Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh

Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507028/bmid_chlapec-krtek-liska-a-kun-kresleny--5w4-507028.jpeg 4 79 13

Kniha o společném putování chlapce, krtka, lišky a koně a jejich cestě za domovem. Oblíbený příběh Charlieho Mackesyho byl adaptován do podoby krátkého animovaného filmu, který poběží o letošních Vánocích ve Velké Británii. Tato krásně zpracovaná kniha oslavuje práci více než stovky animátorů a dvou let výroby filmu - Charlieho charakteristické ilustrace ožívají v plných barvách s ručně kreslenou tradiční animací a doprovodným ručně psaným scénářem. „Doufám, že vám tato kniha dodá odvahu a budete se díky ní cítit milováni.“ S láskou Charlie... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse: The Animated Story , 2022


více info...

Přidat komentář

Bětuu
29.02.2024 4 z 5

Jasně, je to klišé. Něco na způsob Malého prince. Krtek se v zimě jen tak nevyhoři ze sněhu, ale má to takové kouzlo, že to přehlédnete a soustředíme se na děj a citáty, do kterých se až moc dobře dokážete vcítit.

Lidska_ctecka
01.09.2023 5 z 5

Trošku mě mrzí, že v novém vydání není úplně stejný text, jako v "originále" (prvním vydání). Důležité myšlenky a většina podstatného však zůstaly. Navíc to je zde více zaměřené na děj a příběh, který se tím stal lépe pochopitelný. Nemluvě o čarokrásných a barevných ilustracích. Jen si je prohlížet, pohladí člověka na duši. Opravdu skvěle doplňují a dokreslují příběh a jeho atmosféru.


johi_murasova
18.06.2023 4 z 5

Když jsem v práci poprvé viděla tuhle knihu, tak jsem se do ní hned zamilovala! Ty ilustrace jsou naprosto dokonalé a nádherné a kouzelné. Čekala jsem příběh na způsob Malého prince, a i když to bylo nakonec něco jiného, než jsem čekala tak příběh je krásný, milý a skromný, plný lásky a přátelství. Tuto jednohubku máte přečtenou za 20 minut, peněz ale vůbec nelituju, jelikož si v mém srdíčku našla speciální místo.

martina.culik
17.05.2023 2 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila.
Nečetla jsem předchozí vydání (které, jak jsem pochopila z předchozích komentářů, mělo více textu a méně ilustrací). Možná to je ten důvod, proč mi kniha přišla taková nějaká "vykuchaná". Někdy se mi zdálo, že na sebe jednotlivé úseky vůbec nenavazují.
Obrázky byly příjemné a některé myšlenky zajímavé, ale celkově je kniha bez znalosti té předchozí neúplná.
Budu se tedy nejspíš muset poohlédnout po té s více textem, abych měla úplný obrázek.

veverrka11
14.05.2023 5 z 5

ChKLaK je moje srdcovka
Když vyšlo druhé vydání s jinými ilustracemi, prostě jsem ho musela mít!

O to větší překvapení bylo, když jsem zjistila, že se s původní knihou neshoduje ani v příběhu. Třeba tam chybí moje oblíbená věta se zákuskem!

I přes tento malý nedostatek je knížka opět úžasná ilustrace jsou vyspělejší a příběh, ač místy pozměněný, je prostě dokonalý

Pro porovnání jsem okamžitě sáhla i po prvním vydání
Doporučuji úplně všem!

Zetuška
24.04.2023 3 z 5

Zde jsou lepší ilustrace, příjemné na prohlížení, zkrátka relax na oči, ty by byly na plný počet, ale oproti https://www.databazeknih.cz/knihy/chlapec-krtek-liska-a-kun-463504, textu minimum a ten drobet, co byl mě mnoho neoslovil. Nejdříve čtena tato, až potom vydání z roku 2019, to mi dalo větší hloubku příběhu samotného, přesto, že v něm kresby jsou slabší a ne tak působivé, text zato lepší a více mi sedl.

PaniWiga
14.04.2023 3 z 5

Pokud jde o text, má pár krásných momentů, ale jinak jde vidět, že je to osekaný příběh. Za co ale dávám hvězdičky, jsou ilustrace. Jsou krásné a snové a úžasně vyjadřují pocity a nálady postav.

Aktij605
10.04.2023 5 z 5

Čím chceš být, až vyrosteš? zeptal se krtek.
Laskavým člověkem, řekl chlapec.

Není nad laskavost . Tiše spočívá za vším.

slunečnice_
29.01.2023 1 z 5

kniha je nádherná, ale sama o sobě nemá vůbec žádný příběh, je plná obrázků a sem tam pár vět, které na sebe nenavazují- pro mě vyhozené peníze

Lucy.
25.12.2022 5 z 5

Fantastické, dojemné... dokonalé!
Upřímně, nečekala jsem, že mě tato kniha tolik vezme. Od chvíle, kdy jsem ji dočetla, jsem věděla, že bude mít skutečně zasloužené místečko v mé knihovně. Moc doporučuji!

Damaj
24.12.2022 5 z 5

Knížku jsem četla v prvním, černobílém vydání, a když jsem viděla tuto, věděla jsem, že ji musím mít. Je to nádherná a milá knížka, která pohladí po duši. Na každé stránce je nějaké povzbuzení, moudro nebo myšlenka, které společně tvoří příběh, nádherný příběh.

Sabča92
19.12.2022 5 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň je kniha, kterou jsem četla vloni. Už tehdy jsem věděla, že se k příběhu budu nejednou vracet. Dá se do stejného příběhu zamilovat podruhé ve stejné, nebo možná větší míře? Ano, dá. Tato kniha, která vychází jako Kreslený příběh podle chystaného krátkého animovaného filmu je toho jasným důkazem. Nejedná o nijak náročné či dlouhé čtení. Je to kniha, která pohladí po duši, která vám svými myšlenkami často otevře oči, nebo ukáže, že máte správné smýšlení. A do toho ty celobarevné ilustrace, které vyráží dech. Za mě je Chlapec, krtek, liška a kůň jednou z těch knih, kterou by si měl přečíst každý předtím, než zemře. Jedná se o univerzální příběh vhodný pro všechny bez rozdílu věku. Přátelství mezi čtyřmi hlavními hrdiny je provázané otázkami, které si každý v životě klademe. Pokud milujete knihu Malého prince, tato vás nemůže minout.
V čem je odlišná oproti svému prvnímu vydání? Obsahem se nijak neliší, nové jsou pouze ilustrace, které jsou barevné a plné detailů.

Iva095
16.12.2022 5 z 5

Tuto knížku už jsem jednou četla, ale tu co vyšla minulí rok. Když jsem objevila toto kreslené vydání tak mi bylo hned jasné, že ho musím mít ve své knihovně. Tato knížka je tak strašně milá a ty kreslené obrázky jsou prostě dokonalé. Myslím, že jak toto vydání tak i to předchozí by potěšilo úplně každého za mě je to určitě dokonalí dárek. Moc doporučuji.

Autorovy další knížky

Charlie Mackesy
anglická, 1962
2021  90%Chlapec, krtek, liška a kůň
2022  89%Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh

Kniha Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh je v

Přečtených109x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených11x
Knihotéce26x
Chystám se číst19x
Chci si koupit18x