Chrám mrtvých dívek

Chrám mrtvých dívek https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59822/chram-mrtvych-divek-59822.jpg 4 15 3

Stephen Dobyns ve své knize zkoumá ničivý dopad podezírání. Nikdo vůči němu není imunní, ani vážený vydavatel místních novin, ostýchavý pokladník z lékárny, dokonce ani sám vypravěč, středoškolský profesor biologie, kterého okolí sleduje když peče koláče s žačkami nebo když jim pomáhá s úkoly. Šíří se panika, občané vezmou zákon do svých rukou a na povrch vyplouvají staré legendy, otevírají se staré rány, které odhalí zapomenutou historii tohoto zdánlivě poklidného města a temné pudy jeho obyvatel. Kniha CHRÁM MRTVÝCH DÍVEK, která s neskutečným citem vystihuje spletitost lidské povahy, je napínavým příběhem o rozkladných důsledcích strachu a zároveň mrazivým psychologickým thrillerem.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Church Of Dead Girls , 1997


více info...

Přidat komentář

vnimat_Krasu
04.09.2023 5 z 5

První kapitola je lahodná brutalita. Zásadně ale klame tělem. Dobyns se v příběhu o dívčích mordech babrá v komunitě, mravenčí prací šponuje napětí, pracuje s pomluvou a strachem. Psychologie je skvělá. A užije si jí ten, koho bavilo genius loci Kingovo Nezbytných věcí. Dobyns má k dobru kromě výbornýho závěru (nezklame!) i vypravěče. Ten totiž nemá jméno a víme o něm v podstatě jen to, že je učitel, kamarádí se s místní dívkou, rád nakládá věci do formaldehydu a pozoruje dění. A pozoruje ho velmi detailně. Ergo, skvělá záležitost. Pokud vás bavila Mare z Easttownu, Tajemná řeka nebo Zmizení, alou do knihovny.

MíšaS.
28.12.2020 3 z 5

Ze začátku jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Četla jsem a četla a přemýšlela, kdo je viník, ale ve třetí části jsem začala o děj ztrácet zájem a ke konci jsem již přeskakovala.
Nevím proč, možná už mi to přišlo dlouhé anebo mi začalo vadit chování lidí, které je ovšem vykresleno pravdivě, možná proto mi bylo nepříjemné? . Nevím.
Není to špatné čtení, jen to možná chtělo ještě trochu více akce.


ibrahimgilbert
13.08.2018 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, jelikož autor na začátku jen nakousne, co se bude dít a potom se vrátí k začátku příběhu a vypráví to všechno postupně. Nicméně děj se rozjel, všechno se zamotalo a na konci perfektně rozmotalo. Příběh o zoufalství, které přepadává lidi, když se jim stane něco strašného, příběh o utajených touhách, příběh o svobodě. Kniha v sobě má mnoho, není to pouze chrám mrtvých dívek. Je to chrám městečka, kde se ztrácí dívky a jejich obyvatel, kteří neví komu věřit a ukazují vzájemně na sebe, bezmocní strachem. Autor toto všechno brilantně vylíčil a já musím říct, že smekám.

Autorovy další knížky

Stephen Dobyns
americká, 1941
2000  48%Rychlá smrt
2000  80%Chrám mrtvých dívek

Kniha Chrám mrtvých dívek je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x