Chodba hrůzy

Chodba hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464683/bmid_chodba-hruzy-qAB-464683.jpg 4 19 11

Temná romantika přichází... Nečekané setkání s dávnou kamarádkou přinese Saše pozitivní vlnu změn a vyplnění jejích snů je na dosah – upřímné přátelství, skvělý muž a vyhlídky na společnou budoucnost... Když Saša u hrobu své matky narazí na záhadného Hanse, probudí se v ní zvědavost. Byla to opravdu nehoda? Jaké tajemství ukrývá Hans dlouhých třicet let? Jak to všechno souvisí s mužem, za kterého se plánuje vdát? Náhodná návštěva u Hanse se promění v noční můru. Chodba hrůzy se stává místem, kde se platí za chyby a kde není čas na lítost nebo odpuštění. Jenom na záchranu a zoufalý boj o přežití.... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Literatura slovenská
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Chodba hrôzy


více info...

Přidat komentář

Leena
29.01.2024 2 z 5

Co to bylo?
Dle hrůzostrašné obálky jsem čekala nejmíň horor, ale vůbec to tomu neodpovídalo.
Kniha plná klišé jak z červené knihovny, a nebýt zápletky se Sašinou mámou, tak by to byla romanticka nuda.
Velké zklamáni.

NicaCola
06.01.2024 2 z 5

I když se kniha četla rychle... I když mě zajímalo, jak to se Saškou dopadne... tak já prostě nemůžu dát víc hvězdiček. Příběh absolutně nemá nic společného s obálkou knihy, což mě hrozně zklamalo, protože právě kvůli obálce jsem si knihu chtěla přečíst.
Celý příběh se táhl a bystrý čtenář už od poloviny věděl, kam se bude ubírat a jak skončí...
Ehm.... thriller? Horor? Nikde jsem to tam neviděla:-D


kata3529
08.12.2023 4 z 5

Zařazení této knihy pod jediný žánr není dle mého názoru možné, a tak ji nejlépe vystihuje to, že se jedná o temnou romantiku. Pravdou však je, že romantiku tvoří tak 80 % a těch zbylých 20 % zůstává na nádech thrilleru (temno). Kniha je mým prvním setkáním s touto autorkou, avšak její styl je skvělý, i když se někdy může zdát, že se děj vleče, přečtené stránky ubíhají snad světelnou rychlostí.

Hlavní představitelkou je Saša, která jako malá holčička přišla při tragické nehodě o mámu, byla vychovávána babičkou a dědou, avšak ani oni už bohužel nežijí. Saša je tak na život sama, a nemá to vždy zcela lehké, takže je pochopitelné, že ji zlomí smrt jejího bývalého přítele, kdy se navíc od kamarádky dozví okolnosti jejich rozchodu, o kterých sama neměla ani tušení. Naštěstí má dobrou kamarádku Janu, která ji jednoho dne vezme do hospody, čímž se Saše zásadně změní život – setká se tam totiž s Lukášem, se kterým postupem času vytvoří zamilovaný pár, a může se tak zdát, že už se na ni bude jen štěstí smát, ale jak se říká, nikdy nemusí být pravda taková, jak to na první pohled vypadá. Jaký je vztah Sašy a Jany? Přijmou Sašu do rodiny zcela Lukášovi rodiče? A je smrt její matky opravdu jen tragickou shodou okolností, nebo v tom má někdo prsty, a mnoho let stará tajemství tak vyplavou na svět?

Jak jsem psala už výše, knížka se díky autorčině stylu psaní četla velmi dobře, i když děj byl trochu pomalejší, a na můj vkus jsem čekala trochu více temna, jak to naznačoval i název knihy. Zároveň bych jako to dobré na této knize chtěla označit fakt, že kapitoly byly krátké a hezky na sebe navazovaly, avšak to, kdo komu ublížil či ublíží bylo možná naznačeno až moc přímo, což by někomu vadit mohlo – já jsem s tím problém neměla, alespoň jsem uhodla, komu Saša věřit mohla a na koho si měla dát pozor. Co mě trochu mrzí je fakt, že se mělo jednat o thriller, který to však dle mého názoru nebyl.

uzivatel83509
06.10.2023 3 z 5

Nesuď knihu podle obalu - obálka mi k příběhu vůbec nesedí.
Do knížky jsem se nemohla začíst, asi do půlky knihy mě to vůbec nebavilo... pak se z toho vyklubal slušný napínavý příběh, kdy Saša pátrala po tom, co se opravdu přihodilo její mrtvé mamince. Konec byl akčnější a tak nějak dost předvídatelný...

evineckY
03.10.2022 4 z 5

Když se podíváte na obálku, čekáte přinejmenším horor, ale opak je pravdou.
Ze začátku se příběh odvíjí jako příjemná romantická oddechovka a i když jsem od 1/3 knihy tušila, kam se bude příběh odvíjet, přece si nechtěla připustit - tolik zla a špatnosti. Kniha je čtivá, i přes ten dramatický konec se mi líbila.

kolacky
30.03.2022 4 z 5

Docela pěkné. Čekala jsem větší horror, ale i tak to bylo čtivé.

Sigurd_Lesandi
07.11.2021 4 z 5

Začnu samotnou obálkou. Jak můžete vidět, tak je drsnějšího rázu, a může tak budit dojem, že se jedná o horror či drsnější thriller. Toho se ale opravdu nemusíte bát. Jak jsem zmínil, tak se jedná spíše o romantický příběh, který je okořeněn o nějaké to temno. Takže pokud máte rádi romantiku, která v sobě má i něco navíc, tak mohu knihu jedině doporučit.
Příběh je hezky napsaný a četl se opravdu dobře.
Hlavní hrdinka mi vyloženě sedla. Autorka našla zlatý střed, kdy si neříkáte, jak může být hlavní postava takový idiot a zároveň není dokonalá. Jinými slovy byla Saša naprosto normální, a to mě bavilo asi nejvíc.
Ostatní postavy se také povedly. Bylo vidět, že si s nimi dala autorka práci, protože každá byla jiná, jinak se chovala i uvažovala.
Závěr knihy se mi líbil. K předešlému vývoji děje se skvěle hodil.
Knihu mohu pouze doporučit. Četla se dobře, postavy se povedly, a i samotný příběh stojí za to.

Amitiel76
29.09.2021 3 z 5

Anotace slibovala "temnou romantiku". Úděsná obálka v českém vydání, pak minimálně nějaký příšerný masakr. No, vedle jak ta jedle....
Místo toho, se jednalo spíše o komorní rodinné drama. Problémy ve vztazích, nové začátky, složité rodinné vztahy, a nad tím vším se jako temný mrak vznášela tragická, smrtelná nehoda hrdinčiny matky. Která jak se začne po třiceti letech odkrývat, možná ani nehodou nebyla....
Za mě tak za tři hvězdy, víc ani ťuk. Průměrná kniha, která se více méně nesla na monotónní vlně. A těch posledních pár stránek kde se konečně začalo něco dít, už to bohužel nezachránily.

VeronikaSas1
06.09.2021 5 z 5

Má první prectená kniha od této autorky. Nemohla jsem se od ni odtrhnout. Zajímavý příběh, který vyústil na konci nečekaným závěrem.

Jurajovamaka
05.02.2021 5 z 5

Andrejka opäť predviedla svoj talent na temnú romantiku.
Kniha zaujme hneď od prvej vety, ktorú doslova zhltnete za jeden večer. Žiadne zbytočné omáčky, pri ktorých by ste zabudli o čom bol začiatok. Presne vie kde pridať, kde ubrať. Začiatok je krásne romantický, uvoľňujúci, ale pri závere sa vám odrazu telo celé napne a hltáte jednu stranu za stranou.
Kto miluje Andrejkin štýl, určite neoľutuje :-) ❤

Jajibloguje
17.01.2019 4 z 5

Definovať presne vyhradenú cieľovú skupinu pri tejto knihe je pre mňa trochu zložitejšie. Chodba hrôzy obsahuje prvky napätia, romantiky a humoru, preto aspoň pre mňa nejde o tuctový príbeh, ktorý by mal upadnúť do zabudnutia. Hoci nie som verným milovníkom detektívok či trilerov (aj keď si pomaly ale isto vyberám aj z tohto žánru tie podarenejšie kúsky), kniha sa mi čítala ľahko. K Rimovej som si našla cestu práve touto knihou a verím, že nebude moja posledná. Po celý čas dokázala udržať napätie, zbytočne veľa neprezrádzala a aktívne pracovala s čitateľom. Je veľmi ťažké odhadnúť, či si pri čítaní budeme myslieť, čo od príbehu očakávame. Rimovej sa to celkom podarilo odhadnúť a tak k textu aj pristupovala. Preto by som povedala, že táto novinka by mohla byť aj dobrá štartovacia kniha, ak sa chce niekto naučiť čítať aj niečo napínavejšie, než len trenky hlavného hrdinu v obľúbených romantikách.