Přísahej

Chlapci z Avixu série

1. díl >

Meagan Brandy

Komentáře

Celé roky jsem snila o tom, jaké to bude na vysoké škole, a i když se věci měnily, jedna věc pro mě zůstávala stejná. Nezáleželo na tom, nakolik jsem popustila uzdu fantazii, vždycky mě nakonec zavedla na stejné místo. Zavedla mě k němu. Moje budoucnost byla jasná, protože jí byl on. Ale najednou... to tak nebylo. Rodina a přátelství pro mě vždycky byly na prvním místě a nikdy jsem si nic nepřála víc, než být mámou. A celá léta jsem toužila jen po jednom klukovi. Myslela jsem si, že se všechno stane tak, jak očekávám. Že se moje holčičí sny do puntíku splní a mě a mého prince čeká pohádkově šťastný život. Stačila jedna noc a všechno se zvrtlo. A když jsem konečně zahlédla světlo na konci tunelu, všechno se mi zhroutilo podruhé… a tentokrát je to ještě mnohem horší, než jsem si kdy dokázala představit. Teď jsem jen stín holky, kterou jsem bývala, tápu v mlze a snažím se najít cestu ven. Nevím, jak to napravit. Říká se, že první láska trvá věčně. A přesně toho se bojím.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2025 , Red
Originální název: Say You Swear, 2022

Komentáře knihy Přísahej

Luciela
07.03.2026

Dočteno právě teď a já prostě musím říct, že kniha, i když byla dlouhá, se dobře četla a děj byl zajímavý, zapeklitý, někdy i napínavý, v jednu chvíli jsem málem přestala dýchat, což byl asi záměr autorky, ale přesto já nevím, něco mi vadilo nebo mi chybělo nemůžu to popsat.
Možná nejsem ta pravá cílovka. Určitě posledních 100 stránek je za mě nejlepších.
Asi už vím o kom bude druhý díl, ale letos už ho číst nebudu, možná příští rok.

Books_by_Dee
19.02.2026

Tahle romantika docela dělí knižní svět. Jedni ji milují a pro druhé to vůbec není. Já to riskla. Přesvědčila mě anotace ke druhému dílu, který bude v únoru vycházet a tak nějak jsem si myslela, že děj na sebe navazuje a díly jsou o stejném páru. A taaaak jsem se zpletla.

První díl je totiž o úplně jiném páru nebo bych mohla říct spíše milostném trojúhelníku, což jsem nevěděla a nelíbilo se mi to. Na začátku jsem měla pocit, že čtu zase sérii o Magnolií (*Svět podle Magnolie), která mě nesedla právě kvůli toxickému vztahu, milostnému trojúhelníku a špatné komunikaci a tady to bylo jak přes kopírák, jen nebyli v Británii, ale na pláži. Tady jsem byla přesvědčená, že budu tým - tohle už nikdy, ALE…

S touhle knihou jsem to měla jak na horské dráze. Začátek mě neskutečně štval právě kvůli výše zmíněným důvodům, ale když se na scéně objevil více Noah, naprosto jsem si ho zamilovala. O to víc jsem ale nesnášela, když se na scéně objevil Chase. Trojúhelníky pro mě prostě nejsou. Takže jak říkám jednou nahoře, jednou dole.

Pak celý ten závěr, kdy jak anotace říká, změnilo vše. To byla vlastně zase super část, ale tak nějak nechápu ten přístup všech a za mě to bylo celý jen pro natáhnutí příběhu.

Mě hrozně mrzí, že tohle mohl být vlastně naprosto skvělý příběh, kdyby nebyl na začátku tak toxický a měl tak o 150 stran méně. Ach jo…pořád váhám zda do druhého dílu půjdu, asi někdy jo, ale chvátat na koupi nebudu.

Kimosabe
04.02.2026

Trocha vysokoškolské romantiky se zajímavým přesahem. Hezky vypracované postavy. Kamarádství, věrnost, obětavost... Co se týká deje, tak moc akce nečekejte, nejdřív v 2. Půlce knihy, spíš pár pěkných myšlenek a námětu k přemýšlení mezi řádky. Docela mi pak vadilo, jak se automaticky každé setkání pojilo s popíjením alkoholu... Zároveň to bylo až moc bezstarostné z hlediska peněz, nikdo nechodil na brigádu a celkem si žili... Přišlo mi to takove vytržené od reality.

Marcell1
22.01.2026

Tato kniha je pro mě bohužel velké zklamání, na knihu jsem se těšila, ale dostala jsem jen stovky stran táhlé nudy. V podstatě se tam nic moc nedělo. Až dlouho za polovinou knihy sice přijde zvrat, ale ani ten už to nezachrání. Za mě knihu doporučit nemůžu.

VeryH
19.01.2026

Tohle bylo pro mě zklamání, podle ohlasů jsem čekala větší bombu. Začátek byl zdlouhavý a vydržela jsem to jen proto, že jsem věděla, že kniha má být dobrá. Nebyla špatná, líbila se mi, ale nesdílím to nadšení s ostaními. Největší problém jsem měla s tím, že jsem se strašně ztrácela v ději. Nedokázala jsem pochopit proč, ale prostě pořád jsem byla zmatená kdo s kým mluví nebo kdy se co odehrává (je ten stejný den? kde vlastně jsou? kdo teď mluví na koho?...), nevím proč musela jsem se často o pár odstavců vracet a to se mi nikdy nestává. Asi mi chybělo více popisu scény....
Co se mi ale velmi líbilo bylo to, že jsem netušila jak to dopadne, to se u romantik moc nestává. Člověk tak nějak tuší kdo s kým skončí otázka je jen jak. A tady jsem si opravdu nebyla jistá. Za to velké plus. :)
A nevadilo mi, jak moc tam všichni pijou, mám pocit, že v 18 jsem takoví prostě byli všichni - hlavně chillovat a popíjet :D

jirina1744
15.01.2026

Tenhle román mě chytil na první stránce a nepustil mě do poslední tečky. Meagan vytvořila příběh plný emocí, chemie, bolesti i naděje a především postav, které působí nebezpečně skutečně.
Hlavní hrdinka Ari je nádherný mix síly a zranitelnosti. Její cesta lásky, ztráty a hledání sama sebe je psaná tak intenzivně, že v ní čtenář snadno pozná vlastní strachy i touhy. A pak je tu NOAH! Kluk, který má tak neskutečné charisma a obrovské srdce, že se asi musím přehodnotit žebříček "Book boyfriendu" :-)
Autorka skvěle střídá něžnost s napětím a chvíle, kdy má čtenář úsměv na tváři s těmi, kdy prostě musí přestat číst, nadechnout se a zatlačit slzu. Každá scéna má své místo a je styl psaní je plynulý a moderní.
Přísahej je víc než romantika - je to story o rodině, loajalitě, dospívání a o tom co znamená někoho opravdu milovat.
Verdikt: Srdcovka udeří, zahřeje, zlomí... a nakonec slepí zpátky. Doporučuji komukoliv, kdo miluje romantiku s hloubkou a postavy, které si zapamatuje dlouho po přečtení.

NikolaKhun
07.01.2026

Ani nevim, kde jsem na knihu narazila, ale jeste ze se tak stalo.
Knizka byla krasna! Melo to vsechno, romantika, pratelstvi. Tolik emoci. Bylo to smutny, ne jednou jsem si pobrecela. Ale krasny.
A Noah? Rozhodne husband material!
Tesim se na dalsi dil.

michaela5515
12.11.2025

Ach můj bože! Čekala jsem dobrou knihu..ale to, co jsem dostala je milionkrát lepší. Bavilo mě to od začátku do konce. Plakala jsem, smála jsem se a zamilovala jsem se. Do Noaha, do lásky, trochu do jeho maminky. Příběh je tak plný emocí. Nevadilo mi spoustu postav, ani zdlouhavé vyprávění. Každé slovo stálo za to!

Reganjames
27.10.2025

Na túto knihu ma inšpiroval príspevok na Instagrame, ktorý sľuboval silnú emočnú nálož. To je niečo pre mňa a tak som sa opäť raz pustila do knihy bez prečítania anotácie. Po pár stranách začali silné pochybnosti, pretože vysokoškolské prostredie a mladé športové hviezdy sú niečo, čomu by som nevenovala veľa pozornosti ani pred 5-10 rokmi. No bola som veľmi milo prekvapená.

Po dlhšie dobe som narazila na knihu, kde boli naozaj krásne vykreslené charaktery postáv, ich vnútorné boje a túžby. Oceňujem pozvoľnosť príbehu, určite bola nevyhnutná na stiahnutie do deja a napojenie sa na postavy. Trpela som s nimi, moje srdce krvácalo s Noahovým, trápila som sa pre Ari, Chasa aj Masona. Všetkých som si ich obľúbila a časom určite siahnem po ďalších častiach. Prekvapivo naozaj krásne citlivé dielo.

Anninfictional
16.10.2025

Na knihu Přísahej jsem se moc těšila a nečekala jsem, že mě bude kniha tak moc bavit. Ze začátku jsem si myslela, že kniha nebude nic pro mě, protože mě první část knihy moc nezaujala. Měl to vibes Léto, kdy jsem zkrásněla. Léto, plážový domek a 5 kamarádů z dětství, což mi nepřišlo moc originální. Už jsem se bála, že kniha bude o ničem, ale spletla jsem se, jakmile se objevil hlavní love interest a uvedl moje pochyby do omylu. Protože se kniha díky němu začalo skvěle rozvíjet a než jsem se nadála, tak jsem hltala už poslední stránku.

Na to, že má kniha přes 500 stran, tak každá stránka byla úžasná a naplněná zajímavých a čtivých chvil. Ale na mě moc postav, které jsem nikdy nepochopila ke komu čemu patří a jakou roli má vůbec v knize. I když jsem vztah mezi ostatními postavy moc nepochopila, stále jsem hltala příběh o Ari a Noaha. Miluju jejich společné chvíle, oba se něco malého učili od toho druhého a jsem moc ráda, že našli cestu zpátky k sobě.

Na knize nejvíc obdivuju je to, že autorka dokázala detailně popsat akční dění sportu. O sportu se nejenom zmiňovalo, ale opravdu se tam hrálo a miluju, že nás autorka tyhle skvěle momenty nevynechala. Proto tahle kniha může hrdě nosit nálepku “sportovní romance!

Od téhle knize jsem neměla žádné velké očekávání, že jsem ani nečekala, že budu hlasitě smát, kopat nohama a hlavně brečet. Byla to úplná horská dráha!

I když byla kniha úžasná, v kterých bodech byla otravná a klišoidní. Nemá moc spicy scén, za co jsem ráda a s příběhem jsem spokojená, i když konec mě totálně zničil!

Příběh i tak přesto moc doporučuji!
Ve spolupráci s Knihy Dobrovský. Děkuji!

Rastanik
13.10.2025

Nic jsem od této knihy nečekala, protože jsem si nepřečetla ani anotaci, ale když jsem se do toho ponořila, bylo to skvělé. Hlavně jsem na začátku nevěděla, jak moc se můžu plést. Když na začátku jedete ve smyslu, jo to musím dopadnout a pak si hlavně přejete ať to tak nedopadne. Nečekaně skvělá knihy a určitě si přečtu další.

bookish_emie
06.10.2025

Nikdy som moc nemusela milostné trojuholníky a tak som sa trochu obávala toho sa do knihy pustiť, no vôbec toho neľutujem a podľa mna by to nebolo ono kebyže tam ten milostný trojuholník nie je. Na začiatku knihy sme sa hneď zoznámili s mnohými postavami čo bolo trosku mätúce, no postupne som už vedela o koho ide. Hlavne postavy Noaha a Ariannu som si ihneď obľúbila, tie chvíle ako spolu varili som zbožňovala, keďže ja sama neviem moc variť. Ak mám byt úprimná Chasea som už od začiatku moc nemusela. Počas čítania tejto knižky som sa cítila ako na emočnej horskej drahé. Chvíľu som bola šťastná za hlavne postavy a v tu ďalšiu som ronila slzy.

Meagan Brandy vôbec nesklamala. Kniha bola úžasná a celú som ju rýchlo zhltla a zatiaľ tato kniha je aj jediná, ktorá má donútila plakať. Príbeh vás len tak nepustí a budete chcieť vedieť ako to dopadne, hlavne v poslednej tretine knihy. Tato kniha tiež nádherne opisuje skutočne priateľstvo a súrodenecký vzťah.

Knižku hodnotím veľmi pozitívne a odporúčam ju každému kto má rad romantiku. Odporúčam ju aj tým, ktorý nemajú radi milostné trojuholníky, pretože to v tej knižke ani necítite i keď tak je.

sisicat_book
29.09.2025

Láska, ktorá nie je jednoduchá… a práve preto je skutočná.

Myslela som si, že viem, do čoho idem. Ďalšia vysokoškolská romanca, pár zvratov, trocha drámy, šťastný koniec. Ale už po pár kapitolách som pochopila, že Prisahaj je celkom niečo iné. To, čo som našla medzi riadkami, bola explózia pocitov, emócií a príbeh, ktorý ma priviedol k slzám. A nie raz. Kniha je ako búrka, do ktorej som sa vrhla dobrovoľne a nedokázala som sa z nej vymaniť. Rovno som padla do jej nebezpečného náručia a už nebolo cesty späť.

Vzťah hlavných postáv nie je žiadna sladká rozprávka. Je to intenzívna a bolestivá láska, ktorá prechádzala tým najtemnejším lesom. Každý krok znamenal boj, každý pád skúškou a každé ticho kričalo bolesťou. Ale práve v tých pádoch a zlomoch, sa ukrýva to najkrajšie. Ich príbeh mi ukázal, že niekedy práve v tých temných chvíľach nájdeme najviac svetla. A práve preto to bolo, tak uveriteľné a nádherné.

Hrubá? Áno. Príliš dlhá? Ani náhodou.
Hoci má kniha viac strán, než bežná romantika, ani jedna nebola zbytočná. Každá strana niesla svoj vlastný význam. Nič nebolo náhodné – ani rozhovor, ani ticho, ani len obyčajný pohľad. Všetko spolu tvorilo príbeh, ktorý som necítila len očami, ale aj vlastným telom. Meagan Brandy má veľký dar. Píše tak, že ma nútila čítať ďalej. Ale zároveň ma jej slová brzdili – pretože niečo mi našepkávalo, že ma to zraní. Jej štýl je plynulý, emotívny a vždy trafil to správne miesto. Autorka sa nebojí ísť do hĺbky, psychologicky či emocionálne. Odhaľuje zranenia, ktoré nosíme v sebe, a pripomína nám, že aj keď niekoho milujeme celým srdcom, nie vždy je to jednoduché. Ale predsa to stojí za to.

Prisahaj zaraďujem medzi svoje TOP romantické knihy.

Ak hľadáš príbeh, ktorý ti rozbúši srdce a zanechá v tebe niečo skutočné – prisahám, že toto je ono.

Terka18
23.09.2025

Po dlouhé době krásný a neotřepaný příběh. Ze začátku je to krásná romantická knížka s menším zádrhelem, ale potom přijde rána a nikdo neví, co bude dál. Až už jsem si myslela, že bude všechno dobré, tak to autorka dokázala napsat takovým stylem až jsem nevěděla jestli to myslí vážně nebo mám ještě naději, že to skončí tak jak si přeju. Nemám co vytknout. Prostě nádherný příběh, který v sobě má lásku, soucit, odhodlání, bolest a růst

Michaela2307
18.09.2025

Skvěle a poutavě napsaná kniha! Četla jsem v angličtině a moc jsem si to užila. Byl to krásný příběh a celkově mě postavy i prostředí knihy zaujaly. Úžasné čtení!:-)

Jolča1
14.09.2025

Já jsem nadšená. Mně se příběh moc líbil. Užila jsem si každou stránku. Určitě si ji ráda přečtu znova. Líbila se mi moc moc moc

Cesinka
10.09.2025

Na tuto knihu jsem se moc těšila. Měla jsem trošku obavy vzhledem k některým komentářům zde, ale musím říct, že kniha mě vtáhla od samého začátku a nepustila až do konce. Přečtenou jsem ji měla za dva dny. Postavy byly super, jen Chase mi lezl na nervy, ale vždycky tam někdo takový musí být. Těším se na další knihu autorky

ElHřebíková
07.09.2025

(SPOILER) Jsem člověk co potřebuje zajímavý začátek abych se to knihy vůbec pustila. U téhle knihy, jak zmiňují všichni v těchto komentářích, byl zlouhavý a nudný začatek. Od začátku mi vadila ta trochu naivita a hloupost u hlavní hrdinky, jméno Cameron se mi pletlo s dalšími mužskými vedlejšími postavami i když to byla žena a hlavně.... Chase mi byl proti srsti. Egoistycky namyšlený sobec. Když se objevil Noah na scéně, tak jsem si ho okamžitě oblíbila, ale říkala si že s ním neskončí, přece je Chase jeji velká láska. Vše mezi nimi vypadalo tak perfektně, že jste věděli, že se něco pokazí. Po jeji nehodě...jsem si říkala, že autorka chce dát Ari a Chase dohromady i přestože tu byl Noah a jeho láska k Ari.
Knihu jsem popravdě dočetla jen proto abych se přesvědčila, že Ari a autorka nejsou tak blbý, jak se po ty nehodě jevilo. Nenávidím totiž milostný trojúhelníky...takže tahle kniha byla pro mě místy úplné utrpení. Avšak kromě Noaha jsem si oblíbila jeho matku Lori. Miluju když hrdina má rád svojí matku. Mason taky nebyl úplně k zahození, přesto že mě ty jeho ochranárský skony často štvali, bez nich by nevznikla linka mezi Ari a Noahem. Brady mi přišla sice jako vtipná a věrná postava, ale v knize se objevil vždycky úplně náhodně a jen párkrát.
Knihu hodnotím 2,5*. Znovu bych si jí asi neprečetla. Kdyby vyšel nezavislé pokračování o jejim bráchovi tak si ho asi ráda prečtu...pokud to teda bude linka s Payton a jejím synem, ale byla bych radši ať mi Chase neleze na oči.

Viky27
04.09.2025

No, jak tu již bylo řečeno, je to opravdu zdlouhavé, rozjezd nijaký a děj takový zvláštní. Není to nic noveho, ani ty zvraty. Prostě neurazí, ale ani nenadchne. Až na Noaha, toho beru všema deseti :-)

moma08
31.08.2025

V jiné fázi mého života, což by bylo cca 5-10 let zpět by mi ten příběh přišel zajímavý, ale dnes už mě to nenadchlo.
Psalo to tady spousta čtenářek, jak se to táhlo a rozjelo se to někde za polovinou a to souhlasím...
Musela jsem se přemlouvat, abych to vůbec dočetla a čekala od toho asi něco jiného.
Další díly si nechám nejspíše ujít...

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi