Chtěli jsme víc než supermarkety

Chtěli jsme víc než supermarkety https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229547/bmid_chteli-jsme-vic-nez-supermarkety-ZvF-229547.png 2 10 3

Motiv této knihy je spojen s 25. výročím 17. listopadu 1989. Její název není náhodný a není žádnou nadsázkou. Ano, strašně moc jsme si přáli konec komunistické nesvobody a i když jsme chtěli zastavení komunistického ekonomického úpadku, určitě jsme chtěli něco víc než plné supermarkety, něco víc než cestování k jižním mořím bez výjezdních doložek, něco víc než spoustu programů na stále větších a lepších televizních obrazovkách. Chtěli jsme rostoucí ekonomickou prosperitu. Chtěli jsme autentickou svobodu, což znamená svobodu vyhrát i prohrát. Jak jsem těchto 25 let viděl, cítil a prožíval, naznačuje tato knížka. Je to mé trvající hledání odpovědí na řadu otázek spojených s právě uplynulými 25 lety.... celý text

Přidat komentář

Metcheque
18.03.2016 1 z 5

Když odmyslíme plevel v podobě předmluv a doslovů z okruhu autorových nohlsledů, zbude nám spíše útlá brožurka, než kniha. I v ní je však obsah redukován na teze autorem již mnohokrát řečené a skutečně aktuálních a originálních myšlenek je v knize pomálu.

Škoda. Klaus by - pokud by chtěl - uměl být grafoman. Žel poskládat knihu z již dávno publikovaných a synonymně přežvýkaných projevů není uměním.

Hanyk
10.04.2015

Četl jsem předmluvu pana J.Weigla a mám pocit, že V. Klaus je Bůh. Takovou glorifikaci jsem nikdy nečtl ani neslyšel.


David V
03.12.2014 3 z 5

Obsahově je kniha dosti zajímavá. Bohužel VK poslední dobou píše velmi útlé knihy a většina zajímavých postřehů by si zasloužila větší prostor. Sto stran textu je pro takové téma trochu málo. Navíc bych se obešel bez trochu příliš oslavné předmluvy pana Weigla. Jinak s názory, v knize prezentovanými, bych většinou souhlasil.