní záměr rozehrát špionážní thriller. A i když jsou její popisy obležené Anglie historicky věrné, nedokázala vtáhnout do atmosféry válečných časů natolik, že bych jí věřil. V rámci toho pak zamrzí přílišná překombinovanost dějových linií, které musí stůj co stůj odpovídat šachové partii, při které jednotliví hráči uvažují na deset tahů dopředu.
Naštěstí i přes drobné úlety udržela spisovatelka příběh v rovině napínavého dobrodružného románu, aniž by byť jen na vteřinu sklouzla k ženské romanci. Škoda jen nevyužitého potenciálu dobového zasazení, stejně jako nefunkční hrdinky v roli neohrožené agentky. V tomhle ohledu mě Churchillova sekretářka bohužel zklamala.

ivousekk
11.08.2015 4 z 5

Parádní čtení. Poslední dobou jsem si oblíbila knihy z období 2. světové války. A když je hlavní postavou mladá, krásná a inteligentní žena, která se "zaplete" do práce tajných služeb, je to pro mě naprosto ideální kombinace. I když mi přišla první třetina knihy zbytečně zdlouhavá a popisná, zbytek knihy už nabral spád a o napínavé situace nebyla nouze. Pokud se vám třeba líbila kniha Čas mezi šitím, tak se vám bude líbit i tato. I když srovnávat se nedá, Čas mezi šitím je ještě o třídu lepší, proto dávám 4*.
A jde se na pokračování Špionka princezny Alžběty.

veriszv
23.07.2015 4 z 5

Super kniha, která je plná akce. Trochu trvalo než jsem se do ní začetla, ale potom už se nešlo odtrhnout :)

1v8na
16.01.2015 4 z 5

Spoiler - Příběh byl velmi zajímavý a dobrodružný. Velmi se mi líbil. Paige neboli Clarke byla solidní mrcha. Žila dvojí život. Bylo to moc záživné.

jana.hud
05.01.2015 5 z 5

Příjemná a uveřitelná fikce o mimořádné době a výjimečných lidech.
Hlavní postavou je sympatická matematička Maggie, která pracuje jako Churchillova písařka. Spolu se svými přátely se snaží nejen přežít ve válečném Londýně,ale také pomoci proti špiónům a teroristům z IRA

miuk
24.09.2013 1 z 5

Oddychovka, pěkný popis prostředí, jen moc postav, moc jednotlivých příběhů, myslím, že zbytečně. Ale čte se dobře, nic náročného.

bookcase
17.09.2013 5 z 5

Knížka je sice řazena do žánru detektivky, vražda se tam stala, ale není to typická detektivka. Vražda není z vášně nebo pro majetek. Podle mě je to spíše dobrodružný, špionážní román. Autorka velmi dobře vylíčila atmosféru válečného Londýna. Dobře se to čte, sice jsem se trochu špatně orientovala v Maggiiných kamarádkách, je tam docela dost vedlejších postav, ale jinak můžu jen doporučit.