Čas utrpení

Čas utrpení https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422155/bmid_cas-utrpeni-HTz-422155.jpg 4 46 11

Charlie Parker série

< 14. díl

Podomní prodejce klenotů Jerome Burnel se na chvíli stal hrdinou. Zabránil několikanásobné vraždě, ale sebe tím zničil. Jeho život se ocitl v troskách. Obvinili ho ze sexuálního deliktu, zavřeli do vězení, mučili. Po propuštění na svobodu se rozhodl, že se svěří se svým příběhem detektivu Parkerovi. Vyprávěl mu o záchraně dívky, jež měla zemřít; mluvil o těch, kdo ho trýznili, a o bytostech, jimž slouží. Charlie Parker nedávno přežil svou smrt a stal se z něj úplně nový člověk. Není zlomený ani zesláblý, ale to, čím prošel, ho naopak zocelilo. A nepozbyl ani to, co v něm bylo dřív. Převezme Burnelův případ a zamíří do podivné izolované komunity žijící v místě zvaném Puklina. Tam se Parker musí postavit přesile lidí, kteří se řídí jen pravidly teroru, vydírání a vražd.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

A Time of Torment , 2016


více info...

Přidat komentář

Kami33
15.07.2023 5 z 5

Mám ráda Parkera, jeho přátele, a atmosféru Connollyho knížek. Za mě super.

soukroma
17.06.2023 2 z 5

Čtení pro mne opravdu časem utrpení: Šedovlasý, Sběratel, Mrtvý král, Puklina, duchové nešťastníků, zavražděných, zmizelých, z toho mi šla hlava kolem. Navíc brutalita prakticky celé myriády prezentovaných postav, přičemž případ popisovaný v anotaci přijde ke slovu až ve čtvrtině knihy. Musela jsem vzdát, takové fantasy příběhy nejsou pro mne.


Niu
04.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Byť jsem ostřílený matador u Charlieho Parkera, pět hvězdiček tentokrát dát nemůžu. Dílko je to čtivé, protkané humorem, změněným Parkerem a děsivou Sam. Bohužel Parkera bylo málo. Louise a Angela vlastně taky. Zato vražd bylo požehnaně. A nebudu kecat, ale ti, kteří by si zasloužili to pravé peklo, odešli bez mrknutí oka na druhý břeh. Zajímalo by mne, jak moc je možné v rámci okresu mít závorami uzavřené společenství osob na určitém pozemku, tedy - kromě zmiňované Oblasti 51 :-) Puklina byla vlastně něco co Prosperous v minulém díle, jen tady to bylo víc krvelačnější. Nějak jsem postrádala smysl toho všeho, hlavně těch adopcí. No, ale zvrácenosti jsou asi rozličné. Čekala jsem víc k Mrtvému králi, čekala jsem gradující epický konec, čekala jsem ze Sam se klubající světlo (nebo stín - záleží, jak se na to díváte). Ale třeba to ještě není konec, no ne? :-) Dočetla jsem tuhle Mainskou ságu po Parkerovsku :-)

moudivlacek
19.06.2021 4 z 5

Mám ráda příběhy s Parkerem a jeho přáteli Louisem a Angelem, přesto jsem asi od této knihy čekala trochu víc. Přišlo mi to nějaké neukončené, nevysvětlené - obzvlášť co se týče Parkerovy dcery Pam. Každopádně hlavním motivem - netradiční uzavřená komunita v jednom zapadlém okrese a její odpůrce šerif. Parkera sem zavedou stopy po pohřešovaném muži, který byl jeho klient a toužil očistit své jméno.
Každopádně nudit se určitě nebudete.

ThomasRuhe
15.05.2021 4 z 5

Další velmi zdařile sepsaný příběh s Parkerem. Tentokrát se ujímá případu ve kterém se podívá na zoubek izolované komunitě lidí žijících na území nazývané Puklina. Znovu ho doprovázejí Angel s Louisem, takže o zábavu je postaráno...
Příběhu opět nechybí temný podtón s trochou nadpřirozena, což mě baví.
Za mne tedy spokojenost a hodnotím 4/5.

čef
17.04.2021 4 z 5

Autor se nám snaží, jako ostatně vždy v této sérii a není sám samozřejmě, vnutit představu o něčem co je nad námi a s námi a je to zlé, strašidelné a strašné. Naštěstí jsou zde další nepřemožitelné síly, které nás vždy nakonec nějak zachrání. Hlavní hrdina a jeho přicmrndálkové jsou takoví, takže o napětí není obvykle žádná nouze. Zde v této knize jsem však narazil na spoustu rozbředlosti, stále se objevovaly nové postavy a to bylo stránek, než jsme se někam dohrabali. Nejsem tedy spokojen jako většinou u tohoto spisovatele, kniha se pro mne zařadila mezi ty jeho slabší.

niki-chan
28.02.2021 5 z 5

Další skvělý příběh s Parkerem. Tentokrát ale hodně hodně Zlý.

jarin58
21.06.2020 5 z 5

Paráda,Parker s Angelem a Louisem ve skvělé formě.

gleti
18.01.2020 5 z 5

Charlie, zocelený prožitým utrpením (Vlk v pasti), se opět pouští do boje se Zlem s velkým Z, které bez ztráty kytičky porazí. Takže čtenář sotva popadající dech odtrhne od poslední stránky oči údivem "To už je konec?" a zděšením, že na další pokračování bude čekat (minimálně) rok.

dlouhan
29.12.2019 5 z 5

absolutní pecka

Patapuf
20.11.2019 5 z 5

Opět parádní záležitost.... Charlie Parker dál stoupá... Až je to k neuvěření, ale kdo jste s Charliem od začátku víte, že se od toho prostě nedá odtrhnout... S Charlieho se pomalu stává něco jako boží bojovník... Už bych to asi ani neřadil mezi klasické detektivní romány, jelikož se příběh posunul někam jinam a za je to jedině dobře...

Autorovy další knížky

John Connolly
irská, 1968
2008  87%Kniha ztracených věcí
2006  84%Černý anděl
2017  86%Vlk v pasti
2007  77%Nokturna
2001  85%Polibek smrti

Kniha Čas utrpení je v

Právě čtených2x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce70x
Chystám se číst24x
Chci si koupit11x