Zabijáci

Zabijáci https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175707/zabijaci-175707.gif 4 87 15

Charlie Parker série

< 7. díl >

Ve svém románu Zabijáci, plném neotřelých a nečekaných zvratů, líčí John Connolly dramatické a dobrodružné osudy Louise a Angela, nerozlučné dvojice, kterou mimo jiné spojuje profesionální zločin. Tentokrát se však tito dávní přátelé soukromého detektiva Charlieho Parkera stanou z lovců nečekaně sami pronásledovanou kořistí. V touze naplnit dávnou pomstu se sami dostanou do smrtelné pasti. Kdo ale ve skutečnosti stojí v pozadí honby na Louise a Angela, kteří už zatoužili skončit s kariérou profesionálních zabijáků? A přijde jim tentokrát na pomoc Charlie Parker, jemuž Louis s Angelem sami nejednou pomohli z úzkých, a hlavně – přijde včas?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Reapers


více info...

Přidat komentář

Witchann
30.05.2022 5 z 5

Knižní sérii Charlie Parker zbožňuju i díky tomuhle extrémně povedenému "párečku zločinců". Napadá mne teď jen jedno vhodné přirovnání - při čtení jsem chrochtala blahem.

Niu
15.05.2022 5 z 5

Pro mne to byl re-reading. Poprvé jsem četla někdy před šesti sedmi lety a tehdy si pamatuju, jak jsem se smála u dialogů mezi Angelem a Louisem. Tentokrát, když jsem začala číst knihy v sérii přesně po sobě, to mělo trochu jiný punc. Většinu knihy se řeší Louisova minulost, která byla zmíněna již v předchozích dílech, ale tady je to zcela zaměřeno na tuto "komicko-elegantní" dvojku. Ono je tam těch dvojek víc a musím říct, že všechny sympatické. A i když je to série o Charliem Parkerovi, tak tentokrát mi ten jeho odstup přišel celkem vhod. Oblíbila jsem si Willieho a Arna s jejich humorem.


alibaba72
17.10.2021 4 z 5

Trochu mě nebavil začátek knihy, pomalé tempo, nemohl jsem se začíst, ale nakonec se to rozjelo a druhá půlka knihy je svižná, napínavá a závěr je skvělý.

intelektuálka
07.02.2021 4 z 5

To je mužský, mužský svět .... svět zabijáků ....

A hlavně životní cesta dvou hlavních hrdinů Louise a Angela - cesta s temným pozadím ...

Pro mě to vyznělo jako gangsterka s nezbytným počtem mrtvých .... a touha po spravedlnosti ....
A Charlie Parker v pozadí....

moudivlacek
11.09.2018 5 z 5

Byť je v tomto díle Parker spíš okrajovou postavou a do popředí se dostává Angel, Louis a Willie, tak je to skvělý příběh. Dozvíme se hlavní zvraty v minulosti Louise, Angela jen okrajově (a to víme již z předcházejících dílů). Tentokrát se Louis a Angel dostávají do role štvanců a lovné zvěře a vůbec se jim to nelíbí, ale rozhodně se nevzdávají.
Willie je zas ukázkou toho, že i obyčejný člověk beze zbraně může být hrdina a velmi čestný člověk a že pomůže i tam, kde je třeba.
Konec trochu smutný, na druhé straně zas naděje na další díl.
Doporučuji

Finn69
09.01.2018 4 z 5

Zabijáci se ostatním dílům série dost vymykají, je to takový Charlie Parker bez Charlieho Parkera. Ten má v téhle knize roličku jen epizodní, zato si dosyta užijete Louise s Angelem a dozvíte se ledacos o jejich minulosti. Pro mě osobně to vůbec nebylo na závadu, je to osvěžující změna, návrat z říše fantasy do pořádného thrilleru.

Icequeen
30.09.2016 2 z 5

Príliš často som pri čítaní prežívala pocit trápnosti na to, aby som dala lepšie hodnotenie. A tie popisy... Na troch stranách som si prečítala anamnézu postavy a jej rodiny len preto, aby následne dej posunula na ploche troch riadkov. Keby som sa sériu Parkera nesnažila čítať celú a postupne, tak knihu šmarím do vzdialeného kúta knižnice.

between
29.05.2015 4 z 5

Místy trochu příliš podrobné popisy prostředí a postav,ale jinak se to četlo dobře.

Pavlusa007
18.04.2015 4 z 5

Místy čtenářsky trošku náročnější, ale jinak napínavý thriller. Určitě si budu chtít přečíst i nějaké starší knihy tohoto autora.

gallovl
09.12.2014 2 z 5

Bohužel jsem knihu asi v půlce odložila, nějak mě to nevtáhlo, ale ještě se k tomu vrátím.

LucillaPeters
22.01.2014 5 z 5

Na tuhle knihu jsem si brousila zuby dlouho a nezklamala. Patřičně napínavá, cynicky vtipná, s překvapivými zvraty, navíc především s mými oblíbenci Louisem a Angelem. A těch několik civilních postav jim dodává úplně jiné rozměry. Kniha se čte jedním dechem - měla jsem ji přelouskanou do druhého dne ;-)

Disease
14.01.2014 3 z 5

Pokud bych předtím přečetl souvisle celou řadu, asi bych hodnotil výš. Finále bylo celkem napínavé. Ale jako samostatná kniha funguje tak, jak komentuje Ian.Maitner.

Schalimar
20.03.2013 5 z 5

Nemyslím si, že tato kniha patří mezi ty slabší od Connollyho. Právě naopak. Série s Charlie je výborná, mám ty knihy strašně ráda, a proto jsem velice potěšena, že je tu i kniha, která se věnuje právě těm dvoum.
Příběh je dostatečně zajímavý a zvráceně vtipný, který se čte skoro jedním dechem. Občas si ji i teď otevřu a pár stránek si přečtu. :-) Pánové si našli u mě své místo. :-)

čef
17.02.2013 5 z 5

Kniha, přestože je o nájemných vrazích, není podle mne pojata především jako akční, není to v žádném případě např. Řezníkův chlapec nebo Nedrážděte spící psy od Thomase Perryho. Autorovi jde asi nejvíce o pochopení myšlení,zázemí a motivací těchto sekáčů, proto zde také najdete obyčejné lidské postavy jen ve stavu blízké smrti a také asi jen proto, aby se ještě více zvýraznil cynismus a bizardnost tohoto skoro fantasy světa. Přes téměř filosofickou zamyšlenost, je příběh dostatečně napínavý, zvráceně vtipný a čtivý a relativně časté popisné vsuvky zde nepůsobí prázdně a vymyšlenkovaně. Chápu, že fandové Charlieho Parkera budou tentokráte trochu nebo dost zklamáni - Detektiv je pouze okrajová postava a psychologie je víc než někteří unesou.

Patapuf
14.05.2012 4 z 5

Shodnul bych se s předchozím názorem, že tato kniha je jedna z těch slabších i když zase tak úplně bych jí neodsuzoval......

Autorovy další knížky

John Connolly
irská, 1968
2008  87%Kniha ztracených věcí
2006  84%Černý anděl
2017  86%Vlk v pasti
2007  77%Nokturna
2001  85%Polibek smrti

Kniha Zabijáci je v

Přečtených137x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených10x
Knihotéce139x
Chystám se číst23x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x