Chudák Manolito

Chudák Manolito https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241667/mid_chudak-manolito-241667.jpg 4 19 4

Manolito Brejloun série

< 2. díl >

Čtenářům se představuje knížka Chudák Manolito, druhý díl osmidílné série o desetiletém chlapečkovi známém též jako Manolito Brejloun. Opět se budeme setkávat s celou Manolitovou svéráznou rodinkou a tím nejlepším dědečkem na světě. S jeho kamarády a spolužáky zas budeme moci opět prožít nejednu zajímavou situaci. Ve vedlejších rolích nás čeká pančelka Asunción alias Teta Melitona, všetečná sousedka Luisa s fenkou Boni a svou chvíli slávy si prožije i Manolitův kmotr Bernabé (byť jinak než by si asi představoval). Knížka potěší i dojme chlapcovou upřímností a čtenáři se výborně pobaví díky jeho neopakovatelnému smyslu pro humor a svérázným komentářům. Čeká vás odhalení tajemství životní Pravdy, dozvíte se jak funguje efekt mancebo, proč je Manolito chudák a Carabanchel posledním útočištěm Želv Ninja. Chudák Manolito je tou nejlepší volbou pro celou rodinu, na své si přijdou nejen děti, ale také jejich rodiče. Aneb jak říká Manolito: „Tady máš druhej díl encyklopedie o mým životě. Připrav si v poličce místo, protože tohle je jen začátek.“... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

Mejor Manolo , 2001


více info...

Přidat komentář

Corso
02.04.2024 5 z 5

Niekedy proste potrebujem vypnut a len sa citanim bavit. Nehanbim sa ze siaham po knihach pre deti. Hoci ja skor uz dnes pri tomto vnimam hlavne sposob a postup, akym spisovatel pracuje a priblizuje sa k tomuto narocnemu citatelskemu okruhu. Vdaka knihobotu som si doplnil poslednu chybajucu knihu tejto serie. Stale obdivujem spisovatelov ktori dokazu pisat pre deti. Zda sa to take jednoduche ale nie je. A Elvira Lindo je svojim sposobom skvela podobne ako Rene Goscini a jeho maly Mikulas/Nicolas. Ja sa vzdy bavim ked detska postava rozprava takym tym dospelackym stylom plnym 7-8 rocnej zivotnej skusenosti :) Takze, ci mate 10 rokov, 20, 40, alebo aj 60, ja Vam tuto seriu ako osviezenie doporucujem. Prinajhorsom to potom darujete nejakemu svojmu rodinnemu capartovi.
PS: Nestava sa aby som si vypisal mudrost z detskej knihy, ale.... "Neštestí mnohých, útecha hloupých."
Boze, ake typicky slovenske. U nas momentalne funguje "Nešťastie národa, útecha dezolátneho hovada."

Drakobrouk
12.12.2022 5 z 5

Další ukázka toho že když nemáš dobré známky nebo když ve škole propadneš tak to neznamená že jsi blbej ale že v něčem děláš chybu (aspoň podle mě). Knížka jinak byla moc dobrá. :)


Broukodrak
26.07.2022 5 z 5

Manolito mi připadá jako španělská obdoba Mikuláše. Hodně se mi líbí názvy kapitol, jako třeba Superman-olito, Chlapeček není plešatej a Parta Špinavý nohy. Ilustrace také velice zábavné. Hodně jsem si oblíbila Manolitova mladšího brášku, o kterém se neví, jak se jmenuje, protože si říká Chlapeček a Manolito mu neřekne jinak než Blbeček.
Nutně potřebuju další díl.

kamibe
26.04.2017 1 z 5

Asi jsem neměla číst tuhle knihu po Kratochvílových Puntíkářích. Neubránila jsem se srovnávání. Tady mi to tak příliš k smíchu nepřicházelo, i když se nějaká místa také vyskytla. Styl mi nevyhovoval, možná je to odlišnou kulturou, nějak mi vadil i způsob psaní nespisovnými jazykem, což ale chápu, desetiletý kluk mi nebude vypravovat svoje zážitky spisovně! Možná si přečtu ještě jeden díl. První?

Autorovy další knížky

Elvira Lindo
španělská, 1962
2014  76%Manolito Brejloun
2015  71%Chudák Manolito
2015  80%Frajer Manolito
2017  82%Manolito a blbeček
2016  90%Manolito vytahuje špinavý prádlo

Kniha Chudák Manolito je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x