Chrám miliónov rokov

Chrám miliónov rokov https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57727/ramzes-ii-chram-milionov-rokov-57727.jpg 4 64 7

Ramses série

< 2. díl >

Po smrti veľkého faraóna Setchiho sa podľa jeho vôle dostáva na trón mladší syn Ramzes - Syn Slnka. Vysoká cirkevná hierarchia i šľachta sa obávajú nového panovníka, v ktorom vrie mladá, nespútaná energia. Dokonca aj jeho najbližší sa postavia zákerne proti nemu. Na čele sprisahania je jeho starší brat Šenar, pôžitkár a intrigán, ktorý si chce za každú cenu uplatniť svoj nárok prvorodeného na trón. Pri Ramzesovi stojí jeho matka Tuja, vdova po Setchim, a Nefertari, jeho vznešená a krásna manželka. Dokoncia aj bohovia niekoľkými zázrakmi posvätia Ramzesovu vládu novej doby. Podarí sa zlým silám, neprajníkom oslabiť ochranné štíty okolo mladého faraóna? Veď démonom a mágom sa darí zneistiť a získať si aj Ramzesových priateľov. Sú ochotní zapredať Egypt výbojným Chetitom, len aby získali moc. No Ramzesa nič nezastaví. Vybuduje nové hlavné mesto a chrám miliónov rokov, ktorý má ochrániť jeho i jeho verných... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Ramses, Le Temple des millions d'annees , 1996


více info...

Přidat komentář

Bafy
10.06.2022 5 z 5

Skvělé pokračování.....

Lucy
25.04.2021 4 z 5

Dobrá kniha, kdo má rád něco o Egyptě, trochu přikrášlená, ale pěkná, jako první díl. Teď čtu třetí díl a ten nemůžu nějak dočíst. Proti 1 a 2 mi přijde trochu slabší.


applause
01.04.2020 3 z 5

Tuto knihu jsem dostala od přítele, takže jsem první díl nečetla a vůbec mi to nevadí. Tenhle mi přišel zajímavější dějem. Ze začátku bylo pro mě těžké se knihou prokousat kvůli početnosti jmen, ale jelikož jsem odmala milovníkem Egyptu, tak jsem ji hned neodložila a dala ji šanci. Musím přiznat, že jsem ji musela číst na etapy, protože pro mě nebyla dost dynamická a kniha mě začala bavit až ve třetí třetině díla, kdy se tam začalo konečně něco dít. V knize se mi nejvíce líbilo zakomponování egyptských božstev a tradic, že se člověk něco nového zajímavého dozvěděl. Normálně mě to nezajímá, ale tady mi přišel opravdu zajímavý průběh porodu. Bohužel jsem zjistila, že kniha má pokračování nesoucí název "Bitva u Kadeše", které nemám v plánu číst, jelikož bitvy moc nemusím, tak se obávám, že by mě to moc nebavilo. Asi si teď s Egyptem dám na nějakou dobu pauzu. Bohužel nemám knihu s čím srovnávat, jelikož tohle je první historická próza tohoto tématu kterou jsem četla.

orinka3
05.01.2019 5 z 5

Hodnotím stejně, jako první díl. Po přečtení si kladu otázku: jak je možné, že zanikla tak výborně organizovaná říše?

hanzmb
01.12.2018 3 z 5

2.díl pentalogie je dle mého horší než první. Neobjevilo se nic nového, co by už nesignalizoval minulý díl. Jen očekávané pokračování. Navíc popisované prostředí je dle mého nereálné. Především správní aparát je až moc podobný dnešní době.

Babo
13.07.2017 4 z 5

Mladý Ramzes se po smrti svého otce stává panovníkem a brzy musí čelit mnoha spiknutím.
Ať už se jedná o staršího bratra ,který se nedokáže smířit, že si ho za svého následníka nevybral otec , nebo intriky sestry a jejího manžela a spoustě anonymních odpůrců .
Po boku mu stojí krásná Nefertari, jeho žena.
Kniha se čte stejně dobře jako 1. díl a tak, kdo má rád čtení o Egyptě nebude zklamaný.

princesse
25.06.2012 5 z 5

Druhý díl pentalogie nezklamal, krásně čtivý a poučný román. Moc se mi líbil. Doporučuji.