Chci sníst tvoji slinivku (komiks)

Chci sníst tvoji slinivku (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492760/bmid_chci-snist-tvoji-slinivku-E4Z-492760.png 4 133 28

Víš, proč sakury kvetou na jaře? Jsou už prostě takové. Vybíráme si svůj osud sami, nebo se jím necháme unášet? Hlavní hrdina tohoto příběhu byl vždycky jen tichým pozorovatelem světa kolem, dokud v nemocnici nenašel deník umírající spolužačky, Sakury Jamauči. Jakmile odhalí její tajemství, vtrhne dívka do jeho života jako velká voda a konečně ho rozpohybuje. Dokáže ho Sakura přesvědčit o tom, jak cenný je nejen čas, ale i život sám? A že svět není jen seznam příběhů, které se ho netýkají? Staňte se svědky příběhu, který vás zaručeně rozbrečí.... celý text

Literatura světová Komiksy Dívčí romány
Vydáno: , Crew
Originální název:

君の膵臓をたべたい (I Want to Eat Your Pancreas) , 2015


více info...

Přidat komentář

lzap
21.03.2024 3 z 5

Přiznám se, že jsem čekal trochu víc. Byl jsem připraven být dojatý, byl jsem připraven přemýšlet o životě, smrti a tak vůbec. Částečně se to dostavilo, ale po přečtení jsem se cítil trochu nenaplněn, asi se mi nelíbil ten zvrat ke konci knihy a především hlavní postava Jamauči mi připadala těžce uvěřitelná.

Musím přiznat, že se mi více líbila jednohubka Bohové lžou.

lena.o.knihach
16.02.2024 4 z 5

Když hlavní hrdina najde v nemocnici deník spolužačky Sakury, odhalí její tajemství a dívka mu jako velká voda vtrhne do života. Doposud byl jen nevýrazným chlapcem, to se ale teď změní.

Ona je středem pozornosti, a když někam přijde, všichni o ní vědí. On je naopak jen tichým pozorovatelem dění okolo sebe, nemá přátele, s nikým se moc nebaví. Ti dva se hledali, až se našli. Bylo vtipné, do jakých situací ho Sakura dostávala.

V anotaci se píše, že vás tento příběh zaručeně rozbrečí. U mě se tak nestalo a myslím si, že je to jinou emoční peckou, kterou jsem četla před pár týdny.

Chci sníst slinivku je velmi smutná manga a čtenář od samého začátku ví, jakým směrem se děj bude ubírat, ale i tak jsem ke konci zůstala s pusou dokořán, protože se stalo něco, co jsem vůbec nečekala.

#spoluprace @crew_komiks


papeha
14.02.2024 5 z 5

Moje první manga. Jsem typ čtenáře, který rád obdivuje styl psaní, ale tady je to něco jiného. I grafické vyjádření má svou sílu. Navíc příběh je citlivý a nutí k zamyšlení. Jednoduše řečeno: manga mě překvapila a nebráním se přečíst si další. Pokud váháte, zkuste třeba tuhle.

Uma
09.02.2024 5 z 5

Nádherný příběh. Konec byl zdrcující.

momo01
24.09.2023 4 z 5

Jeden z bodů letošní čtenářské výzvy naší knihovny je „přičíst mangu“. Zaúkolovala jsem tedy děti - dcera mi předvybrala 3 tituly, syn mi udělal minikurz čtení Mangy, ale přečíst ji už bylo na mě. Váhám jak hodnotit, 3 nebo 4 hvězdy? Na povrchu je romantický příběh o přátelství umírající dívky a třídního outsidera (tohle vážně není spoiler). Ale když se na ni podívám z perspektivy, jaký přínos může mít pro pozorné mladé čtenáře, začínám se přiklánět k vyššímu hodnocení. Je v ní víc, než se na první pohled může zdát. Jeden příklad za všechny - hlavní hrdina neprozrazuje své jméno. Samozřejmě ho má, ale když se někdo pokusí ho vyslovit, hrdina si představí, co si o něm ostatní myslí a to pak ovlivňuje i všechno dění okolo. Byla to pro mě první a dost možná poslední manga. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem se do ní pustila a objevila tak novou formu vyprávění příběhů.

Maly_MACKO
19.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Název se jeví jako horor, ale výsledek? Nádherný příběh a ten konec? 100/100

Listy
18.08.2023 5 z 5

Celkem jsem váhala, zda tuto mangu skutrčně číst. Na jednu stranu mě neskutečně zaujala, na druhou mě něco odrazovalo. Bála jsem se, že bude plytká.
Nakonec jsem na ni narazila v knihovně a půjčila jsem si ji, nyní dokonce přemýšlím o koupi! Nečekala jsem, že mě upoutá od začátku, ale stalo se. Zcela mě pohltila.
Kresba mi neskutečně sedla a obě postavy přináší mnohé hodnoty a náhledy. Dokonce mě šokovala, nebudu popisovat detaily, nechť si to každý, kdo mangu otevře, prožije, ale stále to ve mně rezonuje. Nyní mě to přivedlo k novým náhledům.
Všem doporučuji!!!

klaraj093
23.07.2023 2 z 5

Tak tato manga mě tedy nijak nezaujala. Asi potřebuju něco obsáhlejšího na ději. Tohle bylo takové moc jednoduché a ačkoliv téma smutné, tak to ve mě emoce nevyvolalo.

Bettybook
06.07.2023 4 z 5

Námět zněl vážně božsky. Holčina s nevyléčitelnou nemocí slinivky (asi rakoviny?) tráví čas s klučinou, který nemá o vztazích ani páru. Postupná přeměna toho kluka byla velice zajímavá a bavilo mě to sledovat. I vývoj jejich vztahu byl super a já už byla připravena dát této manze pět z pěti. Ale ten konec... Ten to teda podělal.
Jasný, bylo celkem očividný, co se stane, a tak jsem jako poslušná čtenářka čekala a tak i trošku doufala ve šťastný konec.
Ale očividné se nestalo. A né v tom dobrým slova smyslu. Ale v úplně nešťastnou náhodu. Trošku mi zkazilo zážitek z mangy, ngl. Bohužel, nakonec musím dát 4/5.

Alethea_k
25.06.2023 4 z 5

Neustále jsem mangu viděla na sociálních sítích a všichni tvrdili, jak je to nejlepší a tak vůbec.... No.... Fajn to bylo, ale nemyslím si, že je to přelomové. Líbilo by se mi asi spíš "filmové" zpracování.
Krásný a zvláštní je vztah mezi hlavními hrdiny, vše do sebe zapadá, má to myšlenku. Ale na mangu prostě moc nejsem, rozhodně mě to nerozbrečelo. Možná nemám srdce :-)
Příště radši "normální" knihu, ale jako pokus rozhodně super.

PetrGwuzd182
11.06.2023

"Jakmile si uvědomíš, co je opravdu důležité, svět se dá znovu do pohybu."

niki-chan
08.06.2023 4 z 5

Ze začátku to bylo trochu nanicovaté, ale čím víc se příběh blížil ke konci, tím větší hloubku a smutek měl. A opravdový konec - život a jedna z jeho stránek.

Lucuschka
24.05.2023 4 z 5

Krásný příběh. Úžasné zpracování. Dojemné a velice pravdivé poznání fungování mezilidských vztahů. Vtáhne vás to děje, citově vyždíme a srazí na kolena svou opravdovostí...

Luccinda
16.04.2023 5 z 5

Tohle byla dokonalost! Nikdy jsem si nemyslela, že by mě mohla manga takhle zasáhnout. Příběh je zkrátka nádherný. Hlavní hrdina je tak trochu samotář, lidem se spíše vyhýbá, ale jednoho dne se mu do rukou dostane deník jeho spolužačky Sakury, která umírá. A to je sblíží. Myslela jsem, že v tomhle příběhu mě asi nic nepřekvapí, ale opak byl pravdou. Bylo to tak krásné, plné důležitých myšlenek a dojemných momentů, u kterých jsem si přála, aby svět nebyl tak strašně nespravedlivý. Určitě to nebylo naposledy, co jsem tuhle mangu četla, a moc doporučuju i těm z vás, co třeba mangu úplně nevyhledávají. Myslím, že to bude silný zážitek úplně pro každého.

Terka1975
07.03.2023 4 z 5

Já a komiks? Ne děkuji, nejsem cílová skupina ani mi není náct ale na přesvědčování mé dcery jsem to dala. A nebylo to vůbec špatné, emotivní až na půdu a probrečet poslední část knihy? Mám to zapotřebí, aby toto dvouhodinové čtení se mnou takhle houpalo? Už ten název vyvolává zvědavost a rozšířit si obzory stálo za to. Vážně dobrý.

Kopta
29.01.2023 4 z 5

Musím uznat, že v něčem je tento příběh takové klišé ve stylu odtažitého kluka, holky, která ho změní a snad se do sebe i zamilují. Takových najdete hodně napříč žánry. I tak mě toto dokázalo oslovit a líbilo se mi to.

Lenka.Vílka
25.01.2023 5 z 5

("Oba můžeme zítra klidně umřít. V tom jsme stejní.")

Tohle bylo vážně, vážně, vážně skvělé!

Příběh dívky, která umírá a chlapce, který je pro všechny neviditelný. Předvídatelný? No, i když jsem se hned na první stránce dozvěděla, že ona umřela, obsolutně vůbec ne. A je pravda, že možná kniha klame tělem, ale je to moc krásný příbeh o dvou mladých lidech, z nichž jeden ví, že ho nic v budoucnu nečeká a ten druhý se neodváží pomyslet na to, že by ho něco mohlo čekat.

Hlavní hrdina byl fajn. A je nefér mu vyčítat, že jeho přeměna byla pomalá. Vždyť ten kluk byl doposud sám. Bez kamarádů, doma odtažitý a jediný místo, kde se cítil dobře byly knihy. Byť jsem trochu znejistěla, když řekl, že je jeho nejoblíbenější autor Osamu Dazai. Tak je asi jasný, že svůj svět neobrátí ze dne na den jenom proto, že se s ním začne bavit oblíbená holka. Tohle není americký film! Vždyť on se s ní ze začátku ani bavit nechce. A moc se mi líbilo, jak příběhem postupně prostupovalo to, jak ho oslovují spolužáci, když já čtenář jeho jméno neznám. (Teda ta konverzace, když se to dozvěděla Sakura byla vtipná.) Prostě se tak vidí. Netřeba, aby mě znali, já to taky od nich nepotřebuju. Ale když byl připravený to říct...jo, to byla ta cílová rovina knihy, kdy jsem už byla úplně v háji. Proč lhát? U téhle knihy by neměl lhát nikdo...

Sakura. Ta, která už jenom svým jménem evokuje tolik věcí. Naši ulicí se táhne z obou stran sakurová alej. A já se na to každý rok těším. Každý rok se těším na tu chvilku, kdy stromy vykvetou ve své celé kráse, protože pohledem z kopce vidím úplně všechno. Celou tu krásu, ale taky pomíjivost. Protože ty stromy strašně rychle opadají. A přestože odešly tak rychle, jediná vzpomínka na ně je to, co leží na zemi. Je to věc, která je rychle pryč, ale ta vzpomínka, ta je tam napořád. Takže Sakura byla neřízená střela. Která pomáhala svému novému kamarádovi poznat všechny ty nové věci a chápat ty, které do té doby nepoznal. A byla to moc hezká cesta. Přestože je všem jasné, že slzy se nejlépe skryjí za smíchem...

(Tu citaci na začátku komentáře jsem si vybrala hned ze začátku knihy, když jsem se k ní dostala čtením. Ale ke konci mi to přišlo trochu ironický. Vzhledem k tomu, jak to se Sakurou dopadlo.)

Ráda bych poznamenala, že já už tady dávno nejsem ve věku hrdinů a jejich trápení jsou mimo můj svět, i tak jsem si knihu užila. Přeci jen, tak se podle mě pozná dobrý autor. Když to i tak pochopíte, poberete a potom absorbujete. Tomu se říká správná literatura. A je jedno jaká její forma...

Tohle se mi moc líbí, dojalo, bylo to krásný a všechno bylo prostě top. A to jak se hraje s názvem knihy v ději, to bylo prostě perfektní. Srdíčko :)

Ivan Kučera
22.12.2022 5 z 5

„17 let jsem čekala, až mně budeš potřebovat. Jako když sakura čeká na jaro.“ Ach bože. Ach bože. Ach bože. Toto vám roztrhne srdce. Tvorcovia si vás okamžite zaháčkujú silným príbehom a sympatickými postavami v čele s rozkošnou a statočnou, žiaľ predčasne múdrou Sakurou. Nechcete to čítať, lebo viete, ako to dopadne. Napriek tomu je to celé trochu inak, než budete čakať. Niekedy môže ale mať happyend rôzne podoby, čo poviete? Vravel som si, že koniec je jedným slovom strašný, ale zároveň vo mne čoraz viac ožívalo presvedčenie, že nie je strašný, že je prekrásny. A každým ďalším dňom vo mne toto sprvoti pochybné presvedčenie viac a viac rástlo, stupňovalo sa. Dnes som si istý, že áno, je to nádherný záver, lebo niekedy to takto v živote proste chodí. Aby som aj skritizoval, občas tempo stagnuje, viď. scény z hotela, žiarlivým rovesníkom alebo s drsnou spolužiačkou, ale ako sa ukáže na konci, všetko malo svoj zmysel, takže vlastne naozaj niet čo kritizovať. Jedna z najsilnejších vecí, aké som v živote čítal a to čítam od konca 80. rokov. Toto je proste perla, škoda o tom čokoľvek písať, okamžite kupujte, už včera bolo neskoro. „Chci sníst tvoji slinivku.“

Jizi
13.12.2022 3 z 5

Po vlně nadšených doporučení jsem čekala bolestněkrásný romantický příběh, dostalo se mi něco, co nejsem tak úplně schopná pobrat - nevím, jestli je to tím, že nejsem žádný velký fanda Japonska a proto mě některé rysy tamější společnosti zaráží nebo jsem moc stará a nerozumím uvažování mladých - anebo jsem neměla šanci japonské mládeži porozumět nikdy - anebo se možná něco ztratilo v překladu? Některý dialogy se podivně lámaly a nedávaly moc smysl, ale klidně to může být původním scénářem - protože mnohé reakce byly pro mě zcela mimo chápání. Jako bonus mi byly obě postavy značně nesympatický. inu, po delší době manga, která mě nijak zvlášť neuchvátila.

0323
25.10.2022 5 z 5

Knížku mi půjčila moje 13ti letá dcera hned po tom co mě přišla obejmout a říct, že mě má ráda. Kdo přečte, pochopí. Je potřeba užívat si každičkou chvilku.

Štítky knihy

láska manga

Autorovy další knížky

Joru Sumino
japonská
2022  81%Zdál se mi zase ten stejný sen 1
2022  89%Chci sníst tvoji slinivku (komiks)
2022  85%Zdál se mi zase ten stejný sen 2
2022  89%Zdál se mi zase ten stejný sen 3
2023  77%Chci sníst tvoji slinivku

Kniha Chci sníst tvoji slinivku (komiks) je v

Právě čtených2x
Přečtených170x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených20x
Knihotéce57x
Chystám se číst46x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x