Píseň stínů

Píseň stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388948/bmid_pisen-stinu-URL-388948.jpg 4 62 25

Charlie Parker série

< 13. díl >

Staré zločiny druhé světové války. Soukromý detektiv Charlie Parker se zotavuje z těžkého zranění, ale přesto se podílí na vyšetřování dalšího případu. Rekonvalescence ho přivádí do zdánlivě poklidného městečka v Maine, kde se spřátelí s Ruth Winterovou. Jenže Ruth má svá tajemství a před někým se skrývá. A tak Parker opět riskuje život ve snaze ochránit ženu, kterou sotva zná. Ženu, jež se ho bojí téměř stejně, jako se on obává toho, co si přichází pro ni. Tentokrát se detektiv Parker střetává s temnými silami, jejichž kořeny sahají až do nacistického koncentračního tábora během druhé větové války. Jeho nepřátelé se domnívají, že je bezbranný. Vystrašený. Osamělý. Ale jsou na omylu. Parker se vůbec nebojí a vůbec není sám. Protože něco vyvstává z temnoty stínů...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

A Song of Shadows , 2015


více info...

Přidat komentář

Niu
29.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Jak to ten Connolly s tím Parkerem dělají? Jak se začtu, nemůžu přestat. Příběh se vrací do historie, do dějů a děsů druhé světové války. Jak čas běží, tak tohle téma nevyhlédávám, byť na střední jsem hltala vše, co tehdy probíhalo. Trochu jsem se bála, že čtení bude drhnout, ale ono ne. Byla tam spousta zajímavostí, co se táborů týká, toho, co se dělo za oponou. Na začátku jsem si říkala, ne, Charlie, to ne. Ale ke konci to byl přesně ten mstivý posel, jako by nasál čerstvou mízu. Musím se přiznat, že jsem čekala ledasco, ale ten zvrat na konci ani ne. Doporučuju.

jprst
21.10.2022 4 z 5

Další povedený autorův thriller tentokrát zaměřený na uprchlé nacistické zločince, kteří se skrývají pod falešnou identitou amerických důchodců. A ta trocha nadpřirozena, ostatně u autorových knih celkem obvyklá, příběhu neškodí, naopak do něj dobře zapadá.


orinka3
25.09.2022 5 z 5

Thriller o stíhání válečných zločinců v USA. Těžce zraněný Parker se v domku u moře vzpamatovává z toho, že vstal z mrtvých když byl prostřílený jako řešeto. Silou vůle vítězí nad slabostí těla a postupně se dostává do formy. V najatém domku na mořském břehu trénuje a posiluje. Přitom zjišťuje, jaké nebezpečí a komu v okolí hrozí. Válečné zločiny z II. světové války stále nejsou všechny potrestány a pachatelé se pod novou identitou ukrývají i jemu poblíž. Zde žijí navenek poklidným životem stárnoucích sousedů a jenom zasvěcení a dobře placení vědí, o koho opravdu jde. Ošklivé vraždy, navenek přímo nesouvisejících, nakonec stejně Parkera přivedou na stopu, která vede do jednoho bodu: do Lubska. A tak se za pomoci ostatních vyšetřovatelů a lovců hlav vydává na nebezpečnou výpravu, na níž chce ty hlavy dostat. Knížka je opravdu zajímavá, tak trochu i složitá a náročná na pozornost. Ta se ale bohatě vyplatí.

Miruneček
22.09.2022 2 z 5

Zajímavý příběh ohledně nacistů s následnou kapkou nadpřirozena. Dobré to bylo

Kami33
22.07.2022 5 z 5

Opět skvělé. Mám ráda tuto sérii. Parker se ocitne uprostřed dění okolo bývalých nacistů a nemůže zůstat stranou. Zábavné, čtivé, napínavé.

Witchann
07.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Ač se zrovna snaží vylízat z těžkých zranění, do tohohle chlapíka se navážet nechcete. Vážně ne. Za žádných okolností. Má fakt děsivé "bezpečnostní poradce." A ještě děsivější dcery...

Tahle série mne zatím ani jednou nezklamala. Spíš naopak. Číst Connollyho je pro mne jako jít na návštěvu k dobrému známému, na kterou se zatraceně těším.
Na pořádný rozjezd si tady jeden musí nějakou dobu počkat, ale i tak mne to chytlo a bavilo až do konce. Z Parkera je otrlý detektiv s vytrvalostí buldoka, kterého jen tak něco nesloží ani neodradí. A to i přesto, že ho to jeho tažení proti zlu už málem stálo krk. Několikrát.
Navždycky ve mně bude mít skalní fanynku.

malvo
29.03.2022

Ja osobne som skor sklamaný...prečítal som od Connollyho skoro všetko a mám ho rád,ale táto kniha mi nejak nesadla..z earla Steigera mi bolo na zvracanie..

LucillaPeters
28.11.2020 5 z 5

Tenhle Parker mi dal docela zabrat. Dost dlouho jsem se nemohla do knihy začíst, ale přikládám to spíš nesoustředěnosti, nez nezajímavosti. Kniha má docela pomalý rozjezd, ale když už se začne něco dít a děj se začne motat, je to opět pořádná jízda. A vzhledem k tomu, že se do děje opět zamíchala notná dávka mystiky, byla jsem ještě spokojenější. Za sebe mohu vřele doporučit milovníkům netradičních detektivek a trochy toho nadpřirozena.

moudivlacek
14.09.2020 5 z 5

A stále víc a víc nebezpečný Parker, i když naoko zlomený muž léčící se ze svých těžkých zranění. Tématem jsou váleční zločinci a s tím vystupuje otázka, jestli nechat minulost minulostí, nebo si zvěrstva nacistů připomínat, a žijící nacisty stále stíhat a nechat je pykat za jejich činy i dnes. Tentokrát kromě obvyklých přátel Parkera zde vystupuje jeho dcera Sam ve velmi neobvyklé roli, a Parker poprvé neví, co od ní má vlastně očekávat.
Je dobré číst sérii po pořádku, abyste všechny osudy postav pochopily správně. Navíc doporučuji - kdo nemá rád téma zvěrstva nacistů, ať raději tuto knihu nečte. Jsem zvědavá na další díl.

leos0925
07.04.2020 5 z 5

S každým dalsim příběhem jsem spokojenější..už se těším na další

mich.horilova
29.03.2020 5 z 5

Série s Charliem Parkerem je jiná než thrillery jiných autorů. Je v ní něco navíc - temnota, strach, prolínání světa živých a mrtvých, stejně jako v pohádkách se zlo lidí projevuje i na jejich vzhledu. To dělá jeho knihy výjimečnými. Píseň stínů se mi jako všechny knihy od Johna Connollyho četla velmi dobře.

Pavel83
30.01.2020 5 z 5

Kniha mě velice zaujala, příběh ze současnosti, který však sahá do temné minulosti 2. sv. války. Určitě stojí za přečtení!

Eicherik
01.01.2020 4 z 5

Píseň stínů je detektivkou, ve které hraje určitou roli i tajemno. Kniha se mi líbila, zaujalo mě téma minulosti, jen samotné podání příběhu mi přišlo trochu kostrbaté. Občas jsem se i pousmál; třeba bratři Fulciové jsou velmi svérázné postavičky, ale zazářila například i strážník Prestonová - jedna malá ukázečka: "Obě?" nedala se odbýt Prestonová. "Ta vysoká vypadala jako pěkná kráva."

ThomasRuhe
08.12.2019 4 z 5

Líbilo se mi to historické zaměření na 2.sv. válku, koncentrační tábory a uprchlé válečné zločince, kteří skrývají svou pravou identitu jako obyčejní američtí důchodci německého původu.
Connollyho kniha je pochmurná, což se skvěle hodí k tématu. Navíc, vždy mě potěší, když se v případech s Parkerem objeví jeho přátelé Louis s Angelem, kteří zde plní funkci ,,bezpečnostních poradců''.
I záporáci mají svou úroveň, tady je to hlavně zabiják Steiger, který je hnusák první třídy.
Nechybí ani trocha nadpřirozena, které je pro Connollyho knihy typické a jsem na ně zvyklý, dokonce je i z netrpělivostí očekávám. Nijak to však nepřehání, takže to do příběhu dobře zapadá.
V podstatě se tak jedná o další kvalitní detektivní thriller z Connollyho pera ( dnes asi počítače).

blanche11
29.07.2019 5 z 5

úžasná kniha, vřele všem doporučuji, nemohla sem se od ní odtrhnout

zdendula31
23.05.2019 5 z 5

Kniha mě nadchla a určitě si přečtu další ze série...mám ráda knihy kde se přítomnost proplétá s minulostí a ráda pronásleduji nacistické zločince s autorem:-))

bydžounek
13.03.2019 4 z 5

Pěkná zápletka, zajímavý průběh ale co ta jeho dcera?:-) necháme se překvapit

čef
11.03.2019 5 z 5

Trochu mysteriózní příběh, jak jsme u tohoto autora a této série již zvyklí. Možná v mnohém podobné velkému vypravěči Kingovi a skoro tak dobré. King ovšem podle mne nemá tolik hluchých míst, jako se to děje tady. Například pasáže o konzumaci koláčů a zdvořilostní okolky skoro u každého dialogu jsou na mne trochu moc dlouhé. Partičku kolem detektiva Parkera již známe a tak nás děj nemůže příliš překvapit. Spíše mne překvapil námět – pronásledování devadesátiletých dědků - válečných zločinců z koncentračních táborů 2. světové války. Trochu pozdě, nezdá se vám? Ovšem jsou zde v této souvislosti i čerstvé mrtvoly a nové příšery, takže je jistě i tento příběh dostatečně atraktivní.

konicekbily
27.02.2019 5 z 5

Na Vaše doporučení, čtenářů z naší milované databazeknih, jsem ochutnal dalšího, pro mne dosud neznámého autora. Ten psát umí, pokud budu mít čas, přečtu si jeho celou sérii. Tento příběh se stát nemohl, je tam spousta "nemožností", ale fikce je dokonalá.

gleti
06.02.2019 5 z 5

Charlie Parker se vrací, pochroumaný, ale to ho nezlomilo. Žádný padouch si před ním není jist. Ani ti, co padesát let sekají dobrotu.

Autorovy další knížky

John Connolly
irská, 1968
2008  87%Kniha ztracených věcí
2006  84%Černý anděl
2017  86%Vlk v pasti
2007  77%Nokturna
2001  85%Polibek smrti

Kniha Píseň stínů je v

Právě čtených1x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce103x
Chystám se číst29x
Chci si koupit14x