Domek u jezera

Domek u jezera https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465053/bmid_domek-u-jezera-vqB-465053.jpg 4 121 38

Před rokem pohřbila svého manžela. Před rokem ho držela za ruku a řekla mu poslední sbohem. Od té doby je zničená žalem a tráví většinu svých zoufalých dní někde mezi pokusem zapamatovat si každý sebemenší detail jejich společného života a snahou zapomenout na to všechno. Prázdnotu v srdci se snaží zaplnit prací, dře do úmoru, aby na nic nemyslela a nic necítila. Jeden rok, 365 dní – a pak jedno zaklepání na dveře všechno změní. Nečekaný dopis od zesnulého a jeho poslední přání jí přináší novou šanci na šťastný život…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Cabin , 2020


více info...

Přidat komentář

pegasek
03.03.2024 5 z 5

Hodně silný příběh, nejedna slza mi u čtení ukapla. Láska je silnější a mocnější než smrt

Ann98
15.01.2024 5 z 5

Kdo má rád smutné příběhy, ze kterých bolí, tak tohle je kniha přímo pro něj.
Příběh jedné velké lásky, která končí smutně. Hlavní hrdinka se tak musí vypořádat se smutkem v podobě další lásky.
Moc hezky a s empatií popsáno, jak moc dokáže bolet odchod milujícího partnera a jak moc je těžké se s tím sama vyrovnat.
Příjemná oddechovka, leč velmi smutná. Bylo to velmi srdcervoucí čtení, mnohdy jsem u čtení i brečela. Těch emocí bylo prostě moc. Konec příběhu byl předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo, užila jsem si to i tak.
Adrian byl milující manžel. Svoji lásku dával Nadie najevo i po smrti tím, co pro ni naplánoval, aby se lépe vyrovnala s jeho odchodem. Líbilo se mi, že příběh byl psán i z jeho pohledu, lépe jsem dokázala pochopit, co prožívá a proč se rozhodl udělat to co udělal. Tess byla přítelkyně s velkým P. Sama neměla zrovna lehké období, ale byla tu pro kamarádku a to obdivuji.
Kniha krásně ukazuje, že ať už se stane cokoliv, člověk musí jít dál, nemůže jen přežívat.


anovy64
10.07.2023 5 z 5

Pěkná kniha, u které mi ukáplo i pár slz. To, jak kniha dopadne, jsem věděla velice brzy, ale to neubralo na čtivosti. Některé pasáže však byly zbytečně natahované.

Miska9884
25.05.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Až jsem nečekala jak moc podle anotace. Nemám ten typ knih ráda,ale tohle bylo dobře napsané,pěkně promyšlené. Občas se mi teda chtělo brečet

Noisette73
26.04.2023 2 z 5

(SPOILER) Nelíbilo se mi to, čekala jsem zpověď zlomené manželky, co se těžce vyrovnává se smrtí manžela, pak se propracuje k něčemu co její život naplní, přesto tam stále bude cítit manželův odkaz. No, nepovedlo se. To, že od začátku je tam plno sexu, to jsem se snažila ještě brát jako součást příběhu, byť to v knihách ráda fakt nemám, ale to, že po jeho smrti ona začne spát s někým jemu tak blízkým... přestože je v těžkém zármutku, pak s ním ještě zakládá rodinu... Já vím, já vím jsem konzervativní, mrtvého už to netrápí a bla, bla, ale mě ten konec prostě dojem z knihy pokazil, nebyla pro mě jíž uvěřitelná ani dojemná a ne Nadiu jsem nechápala, když si představím, že bych přišla o svého manžela, ještě takovým způsobem jak zemřel hlavní hrdina, zlomilo by mě to, žila bych sice dál, ale musela bych stále udržovat jeho odkaz, nemohla bych začít úplně znova, pravá láska je jen jedna a ta se neopakuje, nikdo by ho už nedokázal nahradit a s takovými myšlenkami je nefér do něčeho jít i vůči tomu protějšku. Proto to nechápu a opravdu pochopit to ani nechci, mohu se tvářit, že to chápu a já vím dnes je to normální nebýt sám, ale na samotě zvlášť této vdovské není nic špatného, protože ten druhý je stále někde poblíž, je ve vašem srdci a myšlenkách, takže sami vlastně nejste.

irena8302
26.04.2023

U knihy jsem si hodně pobrečela,ale přesto mě bavila. I když smutný příběh,tak i romantický. Ale nic přeslazeného. Člověk se snadno vžije do postav a všechnu bolest i radost s nimi prožívá.

konformita
12.04.2023 2 z 5

Nejdříve mě to bavilo. Líčení pocitů toho, co zůstane. Pak už to bylo zdlouhavé. Otravné. Nešlo dočíst s radostí, musela jsem se nutit.

Lenuška69
13.12.2022 4 z 5

Před rokem pohřbila svého manžela. Před rokem ho držela za ruku a řekla mu poslední sbohem. Od té doby je zničená žalem. Prázdnotu v srdci se snaží zaplnit prací, aby na nic nemyslela a nic necítila. Nečekaný dopis od zesnulého a jeho poslední přání jí přináší novou šanci na nový život.

petulkapeta
11.12.2022 5 z 5

Ty, které jste ztratili, o které jste přišli moc brzy, nikdy nenahradíte. Ale můžete dál žít. A jestli jsou aspoň trochu jako můj drahý, milovaný a zesnulý Adrian, tak budou chtít, abyste žili dál, abyste našli naději, nový smysl a radost.
A to je podle mě umění žít.
To byla fakt skvělá kniha...hlavni postavy si zamilujete a to co udelal Adrian bylo fakt neuvěřitelné a krásné...jen škoda že tam ještě nebyla čast Pisni u nas

Make20
01.12.2022 3 z 5

Od knihy jsem si slibovala příjemnou, ale poněkud smutnou oddechovku. To jsem také dostala. V první části knihy jsem si i pobrečela. Konec příběhu byl předvídatelný, ale nenudila jsem se a čtení celé knihy si až na těžké a nejsmutnější pasáže užila. Takový je holt život...

haki34
21.11.2022 3 z 5

(SPOILER) přečteno (rychločtení) na návštěvě u sestřenky...pro mě knihy tohoto typu nejsou oddechovky (nebo jen z části), protože čím jsem starší, tím spíš je i obrečím..ano , slyšíte správně..když ten osudový muž umírá a žena ho drží za ruku, ať dělám, co dělám, slzy jak hrachy se mi kutálí po lících...a přitom je to takové nenáročné čtení, víme, že tyhle scénky jsou psány s určitým cílem, víme jak to dopadne...ale slzím, no..

ona krásná a šikovná, on krásný, šikovný a v tomto případě i nemocný, autorka se s tím nepárala a šup rovnou rakovina slinivky, která má tu prognózu z nejhorších...
To mu ale nebrání, aby si i v počátečních stádiích nemoci užíval (jak jinak) nadpozemsky úžasný a nekonečný sex s manželkou...
pak teda došlo k nejhoršímu, ale modří už vědí, že někde za rohem musí číhat lepší zítřek...hodně přitažené za vlasy - to, že ženě koupil chatku u jezera, to by ještě šlo..ale celý ten scénář manipulace dvou lidí s cílem, aby zas žili a byli šťastní - to je opravdu červená knihovna jak vyšitá...tanečky kolem, nějaké ty výčitky, nějaké slzy a pak láska jako trám, zas trocha úžasného sexu, a miminko na závěr...
Oddechovka ke kafíčku ;)

Hypatia1010
06.08.2022 4 z 5

Trochu mi to připomínalo knihu P.S. Miluji Tě, ale příběh Nadii, jejího nevyléčitelně nemocného manžela, který se chce o svou milovanou postarat i po své smrti a jeho kamaráda, který se snaží dostat přes smrt své ženy, je přece jen jiný. První část knihy byly dojemná a dost smutná, i přes některé vtipné vsuvky. Ačkoliv jsem romantického založení, úplně si nedovedu představit, že bych se tak zhroutila, kdybych ztratila milovaného člověka. Nicméně příběh byl dojemný, zprvu smutný, i nějaká ta slzička ukápla, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a skončilo očekávaným happy endem. Autorčin styl psaní se mi moc líbil, četlo se to skoro samo.

andrea0221
27.07.2022 3 z 5

Oddechové čtení u kterého už na začátku víte jak to dopadne.

Ila117
13.07.2022 3 z 5

Kniha se mi líbila. Příběh byl zajímavý tím, že její první láska zmizela a ona našla jinou.
Trochu mi vadil na mě přílišný popis, mnohdy jsem přeskočila větu nebo dvě, bylo to na mě zbytečný a k tomu mi vadila asi pointa příběhu. Já zkrátka asi nevěřila, že po tak velké ztrátě, kdy jste schopni se raději udřít k smrti, kdy uvažujete o sebevraždě jako jednodušším nástroji, než samotný život, tak že se znovu zamilujete během jediného roka. V podstatě vlastně během několika měsíců.
Ale jinak pěkná kniha, jen autorčin styl psaní mě nezaujal. Na některých místech moc přeumělkovaný, hrátky se slovy podle mě dané situaci škodily (intimní situace +popis těla).

moma08
02.07.2022 3 z 5

Kniha mě ze začátku dostala, ale zároveň už jsem v její čtvrtce věděla, jak to pravděpodobně skončí.
No a potom nastal takový zvláštní útlum a najednou to už nebylo takové bum, jako na začátku.
Nejvíce mi asi vadilo, že ti dva, kteří spolu zůstali, nedostali vice stránek a najednou byl konec...
Pro mě to jsou 3,5 ⭐️.

Nuttelka
25.06.2022 5 z 5

Kde začít, když vás kniha úplně dostane, sevře srdce, rozbije na kousky, rozbrečí, ale i zahřeje a dojme na maximum...
Příběh je velmi bolavý, smutný, zničující... ale zároveň krásný, plný lásky, citů a uzdravení duše.
Těžko se popisuje to, co mi sebere veškerá slova, pro mě je to jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla.

pydla
06.05.2022 3 z 5

Domek u jezera je příjemná kniha o dvou bolavých duších trápících se po smrti svých protějšků. Téma zajímavé, čtivost je slušná, myšlenky hezké, ale za srdce mě moc nevzalo. Chvílemi až moc sladké, chvílemi nedopracované. Svého čtenáře si však určitě najde.

Karoll_ina
24.04.2022 4 z 5

Kniha popisujici smutnou a krutou realitu, ale i nasledne ozdraveni dusi dvou osob. Zajimavy namet, skvele zpracovani, konec byl moc uspechany ale asi neslo jinak, bylo jasne jak to dopadne :)

lucka1998
22.04.2022 5 z 5

Kniha popisovala smutné věci, ale byla napsána moc hezky. Mohli jsme sledovat myšlenky všech hlavních postav, které vysvětlovalo jejich chování, jejich zlomenost. Sledovali jsme jejich cestu, jejich volby a konec byl sice dle mého příliš rychlý, ale ničemu to nevadilo.

Kristy.Seb
26.03.2022 5 z 5

Možná je naše minulost další způsob, jak se dál vyhýbat náročným věcem.

V jisté fázi se člověk zkrátka musí rozhodovat skočit.

Umění žít se těžko učí, zažijete spoustu zármutku, ztráty, neštěstí a bolesti, zároveň však najdete radost, naplnění a smysl a jedno bez druhého zkrátka mít nemůžete. Díky bolesti je radost mnohem silnější.

Skvělý a zároveň smutný příběh, plný lásky až hrob.

Štítky knihy

dopisy láska chalupy a chaty

Autorovy další knížky

2015  68%Alfa
2015  77%Topím se v tobě
2015  76%Topíme se v sobě
2015  71%Beta
2016  77%Omega

Kniha Domek u jezera je v

Právě čtených2x
Přečtených168x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených10x
Knihotéce181x
Chystám se číst133x
Chci si koupit23x
dalších seznamech3x