Chemie pro střední školy

Chemie pro střední školy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46276/chemie-pro-stredni-skoly-46276.jpg 2 1 2

Učebnice je určena pro všechny typy středních škol. V závěru jsou uvedeny funkční přehledy, tabulky a náměty na laboratorní práce. Má schvalovací doložku MŠMT ČR.

Přidat komentář

kubaskyba
29.10.2020

Tato kniha je typickým středoškolským přehledem chemie. Bez učitele či jiné dobré učebnice nemáte šanci nic reálně pochopit. Prostě jen kupa textu, vysvětlení krátká a nejasná a rychlý sled, kde se vůbec neřeší podstaty. Nic jsem z toho nepochopil (a to nejsem úplný debil:D). Jediným přínosem knihy je, že zaobírá vše - to je super proto, že už na začátku můžete kouknout o dost dál (což je motivace proč se prodírat základy které vedou pak k pochopení superních věcí). Pokud s touhle knihou mají žáci SŠ pracovat samostatně, tak se nedivím, že umí zpaměti popsat, co je to elektronegativita, ale naprosto nechápou, jak s tím vlastně pracovat. :-D

Doporučuju knihu Chemie pro spolužáky - Obecná chemie I. Ta vysvětluje velice pomalu a postupně, jedna věc vede logicky k druhé. V této knize je sice tak 6% učiva oproti Chemii pro SŠ, ale po jejím přečtení chápete a rozumíte základům chemie.

martas006
06.02.2017 2 z 5

Chemie nebyla mým oblíbeným předmětem a tato učebnice se mi asi proto nelíbila.