Charlie, láska a klišé
Charlie žije sama a pracuje ve firmě svého otce. S ním, se sestrou ani s babičkou nemá ideální vztahy, vyrůstala bez maminky. Ani s muži se jí moc nedaří. Ukončila několikaletý vztah na dálku a občas si s někým vyjde, ale láska nepřichází. Je obětavá, schopná, ale má pocit, že by se svým životem měla něco zásadního udělat. Konečně by se měla soustředit na sebe, nepřizpůsobovat se všem, nesnažit se všem vyhovět. Chce se vymanit z vlivu rodiny a osamostatnit se. S nostalgií vzpomíná na mladíka, s nímž se kdysi týden potkávala po večerech v jednom bistru, ale on už se potom neukázal. K němu tehdy dokázala být upřímná a otevřená. Právě ten se ale najednou objeví v otcově firmě a má být jejím přímým nadřízeným. Pozná ji po té době? Pamatuje se na ni? Dostanou ti dva od života novou šanci?... celý text
Originální název: Charlie, Love and Clichés, 2023
Komentáře knihy Charlie, láska a klišé
(SPOILER)
Druhá šance po cca šesti letech mezi "Oříškem" a "Tím chlápkem z bistra", které zde představují pětadvacetiletá Charlie Davisová a nový generální ředitel William Carter. Od autorky mám něco načteno a musím přiznat, že tato kniha se mírně odklání od stylu, na který jsem u ní zvyklá.
Charlie byla skvělá, a to jak v práci, tak i mimo ní, a o to víc mi dávaly zabrat reakce jejích rodinných příslušníků, a to od otce přes sestru, až po nerudnou babičku, která tolik prostoru naštěstí nedostala. Pokud se chovali stejným způsobem ke svým partnerům, tak se nedivím, že je opustili a Scott je možná další v pořadí. Naopak si říkám, že to Charlie vydržela tak dlouho a v této souvislosti mi chybí epilog...., kde je informace co bylo poté s Douglasovou firmou a muselo také dojít i na to, co provedla v závěru její sestra. U Williama jsem měla trošku problém, a to že znal a zbožňoval Charlie, ale kvůli zvratu jí neváhal v závěru obvinit.
Dost se mi líbila živá vidina toho, jak někdo volá "Čabajko" a řítí se k němu německá doga. Uf, to je jako pinče pojmenovat "Killer". :) Tohle štěně trošku vykompenzovalo chybějící epilog či nějak dotažený závěr.
Mám romány této autorky moc ráda, většinou záruka, že se pobavím. Tento příběh není špatný, je čtivý, ale tak nějak mi vyjma romantické linky, uniklo nějaké rozuzlení. Čekala jsem, že se dozvíme, z jakého důvodu byl rodinní příslušníci k hlavní hrdince tak nepříjemní. Na druhé straně, v reálu bychom se asi také nedočkali nějaké odplaty. Možná to byl jen můj subjektivní pocit, strašně mě štvali.
Když dostane Vaše láska druhou šanci, kterou jste ani nečekali.
Autorku mám v oblíbených, její příběhy mě vždy potěší a ráda beru její knihy do rukou opakovaně. Tak to bude i tady.
Přitažlivé, čtivé, romantické. Opravdu pohladí duši a srdce.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Ella Maise také napsal(a)
| 2023 | Miluji tě, Jasone Thorne |
| 2023 | Manželství pro jednoho |
| 2024 | Nenávidím tě, Adame Connore |
| 2024 | Druhá šance na polibek |
| 2025 | Charlie, láska a klišé |

71 %
80 %

Charlie, láska a klišé
(SPOILER) Četla jsem od autorky lepší knihy než byla tato, proto jen 4*. A taky mi chyběl nějaký lepší neuspěchaný konec. Celou dobu je to rozvláčné, pomalé a najednou bum, konec. Vztahy s rodinou i ten ukradený nápad, dokonce bych uvítala i to, jestli její sestra zvládla , ukradeného"klienta. Jako když už tam byla i ta práce a vše okolo, tak bych tohle fakt chtěla vědět. Celkově mě to bavilo i když mě někdy chování Charlie trochu vytáčelo a připomínalo puberťačku a ne 25.letou ženu.