Bezchybně
Elsie Silver
Chestnut Springs série
1. díl >
Rhett je dvojnásobný šampion v jízdě na býku a miláček davů – dokud neudělá zásadní přešlap. Jeho agent se mu snaží zachránit kariéru, a tak pověří svou dceru Summer, aby Rhetta po zbytek sezony „hlídala“. Rhett o žádnou chůvu rozhodně nestojí – a už vůbec ne o sexy krasavici s prořízlou pusou, která mu akorát zavaří hlavu. Summer se snaží odolat, protože věří, že některé hranice není radno překračovat. Rhettova pověst totiž už další rány nevydrží – a její křehké srdce také ne.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (CZ)Originální název:
Flawless, 2022

Já to miluju. Tohle bylo naprosto úžasný, skvělý a hot! Takový detailní spicy scény, oh wow. Jedním slovem ródeo. Kovbojové, žádný upejpání.
Většinou mám při čtení své hlemýždí tempo, ale tohle mě teda neskutečně chytlo a vlastně se to četlo samo a rychle.
Autorka se okamžitě zařadila mezi moje top autory. Eatonovic rodinku naprosto zbožňuju.
Může to někdo zfilmovat, prosím?

Četlo se to skvěle . Musím hodně moc pochválit konečně trochu originální prostředí , které v romantikách téměř nenalezneme . Nevim zda to bylo špatným překladem , ale některé sexuální scény mi přišli trochu moc, ale to je možná jen můj pocit . Doporučuji :-)

Kniha Bezchybně od Elsie Silver přináší kombinaci romantiky a napětí zasazené do drsného světa jezdců na býcích. Na knize se mi nejvíce líbilo prostředí knihy - rodinný ranč, kovbojové a rodeo - všechno je popsáno autenticky. Hrozně moc se mi líbila ta rodinná pospolitost a sourozenecké hádky a vtípky.
Romantická linka není nijak extra originální, ale velkým plusem je chemie mezi hlavními postavami. Rhett a Summer se na začátku hodně hádají, ale pod tím vším to mezi nimi pěkně jiskří. Jejich slovní přestřelky jsou vtipné, a když už konečně přestanou bojovat sami se sebou – začne to být pěkně žhavé! Autorka dokáže napsat romantické scény přirozeně a nenuceně.
Co se týče hlavních postav, tak hlavně u Rhetta se mi líbilo, že není klasický arogantní alfa samec, ale sympaťák se srdcem na správném místě a ani není ani úplně emočně nedostupný. Zpočátku je sice hodně nepřístupný, ale postupně odhaluje svou citlivou stránku a jeho přeměna z lehkomyslného rebela k zodpovědnějšímu muži je úžasná.
Summer je velmi inteligentní a sebevědomá, ale občas mi trochu lezla na nervy – některé její chování mi přišlo spíše jako póza, aby dokázala, že je nezávislou ženou. Naštěstí se ke konci trochu zlepší a začíná se pomalu učit, co je vlastně v životě důležité.
Kniha se drží osvědčeného romantického schématu – nejdříve se hlavní hrdinové nemohou vystát, postupně mezi nimi přeskočí jiskra, nakonec dojde k menšímu drama, ale samozřejmě se vše urovná. Takže pokud máš pár romancí za sebou, tak tě děj ničím extra nepřekvapí.
Celkově je Bezchybně skvělá oddechová romantika, která vás vtáhne do světa rodea a dá vám přesně, co čekáte – romantické jiskření, vtipné momenty a pár žhavých scén. A hlavně kovbojové!

Četlo se mi to vlastně samo.. Rodeo a kovbojové, to je zase úplně jiné prostředí. Trošku mi tam neseděly ty překombinované vztahy v rodině Summer, byť to bylo neotřele vymyšlené, o to míň za mě uvěřitelné, jenže co taky pořád vymýšlet.. Ale ten vztah s Winter a vůbec onen doktor Debil, to jako proč?.. Zato rodina Eatonů se mi líbí moc, plynule přecházím na další díl, s malým Lukem bude určitě ještě sranda.

Proč, proč? Proč jméno Rhett? Pořád se mi do toho pletl Rhett Butler... nedokázala jsem se pořádně začíst a příběh mě neoslovil. Summer byla taková neslaná nemastná, a stejně tak ta ubohá náhražka Rhetta Butlera :)

(SPOILER)
Nová autorka a s ní i nová série o městečku Chestnut Springs, kde se to míhá nejen kovboji a farmáři, ale i měšťáky na ně si hrajících. Žije zde i většina z klanu Eatonů, a to od hlavy rodiny Harveye (64), tak i jeho synové (pokud nejsou na cestách či misích), a to zamračený Cade, vtipálek Beau a jezdec rodea Rhett (32), o kterém je tento příběh. Jediná dcera/sestra Violet (jejíž příběh je v jiné sérii) žije s manželem a dětmi nedaleko Vancouveru. Rhett, jeho povolání a nechuť k mléku, která toto započala a díky čemuž se mu dostalo chůvy k nápravě jeho reputace, a to dcery jeho agenta Kipa Hamiltona z Hamilton Elite, mladičké právničky Summer (25). Pro Summer je to po "papírování" v otcově společnosti změna, ale vypořádá se s tím s grácií a vtipem. Bavila jsem se nad škádlením a zprávami mezi sourozenci a přáteli, ať již nejkou Will, tak i Jasperem, Theem či Kipem.
Celkově je to příjemné čtení se zajímavým tématem, jako je rodeo a jeho osm vteřin v sedle samotné. Nechybělo nic podstatného, možná v závěru přebývalo trošku cukru, ale jinak je to parádní jízda.

Zajímavé prostředí rodea a rodinného ranče, vtipné, romantické, erotické.
Bonusová kapitola se moc nepovedla...

Nádherná kovbojská romance. Taková krásně sladká jednohubka. A už se těším na další díl.

Prvá kniha s touto kovbojskou tématikou, musím povedať, že to sú veľmi sympatickí muži :) alebo aspoň títo Eatonovci :) veľmi pozitívne to hodnotím, veľmi milá, vtipná, viac menej pomaly rozvíjajúca sa romanca, ktorá skočila do takého aj erotického víru, stále s nádychom vtipného čara. Riešili sa tam aj celkom prekvapivé minulé zážitky a traumy a potom sa to pekne ukončilo:) plus bonus je tiež chytľavý:) idem na ďalší diel!

O kovboji jsem snad ještě nečetla a bylo to moc povedený. Krásný, romantický příběh z krásného prostředí. A bonusová kapitola mě fakt pobavila :)

Fajn oddechovka. Nejsem z toho tak odvařená, tak zbytek knihomolské scény, ale bylo to fajn. Příjemný, čtivý, hezký prostředí. Zbytek série si ráda přečtu.

Není to kdo ví jak sofistikovaný příběh, ale funguje. Čtivá romantika se sympatickými postavami ze zajímavého prostředí.

Zpočátku pomalý a celkem nudný rozjezd, který ale postupně nabíral na tempu, až vyvrcholil v erotickém víru obou hlavních postav. Možná by se to dalo přirovnat ke rčení: odpíraného největší krajíc.

4/5*
Kdo by si byl pomyslel, že to nebude jen tak obyčejná kovbojská romance.
Nepostrádá to zajímavé prostředí i postavy. Všichni, kteří si zamilovali Sparksovu Nejdelší jízdu (film i knihu), určitě nebudou zklamáni. Kniha je vtipná a není v ní nouze ani o jiskrné momenty. V ceně je samozřejmě také hledání vlastní identity a boj s reakcí okolí. Romantická linka je velmi pozvolná a uvěřitelná. Autorka umí skvěle přiblížit intimitu dvou lidí, kteří si k sobě pomalu hledají cestu.
Rodina Rhetta je skvělá a já si hned předobjednala další díl zaměřující se na nejstaršího bratra Cadea (protiva a svobodný otec), další knihy by se měly zaměřovat na Jaspera (hokejista, který je součástí Eatonova klanu), Thea (chráněnec Rhetta a jezdec na býku) a poslední epizodka se soustředí na Beaua - prostřední bratr, a na toho se já těším fakt hodně!
Pokud si chcete přečíst milejší a nekrvavý Yellowstone, pak rozhodně sáhněte po téhle růžové krásce. Já se bavila!

Rhett je už ostrieľaný, úspešný, hviezdny jazdec rodea, ktorý má povesť záletníka. Vo svojich 32 rokoch sa pomaly už považuje za veterána, o čom svedčia nejaké tie zdravotné ťažkosti. No stále je rodeo jeho vášňou a túži vyhrať ešte aspoň jeden titul.
Všetko sa kazí vďaka neplánovanej strate sponzora a na scénu prichádza "opatrovateľka", dcéra Rhettovho agenta - princeznička Summer.
Summer je vzdelaná, ozaj rozumná, schopná, na prvý pohľad aj neprístupná osina v zadku. Zároveň je už od puberty, samozrejme tajne, veľkou fanynkou Rhetta.
A tak spoločne prichádzajú na rodinný ranč Eatonovcov. Postupná nevraživosť ako inak postupne opadáva, až zostane miesto len pre narastajúcu príťažlivosť, vzájomnú podporu, pomoc a úprimné priateľstvo.
Ja som si túto jazdu naozaj veľmi užila. Obaja hlavní hrdinovia sú maximálne sympatickí, čo je pre mňa veľmi dôležité! Jednoducho si ich obľúbite oboch - aj s ich chybami, minulosťou, traumami, rodinnymi trampotami.
Kniha je nie len o láske, ale aj o hľadaní svojho miesta, túžbe venovať sa svojej vášni, hľadaní odpovede kedy je čas skončiť, či povedať "dosť". A tá chémia medzi Summer a Rhettom tomu dodáva tie správne grády!
V príbehu sa objavujú aj veľmi zaujímavé vedľajšie postavy a už teraz som zvedavá na koho padne los nabudúce.

První díl romantické série z kovbojského prostředí. Všichni byli naprosto super, až na Summeřinu nevlastní matku, sestru a jejího manžela. No nemůže být všechno jen růžové... Za mě určitě povedené, já si u knížky odpočinula a báječně jsem se bavila, těším se na další díly, sourozenců je zde dost.... ;-)

"If this were my last moment alive, how would I want it to be?"
Nikdy jsem nečetla žádnou kovbojskou romanci (aspoň myslím), takže jsem byla trošičku skeptická. Nakonec to bylo vážně skvělý čtení..
Líbilo se mi, jak bratři Rhetta se chovali k Summer a Jasper taky neměl chybu, hlavně jeho suchý humor..
Summer byla super. Její pošťuchování s Rhettem bylo top strop. A Rhett byl taky super, jen mi občas lezl na nervy, ale fakt jen občas..
Konec byl předvídatelný, což je prostě klasika u romantických knih.. Bonusová kapitola mě rozesmála. Škoda, že u toho nebyl i Rhett a Beau. Já už se moc těším na další díl a o kom bude!!
Knihy Elsie Silver na mě vyskakují ze všech stran, takže jsem se nemohla dočkat, až si nějakou její knihu přečtu. Maloměstská romance s kovbojem a trochou nucené blízkosti? To zní jako něco, čemu se těžko odolává. Jak si u mě ale tato kniha stojí?
Hlavním hrdinou příběhu je Rhett Eaton, slavný jezdec na býkovi s pověstí nenapravitelného potížisty a sukničkáře. Kvůli jeho nerozvážnému výroku se celá jeho kariéra ocitá na hraně. A právě proto mu do života vstupuje Summer Hamiltonová, cílevědomá, přísná a zatraceně chytrá PR manažerka, která mu má pomoci napravit jeho pošramocený mediální obraz. Jejich pracovní vztah začíná trochu na ostří nože, jenže brzy je evidentní, že to mezi touto dvojicí pořádně jiskří. Příběh ale není jen o romantice, je také o rodinných vztazích, osobním růstu a o tom, jak je důležité jít si za vlastními sny.
Autorce musím uznat, že má velice čtivý styl psaní. Kniha se četla lehce a je skvěle vyvážená, co se týče romantiky, humoru i emocí. Celkem mě překvapilo, že je dost žhavá, hlavně v druhé polovině. Moc mě bavilo venkovské prostředí, a také tématika jezdců na býcích. Přišlo mi to originální a hned jsem si vzpomněla na nádherný film Nejdelší jízda.
Bohužel ale musím přiznat, že moje očekávání byla asi příliš vysoká. Po všech těch ohlasech jsem očekávala nesmírnou bombu, ze které si sednu na zadek. No, já si tedy nesedla. Tím nechci říct, že by kniha byla špatná, to vůbec ne. Jen mi asi úplně nesedly postavy. Jejich charaktery mi nebyly úplně sympatické, nemohla jsem se do nich řádně vžít, a i ta zápletka mi přišla dost vynucená. Celkově bych tuto knihu zhodnotila průměrně. Je to odpočinkové, ale zároveň žhavé čtení, které neurazí ani nenadchne. Na další díly se ale i tak chystám a věřím, že druhý díl mi sedne víc.
Hodnotím 3 z 5*