Chlebová Lhota

Chlebová Lhota https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86841/chlebova-lhota-86841.jpg 4 28 8

Chlebové Lhotě zrovna nasněžilo... A jak to vypadá v takové pěkně vykynuté vísce? O tom se můžete přesvědčit v kronice Chlebové Lhoty, kterou sepisuje místní kronikář Jan - hlavní vypravěč a střadatel příběhů z této nevšední vesničky. A jak se to stane, že se někdo přistěhuje do Chlebové Lhoty? To je snadné: "Do Chlebové Lhoty nevedou cesty. Lidi sem přináší vítr, voda nebo vykynou přímo tady." - Račte vstoupit! Krajina Chlebové Lhoty je skutečně celá "postavena" z chleba. V pokojíčcích se děti mohou těšit úžasnými scénografickými detaily, hledat všechny drobnosti a překvapení, která autorka do interiérů ukryla, ale zároveň se nenásilně naučit, že člověk potřebuje k životu toho druhého. Nová autorská kniha výtvarnice Dagmar Urbánkové (pro děti vydala knihy Byl jeden dům, Adam a koleno) je nevšední a přitom naprosto srozumitelná knížka, v níž se prolíná inscenovaná fotografie, komiks a vyprávění.... celý text

Přidat komentář

bibi.r
předevčírem 4 z 5

Pro děti 4+

Výtvarně zajímavě zpracovaný příběh. Příběh sám o sobě se mi líbil, ale uznávám, že tento zvláštní typ ilustrace nemusí být pro každého. Každopádně já mám ráda, když se knihy odlišují.

denib
17.08.2023 4 z 5

Oceňuji především neotřelý nápad, díky kterému kniha nezapadne tak lehce mezi ostatní. Neumím odhadnout, jestli se dětem budou líbit ilustrace z chleba, které nejsou tak líbivé a barevné, jak to většinou v dětských knihách a filmech bývá. Mě se líbily, ale především tou originalitou. Ale hádám, že příběh by se jim líbit mohl. Jak by mě lákalo vykousat si v chlebu byt podle svých představ. Nebo si upéct nějaké vybavení :-) Autorka má teda fantazii!


Marika Vanova
29.07.2022 5 z 5

My jsme se synem nadšení a já skoro víc. To je nápad na příběh a úžasně ztvárněné ilustrace z chleba.

Štěpinambura
05.02.2022 5 z 5

Skvělý nápad. Obrázky jsou krásné a knížka se mi líbí. Postavy mi přirostli k srdci, ale Pako je nejlepší!

Petja
14.08.2019 3 z 5

Chlebová Lhota představuje pohádkový svět vytvořený z chleba a mouky, který je zachycený na řadě fotografií. Zpracování je podobné jako u Domu myšek nebo Jak se máš, Eliško?, ale jde ještě dál, protože se jedná o úplně jiný svět (nejen o život myšky v přírodě nebo v domku). Nápad je originální, ale příběh, přestože je plný fantazie, nás tolik nezaujal, prostudovaly jsme obrázky, ale text jsme nedočetly.
V každém případě doporučujeme vypůjčit alespoň z knihovny.

lushi
12.05.2019 4 z 5

Nejpěknější jsou fotky Chlebové Lhoty, všechno je ze chleba a ten mám moc ráda :) Skvělý nápad a milé zpracování kousku historie Chlebové Lhoty a jejích obyvatel.

M-arta
09.12.2017 5 z 5

Příběh svěží, vtipný, plný fantazie a ... CHLEBA.
Úplně vše se totiž odehrává ve světě chlebů - v pidisvětě stvořeném z chlebového těsta... Knížka představuje jeho obyvatele, druhy pečiva, vypráví jeho fiktivní historii a v sérii různorodých scénografických i kresebných ilustrací dokáže absolutně vtáhnout malé i větší čtenáře.
Jeden z mnoha kouzelných autorských počinů výtvarnice a spisovatelky s bezbřehou fantazií a tvořivostí a nezaměnitelným rukopisem.

medialstar
23.02.2016 5 z 5

Báječné, hravé, pro malé i velké zážitek.

Autorovy další knížky

Dagmar Urbánková
česká, 1972
2016  75%Už měkoně vyvádějí
2011  83%Adam a koleno
2012  75%Cirkus ulice
2010  85%Chlebová Lhota
2011  78%12 nejmenších pohádek

Kniha Chlebová Lhota je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst7x