Chcela mi vziať život

Chcela mi vziať život https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391904/bmid_chcela-mi-vziat-zivot-B20-391904.jpg 3 10 6

Čarodejnica? Šialená? Čo z toho je pravda? Nina Hamarová sa od detstva pretĺkala životom plným urážok, smútku a hanby. Otec ju nenávidel a spolužiaci šikanovali. Útočisko pred jej osobným peklom nachádzala u jedinej blízkej osoby. U matky. Za jej krutým životom stála jediná vec. Hlas, jeden jediný hlas. Neprestajne sa jej prihováral v hlave. Ničil ju a týral. Ťažké detstvo prinútilo mladú Ninu opustiť rodičov a začať svoj vlastný život v inom meste. Bolo to však správne rozhodnutie? Nájde sa niekto, kto jej pomôže? A ako je možné, že sa jej niekto v hlave prihovára?... celý text

Přidat komentář

čef
02.12.2022 3 z 5

Jednosměrný příběh o mizejícím dvojčeti je opravdu napsán pro všechny i ty, kteří příliš nečtou, a do hlavy se jim toho moc nevejde. Rádoby romantický příběh bez psychologických hlubin přímo volá po nějakém druhém plánu, který by ten prostinký příběh alespoň trochu vyšperkoval. Za necelou hodinku to jde spolykat, aniž zanechá stopu.

Danago
22.09.2022 2 z 5

Téma je zajímavé, ale forma psaní je bohužel amatérská, jako dobrá slohovka. S tímto tématem by se dala napsat skvělá kniha, navíc jsem se s ním ještě nikdy nesetkala.


ZÓNA
23.07.2022 2 z 5

Zajímavé téma, nepovedená ich forma, amatérský styl psaní.
Asi těmito třemi charakteristikami lze shrnout právě přečtené stránky.
Hlavním problémem knihy je určitá citová přepjatost a nevěrohodně popsané emoční scény.
Samotná dějová linka je sice jednoduchá, ale dala by se rozhodně více vytěžit, rozvinout.
Sympatickým postavám by slušelo více přirozenosti a ochoty působit na čtenáře s větší grandiozitou.
Někdy se autorovi nepodaří, dobrý nápad skloubit s literární kvalitou.
V tomto případě dvojnásobná škoda, protože téma slibovalo podnětné čtení.

Arkagas
07.10.2020 2 z 5

(SPOILER) Ok, když pominu, že na obálce knihy je napsané inspirováno skutečností a na první straně knihy je napsané že je vše smyšlené a podoba se skutečností je čistě náhodná, tak budiž. Tahle maloformátová jednohubka pojednává o životě Niny, která od dětství slyší hlas. který jí říká jak je bezcená a že stejně nikdy nebude mít nic, po čem touží. Tahle Eva, jak si jí Nina pojmenovala je její úhlavní nepřítel. Kvůli ní se stěhuje z Bratislavy do Pezinoku, kde potkává v prodejně telefonů muže svého života. Je fixovaná na maminku, protože s otcem nikdy neměla dobrý vztah, díky tomu, že si myslel že s vše vymýšlí. Do doby, než mamce zjistili rakovinu dělohy. V ten moment se samozřejmě vše otáčí a najednou jí tatínek miluje. Ok. Její vysněný Lukáš ji domluví sezení se "šamanem", kde se Nina složí a všichni jsou přítomni jejímu stavu. Byť to zavání posednutím ďáblem, tenhle člověk jí posílá na magnetickou rezonanci. Jak to pokračuje asi tušíte. Ano, nález na mozku, kdy se ukáže, že se nejedná o nádor, ale o buňky, které celou dobu rostou a o syndrom tzv. zamlklého dvojčete. Nina tedy celou dobu válčila se svou sestrou, která jí záviděla život. Na operačním stole se s ní setkává na louce a navzájem si odpouští. Boha, tohle snad autorka nemyslela vážně, že ne? Jedno klišé za druhým, hysterická Nina, která se sebou roky nic nedělala, protože se bála???!!! že je jediná na světě (v dnešní době,ok...) a tatínek, který jí celé dětství terorizoval je najednou nejlepší kámoš. Ne, takhle to prostě nefunguje. A ten konec? Nina je samozřejmě těhotná a čeká dvojčata, jak jinak. Jak dojemné, až jsem skřípala zubama. 
Tahle kniha si moje hodnocení zaslouží jen za hezkou obálku, čtivost, celkové zpracování, font a to, že jsem ji četla 3 hodiny. 

Yaruschka
02.09.2020 2 z 5

Nezaujalo, dočetla jsem jen proto, že jsem si na cestu do MHD nevzala náhradní čtení (a litovala jsem). Na můj vkus příliš jednoduchý, naivní až dětinský styl psaní. Vztah hlavní hrdinky s jejím přítelem popisován přes růžové brýle. Místy mi to přišlo až legrační, od dospělé autorky bych tohle nečekala. Dvě hvězdičky jen proto, že jsem už četla horší knihy.

L.Helena
27.07.2020 4 z 5

Knížka útlá, příběh poutavý, dobře se čte, se zajímavým vyústěním. Jenže mně to přišlo všechno příliš zjednodušené, obzvlášť co se týká té medicínské stránky (a v případě maminky to bylo už úplně zcestné). A Lukáš – ten byl doslova jako princ z pohádky.
Ovšem nelze upřít, že v závěru knihy se dozvíme zajímavé informace, na které bychom běžně asi nenarazili.

Autorovy další knížky

Magdaléna Lunáková
slovenská, 1981
2016  69%V zajatí vášne
2017  70%V zajatí strachu
2016  74%Striptérka
2018  65%Láska cez telefón
2018  52%Chcela mi vziať život

Kniha Chcela mi vziať život je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst17x
Chci si koupit19x