Chlad Chiméry

Chlad Chiméry https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452617/bmid_chlad-chimery-aNd-452617.jpg 5 154 36

Algor série

< 4. díl

Císařské skříně ukrývají různé kostlivce. Viktorie odhaluje další tajemství svého muže, i nejzáhadnějšího místa algorské říše: Mrtvé díry. V rukou císaře končí také sestry Vanbergovy a Darren Iverson. Nad jejich budoucností visí velký otazník. Na Viridianu se král Talminis utápí ve výčitkách, zatímco ředitel tajné služby Michail Petrov hledá odpovědi v historii vlastní rodiny. Nepřítel, po kterém pátrá, je však mnohem blíže, než tuší. Navzdory hrozící menabaranské invazi přilétá na Newell svérázný profesor, odhodlaný dokončit stůj co stůj svůj tajemný výzkum. Také poslední člen oddílu S-19 se zde ukrývá po nezdařené akci, jenže zůstat nenápadný je čím dál těžší. Avriana Danna naopak dělí poslední krůček od neomezené moci a k jejímu dosažení je menabaranský premiér schopný všeho. Každý něco skrývá. Každý má svůj plán. Mnozí se honí za přízraky, ale některé Chiméry je lepší nenajít.... celý text

parvitas
parvitas
29.08.2023 5 z 5

Ako to mohlo takto skončiť?! Kks, veď to je celé na nervy! Kedy bude posledná časť?!?!

Boby17
Boby17
29.07.2023 5 z 5

Čtvrté pokračování mohu hodnotit pouze superlativy a pěti dostupnými hvězdami. Příběh opět gradoval a je našlápnuto k rozuzlení celé zápletky. A zde nastává můj velký problém - ještě nevyšel poslední pátý díl série. Tak doufám, že to bude brzy, protože série Algor je silně návyková!


nero 13
nero 13
24.05.2023 5 z 5

Tak ve čtvrtém díle si toho mrazu zase tolik neužijeme, protože Algorská část příběhu probíhá hlavně na její mimoplanetární základně v Mrtvé díře, kde sice není zima ale k normálnímu žití to tam taky moc není, jinak se nám rozjelo dění hlavně na Newelu a Viridianu a já se bavil i když nám konec zanechal víc otazníků než odpovědí.
Kdyby tohle psali anglicky píšící autoři, tak se vsadím že by to byl celosvětový hit kde by jsme už jenom čekali na filmové, nebo seriálové zpracování. Doufám že Ledopád vyjde co nejdříve a zatím si zkrátím čekání u povídky Studená bestie která by mněla vyjít ve stejnojmenné antologii sestavené Robertem Pilchem a měla by být o mládí Andreje Korwariana.

Pivoňka12
Pivoňka12
25.12.2022 5 z 5

Nádherná a mrazivá série. Já jen doufám, že další kniha bude brzy, peotože tyhle světy se mi strašně líbí. A nic není dořešeno.

Franc
Franc
01.06.2022 5 z 5

Opět parádní jízda, která Vám nedovolí polevit v čtenářském sprintu.
Autoři stále umně pracují s jednotlivými dějovými liniemi, nemilosrdně na šachovnici vesmíru přemísťují osudy hrdinů, kdy zdánlivě neodvratitelný mat ohroženého byl pouze jeho přípravou k útoku.

I když se jedná již o čtvrtý díl, stále mě nepřestává fascinovat, jak je dílo jako celek propracovaný. Jednotlivosti, zdánlivě bezvýznamné z dílů předešlých náhle vystupují, aby se staly určujícími hybateli děje.

Zdánlivý slaboši přetrhnou okovy svého strachu, aby dokázali nemožné, arogance a vzpupnost jiných je stále více svazuje. Autoři Vás stále více poutají k Vašim oblíbencům a stále více ve Vás podněcují nenávist k jejich nepřátelům.

Celou sérii k tomuto dílu dal na jeden zátah, obávám se, že abstinenční příznaky jen tak nezmizí.

Leat
Leat
28.01.2022 5 z 5

Tak a je konec a já jsem byla v šoku, že to není poslední díl. Nechtěla jsem si o sérii nic zjišťovat, abych si to pořádně užila. A užila, akorát jsem teď v krizi. Jak to dopadne s Algorem a dalšimi... Hodně souzním s níže napsanými komentáři. Slova chvály, ale i obavy, aby se podařilo sérii dobře uzavřít. A chci happy end :).

Abia
Abia
15.01.2022 5 z 5

Dala jsem si nádherný dárek, čtrnáct dní v Algoru. Vzala jsem to pěkně od začátku a některé dny četla i dvanáct hodin. Po super akčním konci trojky se zdá, že se ve čtyřce skoro nic neděje, ale jede to pod povrchem. V půlce knihy už to je rychlost a ke konci se vám nebude chtít od knihy vstát. Jen si neumím představit, jak se všechna vysvětlení vejdou do toho posledního dílu.
Jdu se těšit, mám na to dost času a pak mě zas čeká dovolená v Algoru.

witko
witko
12.01.2022 5 z 5

Další strhující děj. Všechny dějové linky mě opět bavily a už se nemohu dočkat na další pokračování.

Braen26
Braen26
10.01.2022 3 z 5

Tak moc jsem se těšil, ale pro mě to bylo zklamání. Už to není tak strhující jako předchozí 3 díly. Je vidět, že si autoři nechávají prostor pro další díl (díly). Zkrátka jsem se u toho lehce nudil, jak to bylo zbytečně roztahaný. Doufám a těším se, že další díl opět nabere spád... Bohužel dorazí za dlouho... dlouho...

hanzmb
hanzmb
18.12.2021 5 z 5

Panebože kdy vyjde 5.díl? Mezi těmi posledními byly vždy 3 roky. To bude příšernej absťák...

terinkha
terinkha
22.10.2021 5 z 5

Já už ani nevím, jestli se dá ještě něco napsat...
Za mě naprosto fenomenálně zpracovaný český scifi, báječný hlavní postavy, louskala jsem jednu stranu za druhou a nešlo přestat.
Už aby byl pátej díl...

Deus
Deus
25.07.2021 2 z 5

Po vynikajúcich predchádzajúcich troch častiach pre mňa sklamanie. Nečítalo sa mi to ľahko, dokonca som to niekde na pol ceste hodil do neprečítaných, ale nakoniec sa mi to podarilo zdolať. Mám z toho silne zmiešané pocity. Veľmi som sa na pokračovanie tešil, ale z ďalšej časti mám vyložene obavu, že to celú túto sériu úplne zabije. Algor pre mňa zatiaľ zostáva vynikajúca trilógia.
Pekne to v komentároch vystihol B4LU (okrem odsýpaní, mne to neodsýpalo, často som sa musel nútiť čítať ďalej).

B4LU
B4LU
22.07.2021 4 z 5

Další Algor se nese v podobném duchu, jako předchozí díly. Pořád se něco děje, něco se řeší, dozvídáme se nové věci... nebo ne?
Až ve zpětném pohledu mi nějak došlo, že se toho - zvlášť s ohledem na masivní tloušťku knihy - až tak moc vlastně nestalo, jen je to celé strašně užvaněné. Navíc podobně jako v Tenkém ledě je závěrečná krize produktem naprosto kreténských rozhodnutí, které podle mého soudu nemají v jinak realisticky položeném prostředí série co dělat.
Přesto bych lhal, kdybych tvrdil, že jsem se nebavil. Spisovatelské duo prostě psát umí (zvlášť dobře je to znát u akčních sekvencí) a kniha i přes svou tloušťku velice dobře odsýpá.

orson
orson
27.05.2021 5 z 5

Paráda! Tahle série se mi fakt líbí a vždy s napětím čekám na další díl. Jen by to možná chtělo na začátek knihy dát malou předmluvu, kde bude popsáno, co se stalo v předchozích dílech. Já to vždy mezitím pozamenu...

Schary
Schary
17.02.2021 5 z 5

Ach jo a zas musím čekat:) Super čtení!!!

tanuki
tanuki
25.01.2021 4 z 5

Oproti předchozím dílům ne tak nabité dějem a akcí. Průběh minulé knihy byl natolik adrenalinový, že nyní si museli autoři a s nimi i postavy jejich příběhu vzít oddechový čas. Všichni se snaží vzpamatovat z prožitých a přežitých dobrodružství, srovnat si v hlavě myšlenky, vyléčit si šrámy a odřeniny nejen na těle a následně se strategicky rozmístit do postavení, které umožní další pokračování příběhu. Ne že by se zde nestalo vůbec nic, opět se dozvíme pár zajímavých střípků, párkrát se hrdinové dostanou do ohrožení, ale cítíme, že nyní k ničemu převratnému nedojde. Nicméně figurky na šachovnici jsou rozestavěny v nové pozici a příští partie bude určitě zajímavá.

Sairina
Sairina
06.01.2021 5 z 5

Co dodat? Že asi nevydržím čekat, až vyjde poslední díl. :-D Takhle trápit, čtenáře. Poslední dvě kapitoly jsem měla tep tak 150, jak pak po tom mám v klidu spát?

Mafian
Mafian
01.01.2021 5 z 5

(SPOILER) dost mi vadí ten Helsinský syndrom a zlidšťování Andreje,:) Ta paralela se Studenou válkou také trochu kulhá, prostě chudá ledová planeta s populací v milionech nemůže technologicky konkurovat rozvinutému Menabaranu s populací v miliardách..... Ale jinak je to napsáno propracovaně a skvěle, čte se to jedním dechem a těším se na spojení všeho lidstva proti mimozemské hrozbě,:)

Alixon
Alixon
30.12.2020 5 z 5

Ten začátek je teda fest utahany a moc se mi do toho nechtělo, obzvláště když jsem hned na začátku zjistil, že... Ovšem někde u poloviny se to zas neskutečně rozjede a já na konci čuměl s otevřenou pusou. Nemůžu než nedat zas 5/5, ale musím tentokrát přivřit oči.

Gurus
Gurus
04.12.2020 5 z 5

Jinak než za 5/5 to nejde, ale třetí díl se mi líbil o malinko více. V Chladu Chiméry, se nám posunuly příbehy všech a pár nových vzniklo, stejně prostě tahle série nemá konkurenci.

*možné spoilery a úvahy*
více méně to co jsem předpokládal se stalo, alespoň Císaři. Pokud na konci páteho dílu umře tak to mě naštve teda :-D.
Co mě překvapilo byla smrt Georga, ale dalo se to čekat. Byl to už spíš taková troska....
Mile mě překvapil Selinger, nakonec se zněho stal správňák.

Autoři knihy

Jan Hlávka
česká, 1979
Jana Vybíralová
česká, 1981

Kniha Chlad Chiméry je v

Právě čtených3x
Přečtených200x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených26x
Knihotéce118x
Chystám se číst36x
Chci si koupit21x