Chata v horách

Chata v horách https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500468/bmid_chata-v-horach-LVX-500468.png 4 176 57

KAŽDÝ MÁ CO ZÍSKAT, CO SKRÝVAT A CO ZTRATIT… Strávit týden v zasněžených horách se zdá jako skvělý nápad, který by neměla pokazit ani blížící se vánice. Co je víc než velkolepá vyhlídka, teplo sálajícího ohně a společnost známých lidí? Pokud ovšem těmi lidmi není deset spolupracovníků jedné firmy… Když Topher St. Clair-Bridges, jeden ze zakladatelů úspěšného londýnského start-upu Snoop, zorganizuje pro zaměstnance týdenní pobyt ve francouzských Alpách, firemní akce probíhá naprosto běžným způsobem. Ovšem jen do chvíle, než spoluzakladatelka Snoopu Eva van den Bergová naruší všeobecnou pohodu, když se snaží protlačit sice lukrativní, ale spornou nabídku na odkup firmy jinou společností. Sněhová bouře není nic v porovnání s tou, která se chystá propuknout uvnitř chaty. A když návštěvníkům odřízne spojení se světem lavina, mizerná nálada a napětí se rychle mění v ponorkovou nemoc. A zatímco s každou další hodinou bez vyhlídky na záchranu roste panika, teplota v domě bez elektřiny klesá a účastníci akce jeden po druhém umírají… ___ Moderní detektivka v té nejlepší tradici „královny zločinu“ Agathy Christie od autorky bestsellerů Žena z kajuty č. 10 a Všude kolem černý les.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

One by One , 2020


více info...

Přidat komentář

foxi_ii
dnes 3 z 5

Tohle je opravdu hodně oddechový krimi příběh, tak oddechový, že mě vlastně chvilkama až nudil.. bohužel.

Vytvořená spletice příběhů a osudů není ale vůbec špatná i prostředí ve kterém se budete v knize pohybovat dobře do všeho zapadá a musím přiznat, že mi fakt byla zima, což jen hovoří a dobrém vykreslení pocitů hlavních hrdinů.

Existují, ale asi i lepší knihy na podobné téma.

(spíše 2,75 hvězdičky)

Nuttelka
21.04.2024 audiokniha 4 z 5

Autorka se inspirovala skvělým dílem od bezkonkurenční Agathy Christie a proto dávám o jednu hvězdičku méně, jelikož na "černoušky" nikdy nic jiného nedosáhne.. ale i tak mě poslech moc bavil, střídání pohledů, vztahy vyplouvající na povrch, domněnky, myšlenky.. ani jsem vlastně nezkoušela tipnout, kdo je vrahem a nechala jsem se unášet proudem.. Konec už byl takový trošku vleklejší, zkrátila bych ho.. Ani nemůžu říct, zda mi nějaká postava byla sympatická, snad jen Danny :-)


Dandulka
20.04.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Děj má spád, i zápletka je dobře napsaná a dějové zvraty vás nutí číst pořád dál. Je to přesně ten typ příběhu, u kterého si říkáte: ještě jednu kapitolu a už pro dnešek končím, ale stejně čtěte dál. Prostě super čtení.

kaca1530
08.04.2024 4 z 5

Čekala jsem, jestli to bude úplná kopírka Deseti malých černoušků a naštěstí šlo jen o inspiraci. Bezva atmosféra, v postavách se člověk za chvíli vyzná i přes jejich počet. Vraha jsem teda odhadla už na začátku, ale i tak mě to bavilo.

koubin007
07.04.2024 odpad!

Ne tak tohle je opravdu brak. Naprosto předvídatelný dej, nesmyslně jednající postavy, nuda, vrah jedná v rozporu s logikou a s obří dávkou štěstí mu to vychází. Taková parodie na 10 malých černoušků od Agathy Christie. Za mě jako fakt vykradený děj od slavné autorky, zasazen na horskou chatu do Francie, bez kouska zajímavého nápadu. Ztráta času, nechal jsem se zlákat zajímavých přebalem a názvem.

Opatov
01.04.2024

Detektivka mi trochu připomíná knihu Všude kolem černý les, kterou jsem kdysi četla a líbila se mi. Bohužel po Ženě z kajuty č. 10 jsem se autorce dlouhou dobu vyhýbala...
Ale tentokrát jsem byla spokojená. Audiokniha je perfektně načtena a podle mě nemá příběh hluchá místa. Napínavé od začátku do konce.

blebuska
30.03.2024 4 z 5

Dobré to bylo. Kniha se četla nadmíru dobře, měla spád a závěr byl propracovaný. Doporučuji

beruska
02.03.2024 5 z 5

Tak toto byla naprostá pecka ! Žádná "hluchá" místa, napínavé, moc se mi kniha líbila...
A kdo je vrahem, to tedy neuhodnete :) ... Tedy alespoň já jsem byla úplně vedle :) ....

tereza1964
26.02.2024 4 z 5

Začátek knihy je zdlouhavější, ale kdo vydrží, je pak odměněn strhujícím závěrem knihy. Celkově hodnotím jako lepší průměr a ráda si od autorky přečtu i něco dalšího :)

Aghatte
11.02.2024

Mně to přišlo strašně nezáživné.
Na začátku se dozvíme, že budou 4. mrtvoly, pak jsou desítky stran, kde je popsáno, kdo je jak krásný a co má na sobě. Případně co jí a co pije.
Chápu, že mělo být jasno, z jak rozdílné galaxie osoby jsou, ale stačilo by jednou.
Doslova nesnáším v knihách odkazy na hudbu, jakoukoliv, tudíž pro mě naprosto nevhodná celá zápletka, a moderní technická hantýrka je pro mě jako čínské znaky, nechápala jsem většinu přečteného.
Nemůžu hodnotit, protože mimo mísu jsem já. Jiní jistě ocení lépe.
Prostě jsem neměla dostatek trpělivosti se tím prokousat, abych se dostala k přemýšlení o vraždách, motivu a pachateli.

KnihoSny
26.01.2024 5 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce každou kapitolou se mi měnili podezřelí a tipy to se mi často nestává po dlouhé době kniha co mě fakt na vtáhla do děje miluju příběh zasažení v horách:)

archivářka115
10.01.2024 4 z 5

Byla to první kniha, kterou jsem od spisovatelky četla. Určitě si od ní ještě něco přečtu. Knížka se mi líbila.
Byla čtivá. Od začátku mě vadilo divné chování Liz.
Ke konci jsem se nemohla od knihy odtrhnout.

Ajuszka
04.01.2024 5 z 5

Hooodně chytlavý příběh ve stylu detektivek A.Christie.

Chata v horách,firemní teambuilding.. každý si s sebou však nese své kostlivce,někteří trochu větší.
Na začátku jich je 10.. a pak začne odpočítávání.

Musím se přiznat,že jsem si párkrát musela ke konci dát pauzu ve čtení,protože to bylo tak napínavé,že jsem nemohla téměř ani dýchat Nicméně,mám už něco načteno,takže pro mě byl vrah jasný.. Za mě opravdu velmi povedená kniha,moje první setkání s autorkou,takže už pokoukavám po jejích dalších knihách.

Nelička
03.01.2024 1 z 5

Bohužel jsem knihu nedočetla a odložila. Nějak mi všechny postavy trochu lezly na nervy a ani mě moc nezajímalo, jak to celé dopadlo... Zdlouhavé, trochu překombinované, bez jiskry. Škoda

Hella
21.12.2023 3 z 5

Příliš zdlouhavé, ale na druhou stranu se to četlo dobře. Takový lepší průměr.

Biba_with_Book
13.12.2023 2 z 5

Z tehle knizky jsem tak trochu v rozpacich. I presto, ze ma dost stran tak je ctiva a dej pomerne odsejpa. Zpocatku mi trosku vadilo to mnozstvi postav nez jsem se zorientovala kdo je kdo.
Uz tak nejak od zacatku mi bylo jasne, kdo asi bude tim vrahem, takze o napeti nemuze byt rec. Abych to shrnula - nebylo to spatne, ale z tohohle zanru je to takovy slabsi podprumer.

berila
21.11.2023 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné. Když vezmu v úvahu, že se celý příběh odehrává na tak malém prostoru, tak je až s podivem, že je tak čtivý.

Izu
02.10.2023 3 z 5

Takové o třídu lepší Stopy hrůzy.

Leniiis
19.09.2023 4 z 5

Za mě fajn příběh. Já tuto autorku mám ráda, takže jsem přečetla věž větších problémů. Jednu hvězdičku ubírám za vraha a za motiv vraždy. To mi přišlo trochu přitažené. Ale jinak fajn knížka.

Theresa.2679
16.07.2023 4 z 5

Rozhodně kniha, která za mě stojí za přečtení, děj mi utíkal a tak od poloviny jsem se nemohla odtrhnout :)