Chci jen dítě

Chci jen dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388362/bmid_chci-jen-dite-I6y-388362.jpg 4 283 78

Chicago Stars série

3. díl >

Málokdo si může být vzájemně tak vzdálen, jako vědkyně v oboru jaderné fyziky a fotbalista, který má místo mozku biceps...Nebo je to jinak?? V romantickém příběhu poznáváme Jane, pohlednou, úspěšnou, vysoce inteligentní profesorku fyziky, která je ve svých čtyřiatřiceti poněkud osamělá, biologické hodiny jí tikají a zoufale touží po dítěti, leč žádný potenciální otec není na obzoru. Je totiž přesvědčena, že kdyby zplodila dítě s někým podobně inteligentním ze svého okolí, bylo by nešťastné, neboť sama zažila v dětsví ústrky pro svou "jinakost". Chce tedy dítě s někým intelektuálně spíše bezbranným. Fotbalista Cal vypadá, že by její představy mohl splňovat, tak Jane svolí k riskantní šarádě, představí se mu jako prostitutka a zařídí, aby "placený výkon" dosáhl účelu, pro nějž jej podstupuje. Víc od Cala nechce... Leč nic není tak jednoduché, jak se zdá,- ba ani zdánlivě "jednoduchý" fotbalista.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Nobody’s baby but mine , 1997


více info...

Přidat komentář

lusitta05
20.10.2023 5 z 5

Tak toto bolo super,skvele som sa bavila,romantika, láska a šťastný koniec,som veľmi spokojná.

LuckaK.088
28.06.2023 5 z 5

Skvělá knížka na odreagování. Slovní přestřelky a naschvály Jane mě opravdu bavily. Vtipná, romantická jednohubka na odpoledne. První knížka od této autorky, ale určitě ne poslední. Doporučuji.


Mária721
27.05.2023 4 z 5

Mohu jenom doporučit, je to vtipná oddychová četba o tom,jak se zachová trochu
neočekávaně otec dítěte.

uzivatel83509
15.02.2023 5 z 5

Knize jsem zprvu moc nedávala, ale nakonec mě hodně překvapila. Bavila jsem se u ní, dobře se četla... hezká kniha!

Jita160
26.12.2022 4 z 5

Tik tak,tik tak....když žena uslyší tikat biologické hodiny tak už má namále.
Nemá může,je profesionálně velmi vytížená nemá na randění čas.....jenže neskutečně touží po dítěti.
Nápad je na spadnutí jenže co by to bylo za romanťárnu kdyby se tam neobjevila láska ta děsná mrcha o kterou ani jeden nestojí...oni se totiž nemají vůbec rádi a nehodí se k sobě :⁠-⁠D
Pěkný, vtipný a romantický příběh ,který mě moc pobavil.

meda2007
29.11.2022 5 z 5

Klasická oddechová jednohubka, která vás od první stránky chytne a nepustí. Slovní přestřelky hrdinů si zamilujete a i když je od začátku jasně jak to skončí, stejně zjistíte že je to úžasný příběh, který vás bavi. Vedlejší postavy jsou skvělé a nejvíc jsem si z nich zamilovala Tackera a Annie. Cal byl vlastně taky super.

petulkapeta
27.11.2022 5 z 5

Jeho city k Jane mu byly tak jasné, že nechápal, proč si to neuvědomil dřív. Při pomyšlení na život bez ní se před ním rozprostřela naprostá prázdnota, kterou nemohlo zaplnit vůbec nic, dokonce ani fotbal. Neustále musel myslet na ten den, kdy odmítl její lásku. Byl to nejvzácnější dar, který kdy od koho dostal, a přece ho zahodil jako bezcennou zbytečnost.

Četla jsem na doporučení a rozhodně nelitujju..Kdo ma rad typ od nenávisti k lasce tohle musi přečíst..

Ana72154
27.03.2022 4 z 5

Začátek nic moc, poté se to rozjelo a nemohla jsem přestat číst. Cal by si za některé výstupy zasloužil dostat jednu mezi oči.

allyska
22.05.2021 4 z 5

Moc pěkná knížka. Nejvíc se mi líbilo, jak se Jane Cala nebála a uměla se mu perfektně postavit při jeho výbuších vzteku.

Aranel15
03.04.2021 4 z 5

Na začátku mi trochu chyběl popis, jak se usedlá Jane měnila v ženu, po které by mohl Cal toužit, prostřední část knihy byla naopak moc rozvláčná, ale závěr už je prostě love story, která nenechá jedno oko suché.

Ennny
14.03.2021 5 z 5

Wow ,tak to se mi líbilo :)

IvčaH76
26.01.2021 5 z 5

Skvělá

AliceTief
02.12.2020 5 z 5

Pěkná oddechovka, nešlo se odpoutat a dost jsem se pobavila!!!

xena2711
28.10.2020 4 z 5

Vtipná a romantická oddychovka. Po všech thrillerech naprosto splnila úkol. Dokonalé hádky mezi Calem a Jane:-) Určitě stojí za přečtení.

Siegrid
16.10.2020 2 z 5

Na pobavení to jde. Hlavní hrdinka měla zjevně jiné představy než jí život naservíroval:-). Mnohdy je to humorné, místy mě chování hlavních postav přišlo umanutné a prazvláštní. Na odreagování to svůj účel splnilo.

LucyBooks
15.10.2020 4 z 5

Věděla jsem do čeho jdu, alespoň jsem si to myslela, ale knížka mě mile překvapila. Měla v sobě něco víc než jen pouhý sladký příběh bez nějakého vážnějšího tématu.
Líbily se mi určité pasáže plné pošťuchování, stejně jako pasáže smutných vzpomínek.
Jen je škoda, že mě knížka úplně tak moc nelákala, protože jsem ji četla od začátku října, možná na ni jen nebyl pořádně čas, abych se jí věnovala. Postavy byly sympatické. Obálka mi přijde vyloženě sladká. Zkrátka, ač možná chvílemi naivní příběh, tak na odreagování je povedený. Doporučuji.

janqa410
07.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Velice milé dílko. Z počátku jsem si říkala, co to asi bude, ale jakmile jsem se seznámila s Jane a Calvinem, hned jsem věděla, že jejich příběh mě pobaví. Líbily se mi jejich slovní přestřelky, ikdyž na sebe dokázali být teda pěkně hnusní. Ale ono se říká, že od lásky k nenávisti je to jen krůček, a zřejmě to funguje i v opačném směru. Rozuměla jsem Jane ve všem, tedy kromě jejího zápalu pro fyziku, ale její postoje i reakce mě byly velmi blízké, sama jsem typ, co se nedá jen tak zastrašit a umí a především se nebojí oponovat a jen tak se nedá. A tim si mě Jane opravdu získala a moc jsem fandila nejen jí, ale i jejímu vztahu s hulvátským, ale vlastně správným chlapem Calem. Jejich vztah byl od počátku a téměř celou dobu spíš setkáním oleje s vodou a já už se obávala, jestli to alespoň jeden z nich ve zdraví přežije, ale nakonec to zvládli a i přes komplikace, nakonec Jane nedostala jen své vysněné miminko, ale i milujícího manžela, který je zbožňoval.

Zomy
19.07.2020 3 z 5

Tohle je příjemná (i když trošku naivní a trošku přehnaně sentimentální) odpočinková četba.

Úvod je možná trochu moc rozvleklý, svatba zase hodně rychlá, a tak pořád dokola, nahoru a dolů. Ale jejich hádky jsou perfektní, naprosto reálné a je vidět, že se na nich autorka úžasně vyřádila.

Chvílemi je to opravdu vtipné, k odpočinku jako dělané.

veronika9761
08.06.2020 3 z 5

Chvilema uveritelna, ale casteji neuveritelne naivní kousek. Jednohubka na destivy odpoledne.

Olsovcova
07.06.2020 4 z 5

Příjemná oddychovka, i když závěr byl na mě moc "americký," ale co čekat od americké knihy, že? :) Jen mě mírně rozčiloval inovativní překlad fyzikálních termínů (překladatelka si narozdíl od autorky nedala takovou práci s tím, aby se seznámila se základy částicové fyziky, resp. její českou terminologií). Ale předpokládám, že většina čtenářek tento detail neřeší...