Chemie 9 - Úvod do obecné a organické chemie, biochemie a dalších chemických oborů

Chemie 9 - Úvod do obecné a organické chemie, biochemie a dalších chemických oborů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508397/bmid_chemie-9-uvod-do-obecne-a-organicke-63b1736042338.jpg 5 1 1

Učebnice pro 9. ročník základní školy a odpovídající ročníky víceletého gymnázia. 7. aktualizované vydání.

Přidat komentář

Marekh
12.01.2023 5 z 5

Tato učebnice je pěkně zpracovaná. Je určena pro žáky základních škol, kteří navštěvují 9. třídu. Nalezneme v ní základy obecné a organické chemie, biochemie a dalších chemických oborů. Na počátku učebnice nalezneme také kapitolu OPAKOVÁNÍ UČIVA 8. ROČNÍKU. Učebnice obsahuje hodně úkolů, pokusů, opakování, zajímavých informací doplňujícího charakteru, jejichž znalost není vyžadována aj. V závěru učebnice se nachází také LABORATORNÍ PRÁCE, PROBLÉMOVÉ ÚLOHY a KLÍČ K VYBRANÝM ÚKOLŮM. V knize nalezneme také PERIODICKOU SOUSTAVU PRVKŮ. Při koupi učebnice jsem také obdržel samostatnou Periodickou soustavu prvků.

Hodně informací jsem si připomněl a osvěžil. Učebnice je napsána srozumitelně a pochopitelně se spoustou zajímavých informací.

Organická chemie je pro mě mnohem náročnější než obecná chemie a anorganická chemie. Na některé pojmenování organických sloučenin jsem jinak zvyklý, ale obě možnosti lze používat (např. u sloučeniny CH2=CH-CH=CH2 jsme se učili, že se tato sloučenina pojmenovává 1,3-Butadien i v mnoha učebnicích je tento název. V této učebnice je uveden tento název: Buta-1,3-dien. Přikláním se spíše k prvnímu pojmenování. Organické názvosloví je mnohem složitější než názvosloví anorganické.

Jedná se o učebnici interaktivní. V učebnici se nachází také různé náčrty, schémata a barevné fotografie. Kniha má velký formát a je vytištěna na křídovém papíru.

Štítky knihy

chemie 9. ročník základní školy

Autoři knihy

Josef Mach
česká

Kniha Chemie 9 - Úvod do obecné a organické chemie, biochemie a dalších chemických oborů je v

Přečtených1x
Knihotéce1x