Chlast, děvky a bouchačky

Chlast, děvky a bouchačky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465024/bmid_chlast-devky-a-bouchacky-Dun-465024.jpg 4 162 21

Sin City série

< 6. díl >

Soubor povídek z města hříchu, ve kterých ožívají všechny špatnosti, ale i čest a odvaha. Povídka Náš zákazník, náš pán uvozovala film Sin City. Kniha vychází v novém překladu, poprvé s českými SFX (zvukovými efekty) a s novými obálkami Franka Millera.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Booze, Broads, and Bullets , 1998


více info...

Přidat komentář

Terva
30.01.2024 5 z 5

„Kde jsem se tu vzal?
Co jsem to vyváděl . . .a proč?
Ani za boha si
nemohu vzpomenout.“
(Taková normální sobota)

Tohle je takový nejnormálnější Sin City. Chlast, děvky a bouchačky už jsme poznali ve všech pěti předcházejících příbězích. Tak tohle berte jen jako takovou rekonstrukci. Prostě takovej normální sobotní večer v Sin City. A už podle prvních slov „Musel jsem si zapomenout vzít prášky“ jistě poznáte kdo nám tady začal řádit. Ano, Marv. Ale nejen on, ale i další legendy se vrací. Toto je povídková kniha z různých žánrů a míst v legendárním městě.

Citát: Déšť vadí jen tomu, kdo nechce být vlhký. A já jsem ráda vlhká. Užijeme si.
(Hloupě zahnout)

Povídky jsou sice krátké, ale někdy není důvod vše prodlužovat. Prostě rychle, přesně a bez důkazů. V této sbírce najdete 11 povídek. Až na pár výjimek jsou všechny perfektně dokonalé. U některých najdete velmi krásné kresby. Ty nejhezčí obrázky jsou asi v příběhu nazvaném Hloupě zahnout. Tam jsem se kochal nejen v parku v Santa Yolandě, který je plný betonových dinosaurů, ale i krásou ženského těla, který můžete obdivovat na několika jednostránkových kresbách. Krásné kresby také najdete v příběhu Tichá noc.

Citát: Miho se ti bude líbit. Umí to z nožem zrovna jako ty.
(A králem honu se stává . . .)

Jak je již řečeno názvem tohoto svazku je to o chlastu, ženách a bouchačkách. Je tu spousty lásky, podivné, pokřivené, i té čisté. Je tu spousta žen v podivných, divných, i sexy postaveních. A taky jsou tu zbraně. Ale kupodivu zas tak často nejsou v akci. V akci jsou spíš chladné zbraně než bouchačky. Příběhy jsou obsahově povedené a zajímavé. Asi nejhorší povídkou, kterou jsem nějak nepobral je ta s názvem Krysy. Ta byla hodně divná. Jinak ostatní - paráda. Další kniha v sérii Sin City mě velmi nadchla.

Citát: Vždycky mě překvapí, když přijde nějaká pošta. Jsem totiž oficiálně mrtvej.
(Kráska v červeném)

Na konci knihy najdete Galerii obrázků. Je boží, a bohužel, i trochu malá. Jen pár obrázků. Najdete tu například Mariu, dívku v červeném, Marva, také je tu Delie alias Modroočka, nebo na posledním obrázku můžete obdivovat Nancy - Páni, ta Nancy, to je fakt něco.
Všechny komentáře k povídkám najdete v sekci „Části díla“ u této knihy a nebo se moc nenamáhejte a klikněte sem:

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/sin-city-chlast-devky-a-bouchacky-106231

Citát: Vezmeme-li v potaz naše stávající postavení v nelegálním společenství, mohl by i ten nejdrobnější přečin vésti k našemu velmi bolestivému ukáznění.
(Tlusťoch a Prcek)

Johny_H.
01.08.2022 5 z 5

Krátké povídky o našich předchozích hrdinech kde se představí i pár nových zajímavých postav například Modroočka. Konkrétně u této postavy je docela škoda, že nebyla zfilmována. Jo jsou zde slabší i silnější momenty, ale pokud od této knihy čekáte pobavení na jeden večer s hromadou akce tak budete pravděpodobně spokojeni stejně jako já.


Norri
05.01.2022 3 z 5

Asi to tak prostě musí být. Každá série asi musí mít alespoň jednu nepovedenou, zbytečnou, knihu. V Sin City je to "Chlast, děvky a bouchačky". Kniha krátkých povídek. A já knihy krátkých povídek nemám rád. Vypadá to jako kraťasy z nějakých magazínů, které mají čtenářům připomenout oblíbené postavy, anebo alespoň Sin City obecně. Potkáme v nich jak staré známé, tak postavy zcela nové, jejichž smyslem je většinou pouze umřít, případně umřít jako blbec. Některé povídky jsou docela povedené, ale takových moc není. Většina jich končí nějakým twistem, ale není k němu vybudována patřičná atmosféra. Zkrátka krátké povídky. Co se týká kresby, tak tam je vše při starém, jen barvy přibyly. Tentokrát jich je dohromady 5 barvy, včetně černé a bílé.

Marquis
22.10.2021 4 z 5

Prostě takovej normální sobotní večer
Návrat Marva je vždy stávka na istotu, v prípade jeho patálii bez medikácie ide o jasný bullseye.

Tlusťoch a Prcek
Páni Schlubb a Klump sú dlho prehliadaná dvojka druhotriednych gangstrov, v tomto kratučkom príbehu si ma ich kvetnatý slovník ale konečne získal.

Náš zákazník, náš pán
Túto minipoviedku s nájomným vrahom som si vychutnal už dávnejšie cez magazín Crew, nostalgia vôbec nebola nutná, stále je to veľmi podarená jednohubková záležitosť.

Tichá noc
Nádherné zábery na celú stranu a minimalizmus, ktorý opäť stavia postavu dobráckeho obra na zaslúžený piedestál.

A králem honu se stává...
S dievčatami zo Starého mesta je neradno si zahrávať, no sledovať ich záležitosti z luxusu, aký poskytuje čitateľské bezpečie, je vždy zábava.

Modroočka
Kostrbaté a samoúčelné ako použitie modrej do tohto príbehu. Pointa mi prišla vykonštruovaná a nevierohodná. Za mňa nie.

Krysy
Temný fragment, ktorý stavia obyvateľov Sin City do ešte kus zlovestnejšieho tieňa, než na aký sme normálne zvyknutí. Náckovia Millera očividne fascinujú.

Tatínkova holčička
Presný opak Modroočky, pointa vybrúsená a nulové očakávania ešte umocnili konečný výsledok. Zvrhlé a uspokojivé zároveň.

Hloupě zahnout
Počiatočnú nudu nakoniec vystrieda nečakaný objav v kufri, beztak však ide len o slabý nadpriemer.

Špatná cesta
Vtipná pointa a sympatický rozsah. Fragment, ktorý pobavil.

Kráska v červeném
Prekvapivý goodfeeling, vzhľadom na postavu Dwighta, nehovoriac o zaujímavom rozuzlení. Pohodovka na záver.

A galéria tiež fajn.

demoniaco
15.05.2021 5 z 5

Drsňácká klasika

Mercatino
11.01.2021 5 z 5

Další kus, s kterým bych se chtěl opakovaně pomazlit. Příběhy mi seděly, ale uvítal bych, kdyby jich v tom díle bylo alespoň stovka. V každém případě jsem rád i za toto dílo, ve kterém mi těch pár příběhu rozjasnilo den do černobílých barev Sin City.

PetrCepek
08.10.2020 4 z 5

Komiks nabízí necelý tucet pestrých mikropříběhů, z nichž však v hlavě utkví jen Tichá noc a snad ještě Modroočka s Tátovou holčičkou.

Obyčejná sobotní noc 4*, Tlusťoch a Prcek 3,5*, Zákazník má vždycky pravdu 3,5*, Tichá noc 5*, A za dveřmi s číslem tři 3*, Modroočka 4,5*, Krysy 2*, Tátova holčička 4,5*, Špatně zahnout 4*, Špatně se svézt 3*, Neviňátko v červeném 4*

jarynek
10.04.2020 5 z 5

Toto není jeden šťavnatý steak v podobě dlouhého příběhu, jako v případě dalších jiných Sin City knih ale "pouze" kupa malých delikates, které se dají konzumovat i samostatně, ale mnohé vyniknout o něco více právě spolu se steakem. Jasně, že se tam najdou i slabší kousky, ale pořád je to vše na vysoké úrovni s výbornými pointami. A kresba mi přijde kniha od knihy lepší (a ženy kniha od knihy krásnější).

Disease
23.09.2019 4 z 5

Většina povídek sice spíš jen dokresluje atmosféru celé série, ale stále na vysoké úrovni.

Freedyn
04.04.2019 5 z 5

Nejlepší vykreslené ženské postavy, jaké jsem kdy v komiksu viděla.

Lordan
28.10.2017 5 z 5

Millera a jeho Sin City mám hrozně rád. Tato kniha sestává z několika kratších příběhů zasazených do Města hříchů a každý příběh má jiného hrdinu. Osobně mám nejradši Marvův příběh Tichá noc, ve kterém se překvapivě nemluví a který má taky nejlepší kresbu. Tatínkova holčička a Blbě zahnout mají zajímavou pointu. Dost sem se pobavil u příběhu Tlusťoch a Prcek.
P.S.: Tvrdím pořád, že Miller umí nejkrásnější ženský :D

Tomas@S
04.10.2017 5 z 5

Dily ctu trochu na preskacku, jak mi ktera kniha prijde pod ruku. Svet Sin City znam uz z filmu tak nebyl problem zacit dilem 3 a pak treba 6, snad tuto serii nekdy dokoncim :-) Precteno za chvili, ma to tu spravnou Sin City atmosferu, proste se to neda odlozit dokud se neotoci posledni strana.

Aki12
14.04.2017 3 z 5

Chlast, děvky a bouchačky jsem si osobně moc neoblíbil! Je pravda, že Frank Miller je jedním z tvůrců, který zvládá krátké i delší příběhy. Krátké dokáže skvěle vypointovat, nebo je alespoň nabije tou správnou atmosférou. Ale i přesto je „Sin City: Chlast, děvky a bouchačky“ v konečném součtu nejslabším dílem v celé sérii

borknagar
29.10.2016 4 z 5

Každé čtení knihy ze světa Sin City je pro mě malým svátkem. Povídky z tohoto světa jsem zhltl a chci další. Miller dokazuje, že i krátké příběhy umí parádně. Vrcholem je pro mě Tichá noc, díky neuvěřitelné kresbě, atmosféře a celkovému vyzněním. Povídka beze slov (skoro), která jen podtrhuje to, v čem je Miller nejlepší. Super je opětovné zbarvení některých částí povídek. Letmé jednobarevné pošimrání kvituji, líbí se mi (u Modroočky nejvíce). Plný počet nedám, první dva díly Sin City stojí osamoceně na piedestalu geniality (Spolu se čtvrtým Žlutým parchantem). Avšak tyto povídky pobavily a jsem rád, že jejich stvoření mělo smysl........

DennisMoore
25.08.2015 5 z 5

Různě dlouhé (respektive různě krátké) povídky ze Sin City, z nichž nejraději mám Tichou noc (úžasný Marv kráčející sněhovou vánicí, navíc téměř beze slov) a Krysy. Všechno je to nějakým způsobem propleteno s dříve vydanými knihami, ovšem užije si i neznalý čtenář. Pokud si Frank Miller za něco zaslouží extra pochvalu, jsou to jeho (často doslova) smrtící pointy.

hroubek
03.05.2015 4 z 5

Hodně dobrá povídková sbírka ze Sin City. Některé povídky jsou opravdu boží(Zákazník má vždycky pravdu, A za dveřmi číslo tři, Modroočko, Tátova holčička, Špatně zahnout nebo Neviňátko v červeném) a pak jsou tu takové obyčejné(Obyčejná sobotní noc, Tichá noc, Špatně se svézt) a pak je tu ten zbytek, který mně osobně moc nebavil. Nejvíce se mi na této sbírce líbila postava Modroočky, která je nádherně nakreslená a to více je nemilosrdná a nebezpečná.

3DD!3
19.07.2014 4 z 5

Skvělé povídky se mísí se slabšími. je radost znovu sledovat Marva při práci. Příběh co se odehrává během Žlutýho parchanta je hodně zábavný a je v podstatě o jménu kabátu. Objevuje se tu i Rodriguezovo filmové intro a Dwightův románek s ženou v červeném. Nejvýrazněji zapůsobila Modroočka, která by zasloužila i větší představení. Kdo to je, proč to dělá a pro koho sakra dělá? Slabší kousky jsou jen drobnými vadami na kráse a neurazí žádná.

Kapis
25.11.2013 5 z 5

Sin City, kvalita jako vždycky, jen ten překlad skutečně občas vázl.

Jindra.Vosecky
22.08.2013 4 z 5

Výborná sbírka povídek, která sice nedosahuje kvalit prvních čtyř knih série, které považuji za geniální, a je tu pouze jedna s Dwightem, ale po zklamání z Rodinných hodnot, jsem i tak spokojen. Hodnocení jednotlivých povídek: Prostě takovej normální sobotní večer - 3/5 ; Tlusťoch a prcek - 3/5 ; Náš zákazník, náš pán - 5/5 ; Tichá noc - 5/5 ; A vítězem se stává - 3/5 ; Modroočka - 5/5 ; Krysy - 4/5 ; Tatínkova holčička - 4/5 ; Blbě zahnout - 5/5 ; Špatná cesta - 5/5 ; Neviňátko v červeném - 5/5.

Andresito
02.11.2012 3 z 5

Poetika Sin City roztříštěna v krátkých příbězích, které na tak malém prostoru nemají šanci vtáhnout do děje. Pořád je to nadprůměrný komiks, ale rozhodně nejslabší díl série.